070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 15 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 1550,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Noord-Italië van kust tot kust inclusief Toscane

Een giro (rondje) door Noord Italië brengt u van truffels naar het mysterieuze eilandenrijk van Venetië. Tijdens deze Rondreis Noord-Italië Authentiek inclusief Toscane slaapt in authentieke, comfortabele een sfeervolle accommodaties met ambiance. U komt heel wat hoogtepunten tegen tijdens deze ‘giro’.

Cinque Terra en Florence

Tijdens deze rondreis Noord-Italië authentiek inclusief Toscane krijgt u onderweg meerdere moeilijke keuzes voorgelegd. Gaan we te voet of per trein deze etappe afleggen? Gaan we de vijf dorpen zien van Cinque Terra of beperken we ons tot twee? Gaan we voor Barolo rood of kiezen we Bosco wit? Dagje strand of toch even leunen tegen de scheve toren van Pisa? Gaan we fietsen of wandelen naar het ei van Florence? Giro langs de Italiaanse parfums of rondrit langs nog meer culinaire hoogtepunten? Permitteren we ons de luxe van een riva of genieten we van de krachtige neuriënde gondelier? De regio’s en steden die u doorkruist zijn zo divers, verschillend en bijzonder dat deze rondreis Noord-Italië authentiek verslavend is. U bent gewaarschuwd.

Kijk voor meer informatie over Italië op de officiële website van het verkeersbureau.

Alle rondreizen door Italië, dus ook deze rondreis Noord-Italië bieden wij aan in drie categorieën: luxe, comfort en authentiek. Dit is de authentiek versie, kijkt u ook eens naar de luxe versie van deze rondreis. In alle gevallen gaat het om sfeervolle en bijzondere accommodaties, zoals villa’s, voormalige landhuizen, boerderijen en B&B’s. Staat uw categorie er niet bij? Vraag het aan!

Deze rondreis, Noord-Italië authentiek inclusief Toscane is, net als al onze andere rondreizen, te verlengen, in te korten, om te draaien, samen te voegen met een van onze andere rondreizen. Er kunnen ook persoonlijke elementen toegevoegd worden, we passen ons graag aan aan uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

Kijk ook eens naar de andere rondreizen die wij in Italië aanbieden.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Corteranzo La Canonica di Corteranzo 3
2 4-6 Monterosso al Mare Margherita – Monterosso al Mare 2
3 6-8 Lucca Villa Cheli 2
4 8-10 Montespertoli Borgo Divino 2
5 10-12 Loiano Palazzo Loup – Loiano 2
6 12-15 Marocco di Mogliano, Veneto Villa Marcello Giustinian 3

Corteranzo

Monferrato staat bekend om haar truffels en rode wijnen. Het is een aanrader om eens te kijken hoe truffels worden gevonden en mee te gaan op truffeljacht. De meeste wijnen zijn gemaakt volgens de Charmat methode toegepast op de Nebbiolo druif, uniek in de wereld. De druiven moeten lang rijpen vanwege hun hoge tannine gehalte. De bekendste wijnsoorten zijn de Barolo, de Barbera en de Barbaresco.

De regio is het rijkste gebied van Italië. Bekende merken als Fiat, Olivetti en Ferrero vinden hier hun oorsprong. Fruit en hazelnoten uit Piemonte zijn ook beroemd en de meeste runderen worden gehouden in Aosta-vallei. Het toerisme is buiten Lago Maggiore relatief klein en de Barokke gebouwen en stijlen wat minder bekend dan de verfijnde engelachtige Renaissance stijlen. Een aanrader is een bezoek aan de stad Asti waar de gebouwen prachtig bewaard zijn gebleven. Sprankelingen op de tong, tintelingen op de huid en geluk in het hart. Dat is wat ik voel als ik aan mijn bezoek terug denk.

