070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 15 dagen
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 10950,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Het beste van Tanzania en Zanzibar, individueel of in een klein groep

Tijdens deze exclusieve rondreis, met sublieme safari’s in Tanzania, bezoekt u niet alleen de beste wildparken, u vliegt grotendeels van het ene naar het andere park, u slaapt in prachtige lodges/kampen. U maakt onder meer safari’s in Serengeti, Ngorongo en Tarangire. U sluit af met zeven dag strand en azuurblauwe zee, aan de kust van Zanzibar. Het laatste deel liever langer of korter? Geen probleem. Laat het ons weten. Wat u tot in lengte van jaren van deze reis zal bijlblijven is het vele wild, niet alleen in soorten maar ook in aantallen. Honderden zo niet duizenden wildebeesten, zebra’s en kudu’s, naast de Big Five en een ongekend groot aantal soorten vogels. En dat in de natuur van parken zoals Serengeti and Ngorongo, toch al van adembenemende schoonheid.
U kunt de reis maken in een kleine, internationaal samengesteld reisgezelschap (max zes personen) of individueel. De prijs verschil;t niet zeer wezenlijk. Bij een groepsreisje zijn de binnenlandse vluchten van het ene park naar het andere met een Executive Class Cessna Grand Caravan, bij een individuele reis boeken wij u op reguliere vluchten.

Het basispakket is inclusief:
– Transfer bij aankomst
– Groepsreis: Vervoer per Executive Class Cessna Grand Caravan
– Individueel: vervoer per reguliere vluchten
– Vlucht Serengeti – Zanzibar
– Vllucht Zanzibar – Dar es Salaam
– 14 overnachtingen in vier/vijf sterren hotels en lodges
– 14 x ontbijt, 14 keer lunch, 14 x diner
– Inclusief alle game drives zoals genoemd in het programma
– Inclusief toegang tot de parken
– Uitgebreid pakket reisinformatie (ontvangt u ter plaatse)
– Dekking via de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
– 24/7 assistentie in geval van nood

De vanaf prijs van het totaalpakket is inclusief retourvlucht Amsterdam – Kilimanjaro en Dar- es – Salaam Amsterdam. Alle gepubliceerde rondreizen kunt u zien als inspiratiebron. AmbianceTravel.nl levert maatwerk, waarbij alle varianten mogelijk zijn: in tegenovergestelde richting, korter, langer, de ene plaats niet en de andere wel. Stuur ons uw wensen en wij doen u een voorstel. .

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-2 Arusha Elewana Arusha Coffee Lodge 1
2 2-4 Tarangire Tarangire Treetops 2
3 4-6 Tarangire National Park en Ngorongoro Crater The Manor at Ngorongoro 2
4 6-7 Serengeti National Park Serengeti Migration Camp 1
5 7-14 Unguja (Zanzibar) Elewana Kilindi Zanzibar 7

Arusha

Dag 1 – 2
U komt aan op Kilimanjaro international airport bij Arusha, de ‘safari’ hoofdstad van Tanzania. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst gebruikt u in het hotel lunch en/of diner. U heeft tijd om uit te rusten van de reis of een beetje kennis te maken met deze uitgestrekte stad. Arusha heeft een druk, luidruchting stadscentrum met diverse markten. Vooral de groenten- en fruitmarkten langs de hoofdstraat (Sokoine Road) zijn altijd druk. In Arusha is ook het National History Museum gevestigd, met als hoogtepunt een complete vleugel gewijd aan de evolutie van de mens. Maar misschien wilt u ook gewoon in de lodge verblijven. Die is er verleidelijk genoeg voor.
U verblijft in Arusha Coffee Lodge .

