070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Maatwerk Portugal – juli & augustus 2018

Ik wil jullie bedanken voor de ondersteuning die wij hebben gekregen nadat ik mijn creditcard ben verloren. Het verhuur bedrijf was door jullie op de hoogte gesteld van mijn situatie en het was geen enkel probleem om de garantie in cash te voldoen. Ik had gerekend op ruim 300 euro maar hoefde slechts 100 euro te voldoen die ik prompt na het inleveren van de auto in Faro weer terug kreeg. We bleken ongeveer 3000 km gereden te hebben.

We zijn in Lissabon met de trein naar Sintra geweest. Sintra is een mooi klein stadje, je kunt vanuit het station de bus nemen voor een paar euro naar het centrum en de paleizen en het kasteel in de omgeving. Wij hebben het Pena National Palace bezocht, eerlijk gezegd omdat iedereen daar uitstapte. Het paleis zowel binnen als buiten is een monstrum om te zien. De goede vorst mag dan geld gehad hebben maar daar koop je geen goede smaak mee. In Óbidos hebben we geluk gehad omdat wij aankwamen in de maand waarin het Medieval Festival gehouden werd. Dit is echt een onvergetelijke ervaring, het geeft echt een middeleeuws gevoel aan het stadje. Iedereen is verkleed, binnen de muren van het kasteel overal kraampjes en optredens. Een aanbeveling is de kleine donkere bar ‘Ibn Erik Rex’ met zijn bijzondere aankleding. Vanuit ons hotel is het stadje niet echt aan te lopen wat niet echt een probleem is omdat de taxi niet echt duur was. Vanuit obidos naar Nazare, Sitio, Alcobaca, Batalha en Tomar geweest.

Het hotel in Aveiro heeft een prachtig uitzicht op de lagune, ik was in eerste instantie een beetje huiverig omdat het zo ver van het centrum lag. Dit bleek niet zo erg te zijn gewoon over op kraan water toen we het stadje bezochten. Omdat je Aveiro in een goed half uur wel gezien hebt zijn we de volgende dag naar Bucaco geweest, een natuurgebied boven Coimbra. Daar gedronken in het fantastische hotel Palacio hotel do Bucaco. Wat vond ik het jammer dat we dit niet van te voren wisten dan had ik dit in de reis opgenomen. Porto is niet echt mijn ding, heerlijke port b.t.w. Ik vond het wel grappig dat jullie ons in een echt backpackers hostel gestopt hebben. Een beetje met beide benen terug op aarde na al die schitterende pousadas en hotels. Ook weer leuk om te ervaren hoe het is om geen airco op je slaapkamer te hebben zeker als het buiten 44 graden is. Vanuit porto hebben we de Douro route gereden en daar geluncht in Rui Paula restaurante Doc in Folgosa een modernistisch restaurant wat michelin ster ambities heeft. De prijzen waren er ook naar maar dan kreeg je ook wat.

Braga is een heerlijk klein stadje, het hotel was in het centrum en is prachtig. Gezellig plein met hyper actieve fontein, en een heerlijke bistro cafe Brasileira om de hoek. Natuurlijk Bom Jesus bezocht. Coimbra is een aardige universiteit stad, het hotel waar we zaten is echt een juweel met prachtige tuin. Vanuit Coimbra ook nog even Fatima aan gedaan. Évora is een van mijn favorieten met prachtige gebouwen, deed me een beetje aan het zuiden van Spanje denken. Capela dos Ossos in de Francisco kerk is echt een aanrader. We zijn ook nog naar Campo Maior geweest maar daar was de capela gesloten. Via een omweg door Spanje weer terug naar Évora.

Ik heb geen idee waarom ik Beja uit heb gekozen. Er is niets maar ook dan helemaal niets te beleven, de pousada is trouwens schitterend maar hij staat echt in het verkeerde dorp.

Tavira is een andere favoriet van mij, heerlijk klein stadje met prachtige gebouwen, pleintje en terrassen. De pousada daar is ook schitterend trouwens.

Nogmaals dank voor de begeleiding en de meeste hotels die jullie gekozen hebben.

– uit Vlaardingen

 

Reizen naar Portugal

Benieuwd geworden naar een rondreis door Portugal? Lees meer over onze rondreizen in Portugal.
AmbianceTravel is specialist in rondreizen naar diverse bestemmingen op maat gemaakt voor u.
Bijvoorbeeld een 9-daagse design rondreis Portugal geheel verzorgd.

Altijd ANVR en SGR dekking.

Nog een reiservaring lezen? Lees de volgende reiservaring over een rondreis door Midden- en Zuid-Portugal.

Bel of mail mij terug