070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   15 dagen
 • Vanaf AMS,RTM,EIN,BRU,DUS,NRN
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 2150,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Sicilië & de Eolische eilanden, betoverend Italië luxe

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 Palermo Grand Hotel et des Palmes 2
2 3-5 Agrigento Villa Athena 2
3 5-7 Syracuse Grand Hotel Minareto 2
4 7-9 Taormina Belmond Grand Hotel Timeo 2
5 9-13 Lipari Tritone Lipari Hotel 4
6 13-15 Castelbuono Relais Santa Anastasia 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Berg Monte Gallo Sicilië
 • Italië Sicilië Castellammare del Golfo
 • Strand Capo Gallo Sicilië
 • Italië Sicilië Castellammare del Golfo
 • Sicilië Italië kust
 • Strand Praia Sicilië Italië

Palermo

In nog geen drie uur vliegt u rechtstreeks naar Palermo. De hoofdstad van Sicilië is een samenraapsel van culturen en mensen. De stad werd ontworpen door Ziz (Bloem). De man uit, wat wij nu Libanon noemen, viel op de strategische plek en de vruchtbare gronden. De stad was gemaakt om te handelen. Eeuwenlang is dit gedaan door bijvoorbeeld Romeinen, Vikingen, Spanjaarden en Oostenrijkers.

Elke cultuur liet iets achter en toen de stad in de 19e eeuw overspoeld werd door immigranten heerste corruptie en werkeloosheid. De maffia werd terug gedrongen en de monumenten hersteld. In de Catacombe dei Cappuccini liggen mummies in zeer goede conditie en de kathedraal is een prachtig Arabisch eerbetoon. Alhoewel smaken verschillen zou ik aanraden om na alle indrukken uit te waaien bij Capo Gallo waar u lekker op de rotsen kunt zonnebaden en er talrijke vissen zijn te bewonderen. Wilt u nog verder doorreizen dan reist u naar Castellammare del Golfo, een idyllisch plaatsje aan de westkust van Sicilië. U overnacht in Palermo.

1 Grand Hotel et des Palmes
 • Italië Sicilië Agrigento strand Scala dei Turchi
 • Museum Aci castello Catania Sicilië
 • Strand Eraclea Minoa Agrigento Sicilië
 • Italië Sicilië Argrigento strand
 • Valle dei Templi Agrigento Sicilië
 • Valle dei Templi Agrigento Sicilië

Agrigento

In het zuiden van Sicilië vinden we Agrigento. Hier is de Griekse beschaving nog het meest voelbaar met schitterende ruïnes van huizen, tempels en pilaren die vier de wind trotseren. De vallei der tempels, overblijfselen van de stad Akragras is echt het bezoeken waard. Het hoofd van geblinddoekte Eros, de oude amfitheaters met uitzicht over de eindeloze zee, de wind door uw haren en de klauterende toeristen, het is een indrukwekkend geheel. Veel beelden zijn later in het decor geplaatst door kunstenaars en complementeren de attractie. Aan de kust nodigen de witte steile wanden die kaarsrecht in de zee verdwijnen en de gele zandstranden ons uit voor een stevige wandeling. Hebben we in Griekenland ooit zo’n bloemenpracht gecombineerd gezien met archeologische vondsten? In Agrigento zelf is het duidelijk. We bevinden ons in Italië, de nauwe straatjes en gebouwen in weelderige Renaissance bouwstijl zijn zo kenmerkend. Vanaf de Middellandse Zee komen grote cruiseschepen de haven binnen die op circa 3 kilometer van het centrum ligt. U verblijft in Agrigento

2 Villa Athena
 • Kathedraal Duomo di Siracusa Sicilië
 • Strand Syracuse Sicilië
 • Romeins theater Sicilië Syracuse
 • Syracuse ruïnes Sicilië
 • Grieks Theater Syracuse Sicilië

Syracuse

Na een schitterende rit langs de zuidelijkste kust van Italie rijden we via Avola door naar Syracuse. Avolo kennen we van de gelijknamige rode druif en wijn Nero d’Avolo die in deze streek wordt verbouwd. Net als de Marsala wijn, een van de bekendere wijnen van Sicilië. Hier vinden we ook de enige zandstranden van de oostkust en kleine wijnboerderijen waar u kunt wijnproeven.

Syracuse heeft een naamgenoot in Amerika, in de staat New York. Het aantal Amerikanen is dan ook opvallend. De stad bestaat uit twee gedeelten. De stad wordt door water en een brug gescheiden. Het oude Syracuse omvat de stadskern Ortygia, gesticht door de Grieken uit Korinthië in de 8e eeuw voor Christus. Door Cicero ooit beschreven als ‘de allergrootste Griekse stad en allermooiste van allemaal’. Of het nu nog steeds de mooiste stad van Sicilië is? Oordeelt u zelf. De nauwe straatjes komen altijd uit bij de zee en vanaf de vestingmuur heeft u een prachtig uitzicht. Voor het koninklijk paleis bevindt zich de oude waterput en de boulevard. Archimedes riep hier voor het eerst ‘Eureka’ toen hij bezig was Koning Hiero II zijn gouden kroon te verdedigen. Bijna alle straatjes komen uit bij het centrale plein waar de kathedraal zich bevindt, een heerlijke plek voor een drankje op het terras.