1 La Canonica di Corteranzo

Monterosso al Mare

De geur van kruiden waait u tegemoet. We verblijven ten noorden van de Cinque Terre, letterlijk vijf gronden en eigenlijk zijn het 5 dorpen namelijk Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Ingeklemd tussen de zee en de bergen langs de spoorlijn van Genua naar La Spezia. Overal ziet u uitgestrekte wijngaarden, olijfbomen en kastanjebomen op steile hellingen. Van de Bosco-, Vermentino-, en Albarola-druiven uit deze streek wordt onder andere de dessertwijn Sciaccetrà gemaakt. Dankzij het milde zeeklimaat groeien groenten en kruiden hier in overvloed. De pesto, olijfolie en basilicum zijn zoeter dan ergens anders.

Olijfolie, kastanjemeel en pesto vormen de basis van vele gerechten in deze regio. Probeer eens de pasta met ‘tellini’ (schelpdieren) of gevulde mosselen die is typisch voor Liguriaanse keuken. Met uitzondering van het meest oostelijke dorp Riomaggiore zijn er geen wegen naar de dorpen. Ze hebben allemaal een station! Een giro de Cinque Terre doet u bij voorkeur per trein. De trein vertrekt elke 30 minuten en de route is adembenemend. De trein rijdt door tunnels en biedt de mooiste vergezichten in de openingen van de tunnelwanden.

Geen zin in de trein dan bieden de bergpaden uitkomst. Het is uitdagend maar absoluut de moeite waard. Riomaggiore ligt aan de nauwe vallei van de rivier ‘Rio Maior’. Hier start het wandelpad ‘Via dell’ Amore” en kunt u instappen in de trein. Je kijkt mijlenver over de zee uit en ziet hier de prachtigste zonsondergangen. Vernazza is qua architectuur spectaculair en het meest mondain. Monterosso heeft een strandje en restaurant Al Carugio voor de lekkerste streekgerechten. Manarola biedt een kleine haven verscholen achter de rotsen waar u veilig van de rotsen kunt springen. Corniglia ligt aan de voet van een wijngaardterras en herbergt ‘San Pietro’, de Gotische Liguriaanse Kerk uit 1334 wat een van de mooiste monumenten uit de omgeving is. Knijp me nog es in mijn arm. Hoe bijzonder en spectaculair is deze plek?

2 Margherita – Monterosso al Mare

Lucca

In Lucca is een giro della mura (= een rondje over de muren) aan te bevelen. Dit kan Dop de fiets of gewoon wandelend. De stad is rechthoekig gebouwd en wordt wel wel eens vergeleken met een schaakbord en is omringd door de dikke vestingmuur die de stad een keer heeft beschermd tegen het wassende water uit de rivier de Serchio. Elisa de zus van Napoleon werd aangesteld als controleur. De stad heeft mooie palazzi en voelt aangenaam overzichtelijk en vertrouwd. Op korte afstand ligt de stad Pisa, wereldberoemd van haar scheve toren. Toch is dit niet het enige wat de stad bijzonder maakt. Wat dacht u van de bouwerken op Piazza dei Miracoli? De naam zegt het eigenlijk al. Naast de steden zijn de badplaatsen aan de kust als Viareggio en Forte del Marni heerlijk. Mondaine gebouwen en chique restaurants zijn hier volop te vinden. Twee dagen is eigenlijk te kort.

3 Villa Cheli

Montespertoli

Florence is een van de mooiste steden ter wereld. Het is een groot open lucht museum. Wat is er leuker nu de stad bijna autovrij is om eens een 3-uur durende fietstocht te doen met de Nederlandse organisatie Baja Bikes of maak een wandeling langs de bouwwerken van Brunelleschi, de architect die verantwoordelijk is voor het ontwerp van de koepel van de Duomo. De opdracht die 1418 werd uitgeschreven luidde: ‘Maak een bouwwerk, groot genoeg om de gehele bevolking van Toscane met zijn schaduw te bedekken. Opgetrokken zonder gebruikmaking van balken of uitvoerige houten schoren’.

