070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 8 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 1250,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Welkom in Toscane

Salute Toscany. Toscane is een ideale vakantiebestemming met prachtige steden, glooiende landschappen, authentieke dorpen, mooie accommodaties, een schitterende kustlijn, fantastische restaurants en sublieme wijnen. Is er een streek op aarde die zo goed de tand des tijd heeft doorstaan? Waar moderne bouwtechnieken de oude architectuur ondersteunen maar nooit de overhand neemt, waar inspiratie om de hoek ligt maar waar u ook de rust omarmt. Ontdek het zelf met de Rondreis Welkom in Toscane Luxe. Salute Tuscany! Een reis met accommodaties met ‘ambiance’. Dit is de luxe versie van deze rondreis.

Olijven oogsten

Toeristen zijn veelal in de meerderheid maar de lokale bevolking voert de regie. Eeuwen historie zijn uitstekend geconserveerd en hedendaagse landbouwtechniek wordt geweerd: olijven worden er nog handmatig geoogst. Meer informatie over Toscane en haar olijven vind u hier.

Rondreis in drie categorieën

De meeste rondreizen door Italië bieden wij aan in drie categorieën: luxe, comfort en authentiek. Zo ook deze rondreis welkom in Toscane hoewel deze rondreis wel iets anders is dan de andere twee om de luxe status te behouden. Klik hier voor de  Authentieke rondreis en klik hier voor de comfort rondreis. In alle gevallen gaat het om sfeervolle en bijzondere accommodaties, zoals villa’s, voormalige landhuizen, boerderijen en B&B’s.

Deze rondreis welkom Toscane luxe is, net als al onze andere rondreizen, te verlengen, in te korten, om te draaien, samen te voegen met een van onze andere rondreizen. Er kunnen ook persoonlijke elementen toegevoegd worden, we passen ons graag aan aan uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk ook de vele andere rondreizen Itallië.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 San Giuliano Bagni di Pisa – San Giuliano Terme 3
2 4-6 Bagno a Ripoli MGallery Villa Olmi 2
3 6-8 Vagliagli di Castelnuovo Borgo Scopeto 2

San Giuliano

We gaan acht dagen op reis en hebben besloten dat we echt even bij moeten komen van het jachtige leven in Nederland. Even geen stress of van alles moeten, maar juist even Bourgondisch genieten. Vanuit ons hotel lopen we zo het historische centrum in van Lucca en pakken we een terrasje. We fietsen over de stadswal en strekken de benen met het oog op de Serchio rivier.

Het authentieke dorpje Montecarlo ligt op ca. 20 km van Lucca en daar ligt wijnboerderij Borgo La Torre. Deze familie maakt biologische wijnen van de syrah, cabernet-sauvignon en sangiovese druif en serveert uitstekende Toscaanse gerechten. De korte rit door het magische landschap is fantastisch en de wijnproeverij bevalt ons zo goed dat we gelijk wat flessen inslaan en we besluiten hier te dineren. Een betere omgeving lijkt er niet voor te bestaan.

Via de scheve toren van Pisa rijden we later naar het strand van Viareggio, aangezien we gehoord hebben dat zwemmen bij Marina di Pisa meestal geen optie is. Wow, anderhalve kilometer boulevard met winkels, restaurants en exclusieve privé-stranden (waar de bedjes € 45 per dag kosten). Even luxe relaxen. U overnacht in Bagni di Pisa.

1 Bagni di Pisa – San Giuliano Terme

Bagno a Ripoli

De familie Antinori heeft in Toscane een lange wijnreputatie opgebouwd en exporteert nu wereldwijd. Al zesentwintig generaties lang staat haar leven in het teken van het verbeteren van de Italiaanse wijnen. Wij willen daarom heel graag naar Tenuta Monterello op 12 kilometer van Florence. Het klimaat en de grond zijn uitermate geschikt voor de productie van Riesling, Pinot Grigio en Pinot Bianco druiven. We rijden langs cipressen, wijngaarden en olijfbomen naar het lievelingsplekje van Dante Alighieri and Beatrice Portinari.

