070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Ruzizi Tented Lodge – Akagera NP, Rwanda

Ruzizi is een luxe eco- en tented lodge gelegen aan de oevers van het Ihemameer in het zuidelijk deel van Akagera National Park.
De lodge is ontworpen om op te gaan in de omgeving om ervoor te zorgen dat gasten contact maken met de natuur. Tijdens de bouw werden bomen en vegetatie zoveel mogelijk gespaard.
De negen tenten liggen verscholen tussen wuivende palmen en vruchtdragende vijgenbomen maar u heeft ook contact met het meer. U bereikt de kamers via lange, houten loopbruggen, evenals het grote terras, dat boven het water ligt. Het bevat een centrale vuurplaats en is de perfecte plek voor een kopje koffie in de ochtend of een digestief na het diner. Indien mogelijk wordt hier ook het diner geserveerd. Vanaf het terras is de kans groot dat u nijlpaarden en krokodillen ziet passeren. ’s Avonds hoort u, ook vanuit uw kamer, het gebrul van de nijlpaarden.

Faciliteiten
Receptie, terras, restaurant, WiFi.

Kamers
Met een maximum van 20 gasten is Ruzizi een intiem toevluchtsoord. Elke tent heeft een en-suite badkamer met warm en koud stromend water en een queensize bed. Ook een twin is mogelijk. Alle tenten van Ruzizi hebben schaduwrijke veranda's met campagnestoelen en een boomstamtafel.
Sommige natuurlijke elementen zijn in de structuur verwerkt en veel van Ruzizi's decoraties en meubels zijn met de hand gemaakt door lokale ambachtslieden en coöperaties. De lodge wordt aangedreven door zonne-energie en gaat er prat op milieubewust te zijn.

Bel of mail mij terug