070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Karenge Bush Camp – Akagera NP, Rwanda

Karenge betekent 'kleine voetafdruk' in het Kinyarwanda, en het is de naam van het gebied waar het kamp voor het eerst werd opgericht. Het woord vertegenwoordigt ook de toewijding van Karenge Bush Camp om niets meer dan een lichte ecologische voetafdruk achter te laten. Het kamp ligt in het noordelijk deel van het Akagera National Park, is 9,5 maand per jaar geopend en sluit in april en van november tot half december.

In Karenge staat de natuurbeleving centraal: u heeft vanuit het terras prachtig uitzicht over de vlakte, met uiteraard een goede kans op het spotten van wild. Maar ook ’s nachts hoort u de geluiden van de dieren om u heen. Vriendelijk personeel zorg voor eenvoudige maar smakelijke maaltijden, die worden geserveerd in het centrale gedeelte, doorgaans ook op het terras.

Kamers
Karenge bevat zes charmante maar eenvoudige canvastenten. Er is plaats voor maximaal twaalf gasten, waardoor het een intieme wilderniservaring is. Elke tent bevat twee comfortabele veldbedden met matrassen en beddengoed, kampeerstoelen, rieten matten en zonnelampen om voor het slapengaan. De zes tenten van het kamp hebben een eigen buitenbadkamer met emmerdouches, toiletten en canvas wastafels. Er wordt dagelijks warm water verstrekt.

Bel of mail mij terug