1 Elewana Arusha Coffee Lodge

Tarangire

Dag 2 – 4
Na een smakelijk ontbijt bij Arusha Coffee Lodge, wordt u meegenomen op een Coffee Bean-to-Cup Coffee Estate-tour. De lunch wordt geserveerd in de tuinen van de lodge. Na de lunch volgt een korte transfer naar Arusha Airport, we gaan per klein vliegtuig naar het eerste wildpark. Bij aankomst worden we opgewacht door de gids die ons meeneemt voor  de eerste game game drive door het Tarangire National Park. De volgende dag neemt de gids ons mee voor een volgende gamedrive, met onderweg een stop bij een authentiek Maasai dorp. Hier hebben we de mogelijkheid om meer te leren van de zeden en gebruiken van de deze traditionele stam en alles te leren over hun verschillende gebruiken. Terug in de lodge wordt de lunch geserveerd en is er tijd om te ontspannen, met een boek bij het zwembad of op een terras voor ons luxe chalet. Later staan op het programma: een wandelsafari, cocktails bij zonsondergang in de bush en een opwindende nachtelijke game drive. In het licht van de zwaaiende lampen van de tracker zien we heel wat wild.
U overnacht in Tarangire Treetops. .

2 Tarangire Treetops

Tarangire National Park en Ngorongoro Crater

Dag 4 – 6
Na een vroeg ontbijt bij Tarangire Treetops pakken we onze spullen en vertrekken we voor een laatste game drive in Tarangire National Park. De lunch wordt geserveerd in de wildernis van Afrika. Ons SkySafari-vliegtuig staat klaar op Kuro Airstrip en amper 20 minuten later landen we op Manyara Airstrip bij Nogorongoro. Onze gids brengt ons naar The Manor in Ngorongoro waar we op tijd aankomen voor een High Tea. Voor de liefhebbers is er nog een spabehandeling mogelijk – maar gewoon relaxen op het terras kan ook. Het was opnieuw een lange dag. Het meer dan uitstekende diner met heerlijke wijnen wordt geserveerd in het hoofdgebouw van het landhuis.
De volgende dag staat een Ngorongoro Crater Tour op het programma, die de hele dag zal duren, inclusief een lunch in de Crater. Hier vindt de jaarlijkse migratie van het wildebeest plaats. Nogorongor biedt niet alleen een zeldzaam gevarieerd landschap, hier leven ook meer dan 500 vogelsoorten, alle leden van de Big Vijf, evenals krokodil, nijlpaard, zebra, antilope en cheeta. Het wordt een dag met de foto- en filmcamera in de aanslag. Het kan niet anders of we zullen honderden dieren zien.
Vanavond wordt uw diner op een privélocatie geserveerd. Het leven is mooi.
U verblijft in Manor House .

3 The Manor at Ngorongoro

Serengeti National Park

Dag 6 – 8
Vanochtend mag u kiezen wat u wilt doen bij The Manor. Een excursie naar Lake Manyara National Park, paardrijden of een mountainbike tocht maken? Het is allemaal inbegrepen in uw SkySafari pakket. Na de lunch verlaat u The Manor via de weg naar de landingsbaan Manyara. Daarna volgt een korte vlucht naar het Serengeti National Park, naar Lobo Airstrip. Bij aankomst hebben we direct al een eerste kennismaking met dit uitgestrekte park, want onze tocht naar het Serengeti-migratiekamp is tevens een safari. De uitgestrekte savanne, afgewisseld met acaciabomen en rivierbossen, van de Noordelijke Serengeti staat bekend als het centrum van de grote migratie. Het wild kan worden gespot langs de oevers van de rivier de Mara en wie op het juiste moment aanwezig is, kan getuige zijn van het jaarlijkse schouwspel van de migrerende gnoes: beelden van in totaal een half miljoen beesten die de rivier oversteken zullen we nooit meer vergeten. Veel voorkomende wilde dieren zijn onder andere buffels, zebra’s, gazellen, impala’s, giraffen, leeuwen en luipaarden. We zijn op tijd voor zonsondergang en diner in ons kamp. Ook de volgende dag vertrekken we weer bijtijds voor een safari over de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Wat we gisteren niet hebben gezien, zien we wellicht vandaag wel. Elke safari is anders, elke safari heeft zijn eigen verrassingen en dynamiek – zeker in dit gebied. Onderweg genieten we van een picknicklunch in de bush.
U verblijft in het Serengeti Migratiekamp . Een droomlokatie.

