070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Groen Noord Portugal en Galicië – september, 2019

Beste mensen van AmbianceTravel,

Van tevoren hadden wij hooggespannen verwachtingen van onze vakantie naar Noord-Portugal en Galicië. Een mooie streek, afwisselende landschappen, bijzondere verblijfplaatsen en, niet onbelangrijk als je tijdens je vakantie ook nog eens je eigen plan wilt trekken, niet al te grote reisafstanden tussen de diverse accommodaties.

Kennelijk waren onze verwachtingen nog niet hoog genoeg gespannen, want deze vakantie was voor ons echt genieten. Niet alleen hebben we tijdens onze vakantie kunnen kennismaken met Noord-Portugal en Galicië, als bonus hebben we ook een stukje onvervalst Engeland meegekregen tijdens ons verblijf in Barcelos (Convento da Franqueira), waar de Engelse eigenaren toch een bijzonder Engelse touch aan het prachtige voormalige klooster hebben weten te geven.

Vijf accommodaties, alle vijf volkomen anders, maar zonder uitzondering prachtig gelegen. Waren we bij onze eerste overnachting de enige gasten in het kleinschalige complex (Convento da Franqueira), daar beschikten andere accommodaties over beduidend meer capaciteit. Steeds was er persoonlijke aandacht en mede daardoor hebben wij ons bijzonder welkom gevoeld.

Bij Quinta da Mata in Chaves was er bij ons verblijf geen warm water, maar dat was het enige minpuntje. Geen warm water is vervelend, maar iets waar voor die ene overnachting op dat adres nou niet bepaald onoverkomelijk is. Daar stonden zoveel andere prachtige ervaringen tegenover: de manier waarop we werden onthaald in ons hotel in Vigo, een verblijf waar we echt dubbel en dwars van genoten hebben en echt als een vorst onthaald zijn. Het was echt behoorlijk ‘wow’ voor ons (ook om te zien dat ons huur-Peugeotje voor ons geparkeerd werd in de parkeergarage en dat, toen we later de auto ophaalden, in diezelfde garage ook zomaar een Bentley stond geparkeerd – we voelden ons toen toch echt wel de koning te rijk).

Sommige accommodaties zijn wat lastiger te vinden, maar met behulp van navigatie lukte het ons om de weg te vinden.

Het landschap in Noord-Portugal en Galicië is groen, rijk en divers. De wegen zijn goed en het landschap nodigt uit om verkend te worden. De vele wijngaarden, waar in september volop geoogst werd, vormden een schilderachtig geheel met de panorama’s. Opmerkelijk is dat met name de oude steden buitengewoon schoon zijn, zonder vuil op straat.

Het was erg prettig dat de vluchten, de autohuur en de accommodaties goed geregeld en afgestemd op onze wensen waren, mede daardoor is onze reis vlekkeloos verlopen. Al met al hebben wij kunnen genieten van een heerlijke, probleemloze en goed georganiseerde vakantie.

 

Vriendelijke groet uit midden Nederland

 

Reizen naar Portugal

Benieuwd geworden naar een rondreis door Portugal? Lees meer over onze rondreizen in Portugal.
AmbianceTravel is specialist in rondreizen naar diverse bestemmingen op maat gemaakt voor u.
Bijvoorbeeld een 8-daagse reis van Lissabon naar Porto.

Altijd ANVR en SGR dekking.

Nog een reiservaring lezen? Lees de volgende reiservaring over de rondreis Ontdek Portugal.

Bel of mail mij terug