Bij de wandeling over de stadsmuur komt u langs het fort en kunt u naast Italiaanse families aanschuiven op het zwevende zonneterras. Buiten het moderne deel van de stad vinden we overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd. De Necropolis van Pantalica bevat meer dan 5.000 rotsgraven in de buurt van open steengroeven, de meeste dateren uit de 13e tot 7e eeuw voor Christus. In dit gebied bevinden zich ook overblijfselen uit het Byzantijnse tijdperk, met name de fundamenten van de Anaktoron (Prinselijk paleis). U verblijft in Syracuse.

3 Grand Hotel Minareto
 • Strand Taormina Sicilië
 • Kathedraal Duomo di Catania Sicilië
 • Kerk Basilica della Collegiata Sicilië
 • Strand Isola Bella Taormina Sicilië
 • Strand Isola Bella Taormina Sicilië

Taormina

Via de miljoenenstad Catania rijden wij direct door Aci Castello en Aci Trezza. In Aci Castello willen we met uitzicht op de kenmerkende rots en de vele houten solariums een cappuccino. We zien de politie steeds op scooters voorbij tuffen maar zien nergens een parkeerautomaat. Het is maar een korte stop dus we zijn burgerlijk ongehoorzaam en parkeren onze wagen snel langs de straat. We zitten net lekker als er een scooter stopt en de man een indrukwekkende bon begint te schrijven. Toch even snel kijken of we dit nog kunnen herstellen in ons beste Italiaans. Met wilde gebaren geloven we onze oren niet. Tegen betaling van € 1 ontkomen we aan de bekeuring! Was dit in Nederland nog maar zo. De agent neemt tevreden plaats achter ons op het terras.

We hebben gehoord dat we de beste vis kunnen eten in Aci Trezza. Gezien de grote keuze uit de visrestaurants willen we dit graag proberen. We worden niet teleurgesteld! Alles vers, echt heerlijk, een echte aanrader. Op naar Taormina. Rijden via de vruchtbare Etna of rechtstreeks? Wilt u de Etna bezoeken dan is warme kleding aanbevolen. Op de top van de vulkaan kunt u kiezen voor een aantal dure excursies om in de krater te kijken. Gelukszoekers die zelf willen lopen, zijn uren bezig en de tocht is stijl en over de zwarte lavastenen glijdt u snel uit. Indrukwekkend om te zien, is hoe wetenschappers erin slaagden het lava te keren en Sicilië te redden van een grote ramp.

Vanaf de tolweg zien we hoog boven op de berg de filmische stad Taormina al liggen. We rijden de berg omhoog en na enkele haarspeld bochten parkeren we de auto in een grote garage. Overal op Sicilië hebben we platgebrande huizen gezien en armoede. In Toarmina komen we dit niet tegen. Wel zien we strakke designer winkels, bioscopen, kunstateliers, schone straatjes en een keur aan luxe restaurants. Deze plaats heeft gefigureerd in talloze films en wij vermoeden vele inwoners en bezoekers ook. Isola Bella en de stranden bereiken we via de berglift. Wat een goddelijke plek. U verblijft in Taormina.

4 Belmond Grand Hotel Timeo
 • Strand Cannero Plage Sicilië
 • Lipari Sicilië Italië
 • Kasteel Lipari Sicilië
 • Strand Taormina Messina Sicilië
 • Lipari Sicilië Italië
 • Cave di Pomice grot Lipari Sicilië
 • Strand Messina Taormina Sicilië

Lipari

Via de grote havenstad Messina, die de belangrijkste verbinding vormt met het vaste land, rijden we langs de kilometers lange boulevard met privé-stranden. In Milazzo nemen we de snelle vleugelboot naar Lipari. Het grootste eiland van de Eolische eilanden. De archipel bestaat uit 7 vulkanische eilanden waarvan alleen Stromboli, een nog werkende vulkaan heeft. Wij verblijven op het eiland waar de plaatsen lezen als het menu van een pizzeria. Voorbeelden zijn Quattropani. Acquacalda, Porticello en Pormiciazzo. Het eiland heeft 12 vulkanische toppen, vele wijngaarden en bijzonder goede wijnen. De witte druif Carricante en de blauwe druif Nerello Mascarese die goed gedijen op de vulkanische grond, leveren Bourgogne achtige wijnen af. De kust is ruig.

