070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Maatwerk Noord-Spanje met Paradores – juli 2018

Beste Caroline,

We zijn weer thuis en hebben een heerlijke vakantie gehad.

Hieronder nog even een korte opsomming van onze bevindingen.

1. Bilbao ; wat een leuk hotel in het oude centrum, en daardoor bijna niet te vinden (maar gelukkig hadden we google-maps). De stad is ook geweldig. We hebben ook nog gebruik gemaakt van de gratis fietsen

2. Santo Domingo ; de eerste parador van deze reis. Een mooi oud gebouw, helaas zonder airco. Leuk dat er in het stadje nog een parador was ; daar hebben we lekker gegeten.

3. Leon ; wederom midden in het centrum, en helaas ook wederom zonder airco (het was best warm, want ook ramen opzetten in een drukke straat is geen oplossing). Dit hotel was echt oud – alles kraakte en was scheef.

4. Corias ; wat een enorme verassing was dit. Een prachtig oud klooster met enorme kamers. Ook een leuke rondleiding gehad van een spaanse dame, die haar best deed om ons in het engels er bij te betrekken. Het nabij gelegen stadje Cangas de Narcea was ook gezellig.

5. Gijon ; vergeleken met de vorige paradors was deze bescheiden. Het park en het strand waren dichtbij. Jammer dat het de tweede dag minder weer was.

6. Cangas de Onis ; weer zo’n mooie parador in een werkelijk prachtige omgeving. We hadden achteraf wel langer in de Picos willen blijven. Vooral de busreis naar de Lagos de Covadonga was onvergetelijk.

7. Santillana ; een mooie parador midden in een museumdorp. We sliepen aan de straatkant, en de eerste avond was er een folklore-feest op het plein. Heel gezellig. De andere dagen daar waren ook heel sfeervol.

Al met al een heel fijne reis, met korte afstanden (en reistijden) tussen de verschillende hotels. De huurauto (een fiat 500x) was ook prima in orde. De vlucht met KLM was aangenaam.

Dank voor alle zorgen, en misschien tot ziens.

Met vriendelijke groet,

Hans en Colinda

Bel of mail mij terug