Het Toscaanse panorama ligt aan onze voeten. We worden warm verwelkomd in de streek en besluiten op een terras de lokale wijnspecialiteiten te proeven een bordje anti-pasti te eten. Ons hotel bevindt zich iets buiten Florence in een leuk plaatsje waar diverse restaurants zijn zodat we ’s avonds lekker rustig aan kunnen doen. Morgen vroeg op, om de hoogtepunten van Florence te bewonderen. We hebben ons voorgenomen niet alles te willen maar in ieder geval ’s avonds bij Antinori te eten en ’s middags te lunchen op het plein achter de Duomo. Als het even kan kijken we op een lokale markt of we nog een leuke leren jas kunnen scoren. De prijzen zijn aangenaam en er is volop keus! U verblijft in Mgallery Villa Olmi.

2 MGallery Villa Olmi

Vagliagli di Castelnuovo

Tussen Florence en Siena ligt de Chianti streek en in het plaatsje Montalcino ligt het prachtige wijnbedrijf van de familie Ruffino, ons doel voor vandaag. We hebben geen haast. Het lijkt alsof onze auto door een schilderij rijdt met na elke bocht een nieuwe ontdekking. De kleuren, de glooiingen, de kleine dorpjes waar op bankjes bejaarde Italianen met elkaar zitten te praten, streekproducten worden verkocht en er geen tijd lijkt te bestaan. We gooien de ramen open, stoppen om de haverklap voor een foto en proberen af en toe een weggetje uit door de wijngaarden om te kijken of er een gigantisch landgoed verborgen ligt achter de oogst van dit jaar en te zien hoe op het land wordt gewerkt.

Tijd voor een Chianti Classico of gaan we toch voor de Gallo Nero? De familie Ruffino bezit zeven landgoederen. Zij produceren kwaliteitswijnen voor de echte fijnproevers, van moderne Toscaanse wijnen zoals Modus tot Italiaanse klassiekers zoals de Chianti Riserva Ducale. Kwaliteit staat voorop en de familie combineert de laatste technieken met respect voor traditie. Hier is de perfecte mix gevonden tussen vernieuwing en het oude ambacht.

De laatste dag gebruiken we voor een verkenning van Siena. Een eenvoudige stad om te ontdekken… de middeleeuwse straten zijn gebouwd rond het schelpvormige Piazza del Campo. De stad lijkt op een onneembare vesting, waar het gezellig toeven is in knusse straatjes. Het plein is de oase, de straatjes erom heen de smaakmakers met de gotische basiliek, Duomo di Siena en diverse kunstateliers als kersen op de taart. De structuur van de stad lijkt op een ui en staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is bijzonder, prachtig en de weg terug vinden naar de auto viel niet mee. Misschien ook omdat we eigenlijk niet weg wilden. U verblijft in Borgo Scopeto.

3 Borgo Scopeto

Bagni di Pisa – San Giuliano Terme

Hotel Bagni di Pisa, Italiaans voor “baden van Pisa”, is een combinatie van hotel en spa. Het hotel staat op een plek die is omgeven door kunst, geschiedenis en natuur. Omgetoverd tot hotel, biedt dit oude herenhuis waar de hertog van Toscane in de 18e eeuw zijn residentie vond, haar gasten een ideale verblijfplaats.

Faciliteiten
Bij binnenkomst van Bagni di Pis...

Dag 1-4
Bekijk hotel

MGallery Villa Olmi

Dit hotel is verder ook bekend als 'Villa Olmi Firenze'. Prachtig hotel in een oude hoeve uit de 8e eeuw in de Florentijnse voorstad Bagni a Ripoli. Het kleinschalige hotel (62 kamers) biedt rust en ruimte want het wordt omgeven door een prachtige Italiaanse tuin met zwembad. In het hotel vindt u een gourmet restaurant, een wijnkelder met historische gewelven en elegante kamers met jacuzzi. ...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Borgo Scopeto

Authentiek Toscaans wijngoed gelegen in de heuvels bij Siena en omringd door wijn- en olifgaarden. De grote tuinen bieden weidse uitzichten, de ligging is om van te smullen zo mooi. Het hotel is verleidelijk en geraffineerd als een elegante, moderne Chianti.

Faciliteiten
In het restaurant worden uitsluitend lokale specialiteiten geserveerd en aan de bar kunt u genieten van een h...

Dag 6-8
Bekijk hotel

Welkom in Toscane

Bel of mail mij terug