070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  •   8 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Ambiance transfers regereld Transfers geregeld
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 2145,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Rondreis Lapland Äkäslompolo Cottage inclusief excursiepakket

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-8 Äkäslompolo Cottage 7
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft

Äkäslompolo

Op maandag Top van Ylläs
Sneeuwscooter safari. Nadat we onze outfit hebben gepast en de instructies over het rijden hebben gehad, beginnen we aan ons avontuur. We rijden om de Ylläs-vallei heen daarna gaan we helemaal naar de top van de Fell. Ylläs Fell is de hoogste (719 m) van de zeven Fell/ heuvels in het gebied van Ylläs. Terwijl we genieten van een kopje koffie op de top van de Fell, kunnen we het prachtige landschap van de dorpen onder ons bewonderen. Deze neeuwscootersafari is een beetje veeleisender vanwege de lengte van de tour (ca. 35km) en het landschap, dus het is vooral aan te raden om mensen met enige eerdere ervaring of een goede lichamelijke conditie.

Start op maandag om 9.30 uur en duurt 3 uur

Op dinsdag Sneeuwschoenwandelen naar de Fell Kuertunturi
Wat is de meest rustige manier om de pure natuur van Lapland te ontdekken? Natuurlijk met sneeuwschoenen! Onze gids neemt ons mee naar de Kuerfell waar we kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de andere heuvels van Äkäslompolo. Maar ook de open vlaktes van de arctische taiga zijn perfect te zien! Onze gids schenkt ons een warme kop koffie, thee of heet sap en iets kleins te eten, terwijl hij je de kunsten van de arctische natuur uitlegt. Deze sneeuwschoenwandeling is wat veeleisender dan je misschien in eerste instantie denkt en vereist een redelijk goede fysieke conditie.

Start op dinsdag om 9 uur en duurt 3,5 uur

Op woensdag Huskysafari van een halve dag
De husky safari is de meest geliefde safari bij onze gasten. Niet vreemd een tocht met de husky’s door de besneeuwde bossen is een unieke ervaring. Neem deel aan deze spannende husky-safari van een halve dag en geniet van de sledetocht in het midden van de arctische natuur. We zullen enthousiaste Husky-honden ontmoeten en onze gids zal ons de instructies geven om het husky-team te mennen. Daarna gaan we met onze teams op pad en rijden

We door besneeuwde bossen en over de open vlaktes. Na de safari zullen we worstjes grillen bij het vuur en een warme kop sap drinken. Deze safari is alleen beschikbaar met gedeelde husky-sleeën. We wisselen halverwege de safari van bestuurder.

Start op woensdag om 9 uur en om 13.30 duurt  4 a 4,5 uur (inclusief de transfer per bus)

Op vrijdagavond Sneeuwscootersafari noorderlicht naar Äkäsmylly
’s Nachts door het Lapse woud rijden is al een belevenis op zich, maar deze reis gaat om het zoeken naar noorderlicht, het magnifieke lichtfenomeen van de natuur. Onze reis gaat naar het zuidelijke uiteinde van het Äkäsjärvi-meer, een zeer schilderachtige plek, waar we genoeg tijd hebben om rond te slenteren op zoek naar de magische “Aurora Borealis”. Äkäsmylly heeft een lange geschiedenis als een oude plaats om te vissen en te rusten. Ook zijn er hier tekenen van leven in het stenen tijdperk  gevonden. ’s Avonds pauzeren we in een oude schuur, waar we genieten van warm drankje voordat u terugkeert naar Äkäslompolo.

Start op vrijdagavond om 17.00 uur en duurt 4,5 uur, we rijden ca. 40km.

Let Op; dit is de enige sneeuwscootersafari waar u zelf rijdt! Dus geen 2 personen per sneeuwscooter maar u rijdt op uw eigen sneeuwscooter!

Ter plaatse zijn extra excursies bij te boeken via onze agent.

1 Cottage
Cottage

Cottage

Een klein huisje/ cottage is ideaal als accommodatie-optie voor een wintervakantie met het gezin of een romantische tijd samen. De ruime woonkamer gecombineerd met de keuken, een slaapkamer en een handige loft, is een gezellige vakantiebestemming voor 2-4 personen. De oppervlakte is tussen de ca. 40-60m2. De cottages zijn van individuele eigenaren en kunnen dus qua indeling, ligging etc. onderl...

Dag 1-8
Bekijk hotel
Onderstaande vanaf-prijzen zijn per persoon en indicatief. Als u wilt weten hoe hoog de prijs exact is voor uw gewenste reisdatum, nodigen we u uit om een voorstel aan te vragen.

Rondreis Lapland Äkäslompolo Cottage inclusief excursiepakket

Bel of mail mij terug