070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Culinaire reizen in Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk en Duitsland

Mensen die voor een AmbianceTravel rondreis kiezen doen dat omdat ze willen genieten van de mooiste plekjes in de natuur, interesse hebben in cultuur en willen slapen in hotels waar je de traditie ruikt en, als je goed luistert, de geschiedenis 'hoort'. En het zijn mensen die houden van goed eten en drinken. Soms duur en bijzonder in een sterrenrestaurant, soms traditioneel en duurzaam in een authentieke trattoria in Italië of een bijzonder tapas restaurant in Spanje. Daarom besteedt AmbianceTravel in alle rondreizen veel aandacht aan het culinaire aspect en bieden we ook culinaire reizen.

Culinaire reizen, slow food
Nieuwste loot aan de stam zijn onze in alle opzichten bijzondere slow food reizen door Italië. We brengen u in contact met wijnboeren die Barolo's maken, laten u proeven van Extra Vergine olijfolie die volgens oude, lokale recepten wordt geproduceerd. We wijzen u op de meest bijzondere speciaalzaken waar slow food producten uit de regio worden aangeboden, zoals kazen, worsten, olijven en tomaten. U eet in trattoria's en osteria's die zich hebben aangesloten bij de slow food beweging en duurzaam bereide ingrediënten gebruiken voor maaltijden die volgens generatie-op-generatie overgeleverde recepten worden bereid.

Slow food reizen
Slow food staat voor authentiek, duurzaam en bio-diversiteit. Slow food staat voor eerlijk en traditioneel en de slow food beweging heeft zich tot doel gesteld om producten die dreigden te verdwijnen te behouden, door ze onder te brengen in de Ark of Taste. U kunt ze ontdekken en proeven, praten met de producenten, ze inkopen op lokale markten tijdens onze reizen door onder meer Piemonte, Umbrië, Toscane, Apulië of Sicilië.

Specials: sterrenrestaurants in Spanje, Frankrijk en Portugal
Maar we bieden ook specials, bijzondere culinaire reizen naar de regio van Spanje waar zich de meeste sterrenrestaurants bevinden, in de regio rondom San Sebastian in Baskenland. We laten u in Piemonte de witte truffel ontdekken waarbij u slaapt in het dorpje Cortezano, bovenop een berg in de voormalige pastorie en nu hotel La Canonica di Corteranzo, met eigen wijngaard – en heerlijke wijnen. Dichterbij huis kunt u naar Reims, voor een 'champagne' verblijf in hotel-restaurant L'Assiette Champenoise, met twee sterren. En topgastronomie bieden we ook aan de Algarve, in Vila Joya, nabij Albufeira. Hotel Vila Joya behoort tot de beste boutique-hotels aan de Algarve en huisvest het enige twee sterren restaurant van Portugal. Topkok Dieter Koschina is master in slowfood en zijn keuken blinkt uit door versheid van de producten en zijn licht verteerbare stijl van koken.

Slow food – de cirkel is rond.
Dat u weet dat u voor de – letterlijk – lekkerste culinaire reizen bij AmbianceTravel moet zijn.
Lees ook wat culinair journalist Onno Kleyn schrijft over slow food.

Bel of mail mij terug