070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Het onbekende Noord-Spanje – augustus, 2019

Beste Shudelie en Ruud,

We hebben een prachtige reis door een heel mooi, rustig, gastvrij en afwisselend deel van Spanje gemaakt. En het weer zat ook nog eens mee!

Buiten Bilbao en San Sebastian, kom je – behalve Spaanse vakantiegangers en pelgrims – in dit deel van Spanje (nog?) geen hordes toeristen tegen. De mensen zijn er aardig en gastvrij, het eten (veel vis) en de wijnen zijn heerlijk, de natuur prachtig (mooie rotskusten, idyllische strandjes, indrukwekkende Picos de Europa, groene heuvels, etc.),  vele pittoreske dorpjes (Getaria, Tolosa, Cudillero, Santillana del Mar, Comillas) en mooie steden zoals Bilbao en Santiago de Compostela die een bezoek waard zijn.

Ook de hotels waren afwisselend, van heel luxe tot een gemoedelijk familiehotel, alle sfeervol en gastvrij. Het ophalen en inleveren van de auto (met gratis upgrade) ging professioneel en heel vlot. De wegen zijn rustig, dus ook onderweg was het volop genieten.

  • Iriarte Jauregia – prachtig met heerlijke tuin, het ligt wel erg afgelegen t.o.v. restaurants. Voor het eten moet je eigenlijk wel bij het hotel eten, het restaurant is luxe en niet goedkoop (maar wel heerlijk).
  • Cason de la Marquesa – dit is eerder een familiehotel (Spaanse gezinnen). We zaten in het oude hoofdgebouw met een traditioneel en sfeervol ingerichte kamer, bed was wel vrij klein. In de directe omgeving is er aan horeca niet veel te vinden, eetzaal is sfeerloos. Het personeel is wel erg vriendelijk en gastvrij. Onze tip is om toch een hotel meer in de buurt van Santillana del Mar of Comillas te nemen.
  • Casona de la Paca – zeer gastvrij (fruit en chocalaatjes op de kamer, hulpvaardige receptie), prachtig sfeervol huis met tuin en mooie kamer. Wel gehorig, maar daarvoor lagen er pantoffels op de kamer en het ontbijt is uitgebreid en heerlijk. Cudillero is nog wel een stevige wandeling, maar er zijn volop taxi’s.
  • Pazo do Rio – ook mooi met prachtige tuin, zwembad met ligbedden en een goed restaurant. De kamer was klein (vooral het bed), er lagen ook appartementen in de tuin, misschien een betere optie?
  • Gran Hotel Los Abetos – ligt vlak buiten Santiago de Compostela, erg mooi en luxe, grote kamer met heerlijke bedden, fijn zwembad en heel goed restaurant. Er is een gratis pendelbus naar de stad (helaas niet op zondag).

De contacten vooraf met AmbianceTravel hebben we als heel plezierig ervaren (snel en makkelijk bereikbaar). Toen we in Bilbao tegen een probleem aanliepen, hebben jullie daar veel energie ingestoken en ons uitstekend geholpen. Dit was onze eerste reis met Ambiance, maar zeker niet de laatste!

Hartelijke groet uit Heemskerk

Bel of mail mij terug