Het ontwerp wordt ook wel het Ei van Brunelleschi genoemd en zijn bouwstijl ‘di giro in giro’ (ring op ring). Andere bouwerken van zijn naam zijn het kinderweeshuis ‘Ospedale degli Innocenti’ (letterlijk: ziekenhuis van de ongeschuldigen) aan het Piazza Santissima Annunziata, waar u op de arcades de ingebakerde baby’s kunt zien. Vandaag de dag is het nog steeds een weeshuis. Op de Piazza di Santo Spirito staat zijn laatste meesterwerk. De binnenkant van de kerk is prachtig terwijl de voorgevel dit niet doet vermoeden. In Caffè Ricchi kunt u de verschillende ontwerpen van de buitenkant bewonderen. Door de dood van de invloedrijke en zeer creative architect en een noodlottige brand waardoor er verschillende theorieën over de buitenkant zijn ontstaan en deze miniaturen staan in dit café opgesteld. Uiteraard kan je ook makkelijk de beelden van Michelangelo aanhouden voor u thema-wandeling of de romantische schilderkunst van Dante. Bizar om te bedenken dat zulke grote denkers als Brunelleschi met een ei letterlijk het stadsbestuur hebben overtuigd.

Tijd om met een heerlijke wijn eens te filosoferen over de grote denkers van de hedendaagse architectuur of te analyseren over de invloedrijkste figuren in onze cultuur….

4 Borgo Divino

Loiano

De theoretische onderbouwing van onze Europese civilisatie komt uit Bologna. Deze eerste universiteit van Europa speelt vandaag de dag nog steeds een prominente rol. Rechten, bestuurskunde en de unificering van het onderwijs wereldwijd zijn beklonken in Bologna. Een schitterende stad die door de reputatie van de buursteden als Milaan en Venetië wat onder belicht is gebleven. Leuk is om in deze stad op een giro di profumo te gaan, mocht u natuurlijk geïnteresseerd zijn. De stad kent vele merkwinkels waar echte Italiaanse parfums worden verkocht die u niet zo snel in Nederland zult vinden. Een goede gids is your-perfume-guide.blogspot. De regio biedt diverse culinaire hoogtepunten en is de ideale omgeving voor een giro di gastromi op zoek naar Parmaham, Parmezaanse kaas een heerlijke wijn of een bordje pasta Bolognaise.

5 Palazzo Loup – Loiano

Marocco di Mogliano, Veneto

Op het eilandenrijk Venetië en in deze Adriatische lagune schieten superlatieven te kort. Venetië. U bent aan gekomen in de meest romantische stad ter wereld. Simpelweg door de stad slenteren kan maar beter is om de bezienswaardigheden in ieder geval te plannen en houd elkaar vast! Je loopt anders het risico elkaar kwijt te raken en te verdwalen in de vele nauwe straatjes die niet eens op een kaart passen. De wegen door de stad zijn namelijk de kanalen, die de meer dan 100 eilanden met elkaar verbinden. De eilanden zijn werkelijk volgebouwd met prachtige gebouwen, kerken, pleinen die in Venetie campo’s worden genoemd, musea, bruggen en paleizen. Tuinen vind je er nauwelijks. Terrassen zijn er wel maar hebben meestal slechts een paar tafeltjes.

De stad ademt cultuur, bestaat uit 6 delen en is prachtig. Gebruik de vele bootbussen en stap van de ene verwondering in de andere. Uiteraard per gondel kan ook. De gondeliers weten wel van prijzen en € 80 voor 30 minuten is niks. Zij zijn de enigen die de zijwegen van de Canal Grande weten te doorgronden. Het water stijgt en zakt dankzij eb en vloed bijna een meter, dit is goed te zien aan de muren van de gebouwen. Vanaf Piazza San Marco kunt u een bootbus nemen naar bijvoorbeeld de joodse wijk Cannaregio, het kleurrijke Burano, mondain Lido of glas-blaas-eiland, Murano. Op het water en in de campo’s vindt u verkoeling en strijkt u neer voor een heerlijk glas wijn. Sommige pleinen worden overspoeld door toeristen en sommige pleinen zijn leeg en daar heeft u het gevoel alsof u de eerste ontdekkingsreiziger bent. Vanwege het besloten karakter en vanwege het moeizame waterbeheer zijn er al veel oorspronkelijk bewoners weg getrokken, maar toeristen en culturele festivals zijn er volop. Hoe kan het ook anders, zeker als de zon schijnt, steekt het azuurblauwe water, prachtig af tegen de gouden gebouwen en bijzondere Venetiaanse bouwstijlen.