Vanaf het parel witte strand snorkelen we door het helder water betoverd door de grote scholen met kleurrijke vissen. Bij Marina Corta blazen we uit op een van de vele terrassen met een goed glas wijn of champagne en uitzicht op de haven. We beklimmen de Monte Guardia vanuit Pianoconte. Wat een uitzicht. Dan te bedenken dat de meeste mensen die hier terecht kwamen, verbannen werden door de Romeinen of Mussolini. Genietend in een chique visrestaurant vinden we deze reis helemaal top. U verblijft in Lipari.

5 Tritone Lipari Hotel
 • Cefalu Sicilië zee
 • Strand Cefalu Sicilië
 • Museum Tripisciano Sicilië
 • Strand Il Vecchio molo Sicilië
 • Kathedraal Duomo di Cefalu Sicilië

Castelbuono

Per boot keren we terug naar de kust voor een laatste stop in het pittoreske plaatsje Cefalù. Centraal gelegen in het noorden van Sicilië aan de voet de rotsachtige kaap, uitstekend als een soort hoed ligt Cefalù. De Normandische koning Ruggero II bouwde hier in 1131 een kathedraal in Romaans Siciliaanse stijl. De stad heeft Romaanse warm waterbaden die druk worden bezocht. De weelderige beelden in het centrum omgeven door prachtige stranden zijn al eeuwen een trekpleister. Een waardige afsluiting van een schitterende reis. We vliegen vanuit Palermo terug naar huis. Dit grootste eiland van de Middellandse Zee is echt heel divers en bijzonder. Ongelofelijk op slechts 3 uur vliegen van Nederland. U verblijft in Castelbuono, in de omgeving van Cefalù.

6 Relais Santa Anastasia

Grand Hotel et des Palmes

Middenin Palermo ligt dit charmante art nouveau hotel dat eind 19e eeuw is gebouwd. Met een mix van marmeren vloeren, antiek meubelair, fijne stoffen en moderne technologie zorgt dit 5* hotel dat u zich de koning te rijk voelt. De haven, waar de ferries naar andere eilanden en het onder andere Cagliari en Napels vertrekken en de kathedraal (1,5 km) liggen op loopafstand. Alle attracties in Palerm...

Dag 1-3
Bekijk hotel

Villa Athena

Villa Athena een 5-sterren hotel in het Archeologisch Park van de vallei van de tempels, is door Unesco als werelderfgoed verklaard met een exclusieve directe ingang. Het hotel van het einde van de 18e eeuw en tegelijkertijd een bewaker van de klassieke sporen die bijna overal ontdekt kunnen worden. Villa Athena ligt ca. 200 m van Tempel Concordia. Faciliteiten Hotel Villa Athena beschikt over...

Dag 3-5
Bekijk hotel

Grand Hotel Minareto

Grand Hotel Minareto is een luxe hotel in Syracuse tegenover het eiland Ortigia. Dit hotel heeft een prive strand voor hun klanten. Een perfecte hotel zeker als u van plan bent om te relaxen. De bezienswaardigheden van Syracuse zijn ca.30 min van het hotel. Faciliteiten Hotel Grand Minareto beschikt over een lobby bar, zwembad bar & restaurant en restaurant. Verder is er een gym, spa, terr...

Dag 5-7
Bekijk hotel

Belmond Grand Hotel Timeo

Belmond Grand Hotel Timeo ligt in het hartje van Taormina op een heuvel aan het oost van het eiland met uitzicht op Etna. Het hotel is in 1873 gebouwd en had toen der tijd maar vijf kamers. De griekse theater Antico is maar liefst 1 min van het hotel. Faciliteiten Belmond Grand Hotel Timeo beschikt over een lobby, zwembad, bar, restaurant, spa en gym. In het restaurant wordt dagelijks een ontb...

Dag 7-9
Bekijk hotel

Tritone Lipari Hotel

Het hotel Tritone Lipari ligt op het Italiaanse vulkanische eiland Lipari, welke het grootste is van de Eolische eilanden. In het oude gedeelte van de stad is het hotel te vinden. Het grote terras geeft u een prachtig panoramisch uitzicht op de zee en de naaste omgeving. Verken Lipari stad per voet en wandel door de smalle straatjes of bezoek de niet te missen Citadel of de prachtige Kathedraal va...

Dag 9-13
Bekijk hotel

Relais Santa Anastasia

Het Relais Santa Anastasia is ideaal gelegen in een charmant vissersdorpje langs de kust van Cefalu in het noorden van Sicilië, waar Romaanse kathedralen en opvallende mozaïeken worden gevierd. Dit vijfsterrenresort ligt ook vlak bij ongerepte stranden en spectaculaire bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Cefalu, het Palazzo Piraino, de Tempel van Diana (Tempio di Diana), Museo Mandralisc...

Dag 13-15
Bekijk hotel

Sicilië & de Eolische eilanden, betoverend Italië luxe

Bel of mail mij terug