070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Schoonheid Noord-Spanje, aangepast – september 2018 

Hierbij onze ervaringen met de Paradores rondreis naar Noord-Spanje, met onze vriendengroep van 5 echtparen, waarvan 1 persoon gehandicapt is, voor dit echtpaar was alles perfect geregeld met de aangepaste kamers/accommodatie.

De start was al prima, vliegtuig vertrok op tijd naar Bilbao. Daar aangekomen konden we vlot de huurauto’s ophalen. Op naar het Guggenheim museum waar we eerst van een perfecte lunch hebben genoten, daarna uitgebreid het prachtige museum bekeken. Aan het eind van de middag richting de eerste van de Paradores: Parador de Limpias, mooie kamer, vrij donkere omgeving door hoge bomen in de enorme tuin die er bij hoort. Helaas wel ver weg parkeren en ook lag het zwembad (buiten) te ver uit de stuit. Vriendelijk personeel, eten was ook goed.

De tweede dag hebben we Santander bezocht, echter is Santander geen omweg waard. Kerk gesloten, museum was wel aardig, vooral het uitzicht vanaf het dakterras is mooi.

Door naar Santilliana del Mar, de Parador ligt midden in het oude stadje, prachtig gelegen op een plein. Het stadje is zeer de moeite waard, maar wel erg toeristisch. Kamer prima, leuk binnenterras, vriendelijk en goed Engels-sprekend personeel. Veel te zien in de omgeving.

De volgende stop was Fuente Dé bij de Picos de Europa. Na een schitterende tocht ernaar toe, gearriveerd in de Parador kregen we een prima kamer met mooi uitzicht op de bergen. Het personeel in deze Parador kan wel een cursus omgaan met gasten gebruiken. Ze spreken nauwelijks Engels, hanteren vreemde en onjuiste facturering (feitelijk doen ze maar wat), bediening onvriendelijk, capaciteit eetzaal ruim onvoldoende. Wij hebben daarom de tweede avond, weliswaar noodgedwongen ons heil enkele kilometers verderop gezocht en uitstekend gegeten in Espinama restaurant Vicente Campo.

Door naar León, waar we helaas niet in de Parador konden verblijven wegens de aangekondigde verbouwing/renovatie, verbleven wij in het NH hotel op de Plaza Mayor, een prima modern standaard hotel, dat door de ligging iets bijzonders krijgt. León heeft een prachtige oude binnenstad, zeer de moeite waard. Wij hebben tweemaal in de stad gegeten, heerlijk! Woensdagmorgen is er een grote lokale markt voor de deur, enig.

Daarna door naar Lerma, een indrukwekkende Parador. Prachtige, zeer ruime kamer met balkon en uitzicht over het achterland. Jammer dat het buitenterras niet geopend was. Terras om de hoek met voornamelijk plaatselijke bevolking maakte veel goed. Heerlijk gegeten, vriendelijk en redelijk Engels-sprekend personeel.

De laatste stop op onze reis was Santo Domingo de la Calzada aan het begin van de La Rioja streekt. Er zijn twee paradores in dit leuke plaatsje. Wij verbleven hier in de Parador de Santo Domingo Bernardo de Fresneda (ligt op de rand van het centrum). Op zich een mooie Parador, het zou een oefenpraktijk voor hotelschoolstudenten moeten zijn, maar die hebben we niet gezien. Personeel was niet zo vriendelijk, sprak slecht tot geen Engels (serveerster bij het ontbijt wist niet waar we het over hadden toen we gebakken eieren bestelden), helaas totaal niet behulpzaam.

Er was verder geen mogelijkheid om te eten, de bar ging pas om 5 uur open en de omgeving daarvan nodigde sowieso niet uit om er een gezellig drankje te nuttigen. Er is een prachtige kloostertuin die ongebruikt wordt gelaten, er staan wel wat stoelen, maar er is geen bediening, hier zou veel meer van te maken zijn! Deze Parador grenst aan een woonzorgcomplex met demente bejaarden, die helaas ’s nachts (in ons geval) zeer luidruchtig waren. Wel hebben we tweemaal, goed tot zeer goed gegeten in het stadje.

TripAdvisor was onze gids bij het uitzoeken van een goed restaurant tijdens onze hele reis! De geboekte reis op zich was perfect georganiseerd door AmbianceTravel, er is echt helemaal niets verkeerd gegaan! Chapeau!

Met vriendelijke groet,

Zuid-Holland, Nederland

 

Reizen naar Spanje

Benieuwd geworden naar een rondreis door Spanje? Lees meer over onze rondreizen naar Spanje.
AmbianceTravel is specialist in rondreizen naar diverse bestemmingen op maat gemaakt voor u.
Bijvoorbeeld een 8-daagse Paradores rondreis: Het groene Galicië.

Altijd ANVR en SGR dekking.

Nog een reiservaring lezen? Lees de volgende reiservaring over een rondreis “Schoonheid van Noord-Spanje” in augustus en september.

Bel of mail mij terug