De auto parkeert u buiten de stad en vergeet natuurlijk niet goede wandelschoenen aan te doen. Italianen lukt het om op stiletto’s over de uitgesleten kinderkoppen te lopen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast raden wij aan een terras voor het diner te reserveren. Deze plekken zijn schaars en zijn snel volgeboekt. Dus ziet u een leuk restaurant op uw rondtoer, noteer het telefoonnummer en reserveer op tijd, voordat u besluit die kant op te lopen. Bij Terrazza Danieli, www.danielihotelvenice.com is het uitzicht net als het eten onbetaalbaar maar voor een speciale gelegenheid zit u goed. Ook Onassis en Elizabeth Taylor vierden hier hun feestjes, om de hoek van het San Marco Plein. U verblijft in de Villa Marcello Giustinian.

6 Villa Marcello Giustinian

La Canonica di Corteranzo

Dit hotel is een oase van rust gelegen in de schitterende heuvels van Piemonte. Het biedt een ideaal verblijf in een landschap dat rijk is aan cultuur, natuur en eco-gastronomische tradities waaronder de witte truffels. Een perfecte ambiance voor een ontspannen vakantie.  In de omgeving vindt u dorpjes zoals Barolo, Asti en Barbaresco, plaatsen die hun naam gegeven hebben aan een aantal ...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Margherita – Monterosso al Mare

Dit sfeervolle en perfect gelegen hotel ligt op slechts 250 meter van het strand van Maonterosso al Mare. Het is een modern hotel, heeft een gezellige patio en ligt midden in het plaatsje. In het hotel krijgt u 's morgens een uitgebreid en gevarieerd ontbijt geserveerd, voor lunch of diner zijn er voldoende leuke restauerants op loopafstand. Hier worden veel streekgerechten geserveerd.
<...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Villa Cheli

Villa Cheli is een prachtig landhuis met slechts 18 kamers waardoor u er zich snel thuis zult voelen. Het is rustig gelegen in de glooiende, groene heuvels tussen Lucca en Pisa. Binnen tien minuten rijden bevindt u zich in het centrum van Lucca (5 km). Lucca kent een lange historie, dus voor geïnteresseerden is Villa Cheli een uitstekende uitvalsbasis! 

Faciliteiten

Dag 6-8
Bekijk hotel

Borgo Divino

Agriturismo Borgo Divino ligt in de provincie Montespertoli, een rustige provincie van Firenze. Vanuit Montespertoli begeeft u zich in het hart van Toscane.

Faciliteiten
Het is dan ook niet gek dat veel reizigers Toscane vanuit Borgo Divino bezoeken, er is een seizoensgebonden buitenbad met hot tub, een terras, een grote tuin en een bar waar drankjes worden geschonken. U kunt gr...

Dag 8-10
Bekijk hotel

Palazzo Loup – Loiano

Wie voor Palazzo Loup kiest, komt hier voor de rust en het prachtige uitzicht over de Tusco-Emiliaanse Apennijnen. Genieten doet men hier ook in de grote tuin, bij buitenzwembad of in de bibliotheek. Gezien de locatie van het hotel leent het zich uitstekend om de nabij gelegen plaatsen Loiano en Bologna te bezoeken.

Faciliteiten
24-Uurs receptie, lobby (met tv), Lift, Lounge, Ba...

Dag 10-12
Bekijk hotel

Villa Marcello Giustinian

Het betoverende hotel Villa Marcello Giustinian huist in een typische achttiende-eeuwse Venetiaanse villa. De 47 kamers en de ruime salons met hun prachtige fresco’s en antieke meubels vertellen het verhaal van de Doges van Venetië. Het hotel is omgeven door het uniek, eeuwenoud park met drie meren waar u heerlijk kunt ontspannen na een dag Venetië. In het resta...

Dag 12-15
Bekijk hotel

Noord-Italië van kust tot kust inclusief Toscane

Bel of mail mij terug