070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis ‘Midden en Zuid Portugal’ – juli 2018

Beste AmbianceTravel,

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde rondreis door zuid Portugal. Graag geef ik hierbij wat van onze ervaringen.

Lissabon is een heerlijke stad, lekker wandelen, de oude trams en mooie hoogteverschillen. Lissabon betekent ook lekker eten in kleine eethuisjes in zijstraatjes of in de trendy Time Out foodmarket. Het hotel Heritage Av. Liberdade is een prachtig, schattig en top hotel, ideaal gesitueerd vlak bij de oude binnenstad van Lissabon.

Daarna 2 dagen in Evora. Een mooie oude stad, beetje toeristisch, maar zeker het bezoek waard. Door het hotel M’Ar de Ar Aquedotu (met uitzicht op het aquaduct) is het daar goed uit te houden. Zeer attent om na een avondeten in een kamer te komen waar de bedden nogmaals zijn opgemaakt en de hotelslippers klaar staan…
We hebben hier 1 avond echt super gegeten in een heel klein restaurantje met slechts 6 tafels (Bistro Barao) en 1 avond bijzonder slecht gegeten (O Templo); zelfs de eigenaar was het er over eens dat dit een droevige prestatie was en heeft ons maar de helft in rekening gebracht.

Via het verrassende plaatsje Beja zijn we vervolgens naar ‘the-middle-of-nowhere’ gereden voor Herdade dos Grous. Wat een complex, wat een luxe, wat een heerlijke omgeving… Genieten van de wijn, de omgeving, de gratis fietsen, de gratis bootjes, de zwembaden (inifity pool!), de prachtige hotelkamer en het lekkere eten. Hier hadden we het best nog een nachtje langer kunnen uithouden (en een dagje Faro hiervoor inleveren).

Daarna 3 dagen naar Quinta dos Poetas. Mooi vertrekpunt voor diverse tochten naar Olhao en Faro. Rare gewaarwording om in Faro de vliegtuigen zo laag boven het oude centrum te zien gaan. Jammer, want Faro is het bezoeken waard. Verrassend was een tochtje richting Spanje. We kwamen uit in de plaats Tavira. Schitterend, echt 1 van de mooiste plaatsen van de Algarve. Het hotel is prima, al mist het de pure klasse en uitstraling van de voorgaande hotels.

Vervolgens naar Sagres. Zoals bekend is hier weinig te beleven, maar je moet de vuurtoren en het meest zuidwestelijke puntje natuurlijk af kunnen vinken. Het hotel Memmo Baleeira maakt het verblijf in Sagres absoluut de moeite waard. Top hotel op een prachtige locatie.

Als afsluiting zijn we 2 dagen in de plaats Vila Nova de Milfontes geweest. Een leuk dorp op een mooie locatie met de rivier en de Atlantische oceaan. Op de stranden aan de rivier is het goed toeven en met een korte wandeling sta je te kijken naar de schitterde Atlantische golfen die op de rotsen beuken.
Het hotel Quinta do Moinho de Vento is het enige minpunt van onze rondreis. Het hotel is schoon, netjes en vriendelijk maar past totaal niet in het beeld van de voorafgaande hotels. Te klein, te krap bed, geen koelkast, geen koffie op de kamer en een summier ontbijt. Jammer om dit hotel als afsluiting van de reis te hebben.

Algehele indruk van de reis; Schitterend, wanneer gaan we weer….!

Goed georganiseerd
Mooie rondreis
Goede tot zeer goede hotels (m.u.v. laatste)
Goede aandacht van AmbianceTravel

Vriendelijke groeten.

 

Reizen naar Portugal

Benieuwd geworden naar een rondreis door Portugal? Lees meer over onze rondreizen in Portugal.
AmbianceTravel is specialist in rondreizen naar diverse bestemmingen op maat gemaakt voor u.
Bijvoorbeeld een 16-daagse rondreis Midden- en Noord-Portugal.

Altijd ANVR en SGR dekking.

Nog een reiservaring lezen? Lees de volgende reiservaring over een 5-daagse rondreis Noord-Portugal in het najaar.

Bel of mail mij terug