 

4 Serengeti Migration Camp

Unguja (Zanzibar)

Dag 8 – 15
Maak ’s morgens nog een wandelsafari naar de nijlpaarden van de rivier de Grumeti. Na het ontbijt worden we naar de Lobo Airstrip gebracht voor een lijnvlucht naar Zanzibar, We worden opgehaald op het vliegveld en overgebracht naar Kilindi Zanzibar voor een paar dagen strand na alle opwinding van de safari’s die we hebben gehad. Kendwa, gelegen op het tropische eiland Unguja, vlak bij de Tanzaniaanse kust, is een dorp aan de noordwestkust van dit prachtige eiland. Het staat bekend om zijn poeder-fijne witte zandstranden omspoeld door kristalheldere turquoise wateren en een ongerepte onderwaterwereld. U kunt hier snorkelen en duiken of een tocht maken tijdens zonsondergang op houten dhow – de lokale boot. Maak kennis met de Zanzibari-cultuur tijdens een fascinerende dorpstour, ideaal voor diegenen die verder willen gaan dan de gebruikelijke resortactiviteiten.

Dag 15 We checken uit en en vliegen vanaf Zanzibar naar het vaste land. Vanaf de internationale luchthaven van Dar es Salaam vliegen we terug naar Nederland. .

5 Elewana Kilindi Zanzibar

Elewana Arusha Coffee Lodge

Elewana Arusha Coffee Lodge ligt in het midden van een groene koffieplantage. Er zijn dertig luxe houten chalets, twaalf Plantation Suites en achhtien Plantation Rooms - genesteld tussen de koffiebomen in de omliggende tuinen. Van de weg af, leidt een met bomen omzoomde oprijlaan u naar het warme en uitnodigende hoofdgedeelte met zijn rustige ingetogen uitstraling van luxe. Weelderige tuinen, een ...

Dag 1-2
Bekijk hotel

Tarangire Treetops

Op de route van de jaarlijkse olifantenmigratie bevindt Tarangire Treetops zich als enige accommodatie in een meer dan 300 km2 groot privé reservaat dat grenst aan het Tarangire National Park. Treetops ligt midden in een landschap van glooiende en met baobab bezaaide heuvels. Onze verhoogde "treehouse" -suites bevinden bieden geweldig uitzicht op de naastgelegen baobab- en marula-bomen, waardoor ...

Dag 2-4
Bekijk hotel

The Manor at Ngorongoro

The Manor at Ngorongoro, bestaat uit luxe chalets en een prachtig Manor House. U ervaart hier de luxe weelde uit vroegere tijd, in een groene en weelderige omgeving. Denk aan sigaren en cognac, elegant lekker eten en een partij snooker voor het diner. Het is een prachtige plek als starpunt voor een indrukwekkende Oost-Afrikaanse safari en een bezoek aan de Ngorongoro krater: een van de meest indru...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Serengeti Migration Camp

Internationaal bekend om het grootste wildspektakel ter wereld, is het Serengeti National Park in het noordwesten van Tanzania de ultieme 'wildlife show' op aarde. Van over de hele wereld komen schrijvers en filmmakers naar deze jaarlijkse migratie om verslag te doen van de Grote Trek: honderdduizenden dieren trekken van het ene gebied naar het andere.  Er is maar één ma...

Dag 6-7
Bekijk hotel

Elewana Kilindi Zanzibar

Het Kilindi Beach Resort wordt omringd door casuarina-bomen en ligt aan een prachtig strand. Het staat bekend als de beste schuilplaats in Zanzibar. Het biedt luxe accommodatie in 15 boogvormige paviljoen-stijl villa's met unieke koepeldaken, verspreid over 54 hectare groene tropische tuinen. U heeft zowel vanuit de centrale ruimten als de villa’s een adembenemend zicht op de Indische Oc...

Dag 7-14
Bekijk hotel

Het beste van Tanzania en Zanzibar, individueel of in een klein groep

Bel of mail mij terug