070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Kaart Andalusie

De kaart van Andalusie, geeft u een goed inzicht in de onderlinge ligging van de belangrijkste steden en de afstanden. Andalusie is ca. 87.000 km2 en daarmee grofweg 2 x zo groot als Nederland. De belangrijkste steden zijn Sevilla (hoofdstad), Malaga (belangrijkste luchthaven van de provincie), Granada, Cordoba, Jerez de la Frontera en Cadiz.

De provincie kent één belangrijk gebergte, de Sierra Nevada dat toppen heeft tot boven de 3000 meter en waar ‘s winters volop geskied kan worden. Verder vindt u er het nationale park van Grazalema, in het achterland van de Costa del Sol waar bergen van minder allooi te vinden zijn die zich goed lenen voor wandelingen en tochten voor geoefende fietsers. 

Andalusie grenst in het noorden aan de provincies Castilie La Mancha en aan Extremadura, aan de westkant aan de Atlantische Oceaan en aan Portugal, in het oosten aan de Middellandse Zee.

Wie deze streek voor een vakantie wil ontdekken, kan het beste een rondreis door Andalusie maken. Rondreizen zijn er in allerlei soorten en reisduren. U heeft minimaal een week nodig om iets van deze interessante streek te zien. AmbianceTravel biedt een rondreis aan met verblijf in Paradores (staatshotels in historische gebouwen zoals kastelen, kloosters en paleizen). Wie een voorliefde heeft voor design in een historisch jasje, kiest voor de designrondreis maar er is ook een budgetvriendelijke rondreis met verblijf in 3-sterren karakteristieke hotels. Indien u wat meer tijd heeft, is er een 15-daagse rondreis die grofweg hetzelfde schema volgt maar in een rustiger tempo.

Bel of mail mij terug