070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 • 7 dagen
 • Vanaf AMS,RTM,BRU,CRL,DUS,NRN
 • Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1099,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Culinaire slowfood reis Umbrië

Tijdens deze culinaire rondreis Umbrië, ontdekt u een regio, ook wel ‘Groene Hart van Italië’ genoemd, die niet alleen opvalt door zijn rijke natuur, maar ook veel oude stadjes heeft met straten met kinderkopjes, prachtige kathedralen en oude forten. Het is ook een streek die bekend staat om haar goede keuken en uitstekende wijnen. Het startpunt van de reis is Orvieto, waar de kathedraal een gotisch meesterwerk is. Daarna gaat de reis naar Todi en volgt u de route van St Franciscus van Assisi, u gaat verder naar Perugia met zijn Etruskische muren, 16eeeuwse paleizen en de chocoladefabriekjes. U bezoekt: San Martino in Campo, Orvieto, Todi, Assisi, Bevagna, Montefalco, Torgiano, Perugia, het Meer van Trasimeno, Castiglione del Lago

Slow food producten

Tijdens deze culinaire reis heeft u de mogelijkheid om een aantal van de mooiste Slow Food producten van deze streek te proeven. Het gaat om kwalitatief hoogwaardige producten en dranken die soms in hun voortbestaan bedreigd worden:
– De baby Pecorino kaas
– De extra vergine olijfolie uit de streek rond Montefalco
– De extra vergine olijfolie uit de streek rondom Spoleto

Slow food reis
De Fagioline di Trasimeno is een linzenachtige boon, typisch voor deze streek. Ze is zeer klein, ongeveer het formaat van een rijstkorrel, zacht, boterachtig en vol smaak. De gedroogde bonen worden gekookt gegeten met een beetje extra olijfolie. De verse bonen (cornetti) worden gebakken met tomaten en knoflook. Deze boon groeit op de terrasvormige hellingen rondom het Meer van Trasimeno. Ontdek het tijdens deze slow food reis.

De wijn Sagrantino di Montefalco dankt zijn naam aan de druif waarvan hij is gemaakt. Na een aantal eeuwen gekweekt te zijn op de heuvels van Umbrië, wordt de Sagrantino gerekend tot de autochtone soorten. Over haar afkomst bestaan diverse theorieën, sommigen geloven dat de eerste Franciscaanse broeders hem hebben geïmporteerd vanuit Spanje, anderen houden het erop dat hij door de Saracenen naar Italië gebracht is. Deze wijn kan wordt pas gedronken als hij minstens 30 maanden gerijpt is, waarvan 12 maanden in houten vaten.

Slow food restaurants uit de Ostie d’Italia Slow Food gids

U zult heerlijke en authentiek lokale gerechten proeven in de zorgvuldig geselecteerde restaurants die alle aanbevolen zijn in de ‘Osterie d’Italia’ Slow Food gids. Het gaat om kleinschalige lokale trattoria’s die nog steeds uitsluitend verse lokale producten in hun gerechten gebruiken en hun maaltijden bereiden aan de hand van lokale recepten.

Wijnhuizen

U heeft de mogelijkheid om uitstekende wijnen uit deze streek te proeven:
– De beroemde Sagrantino wijn
– De wijnen en lokale producten uit het Palazzo del Gusto, de regionale Enoteca van de Umbrische wijnproducenten

Maar ook andere producten zoals:
– De Baci Perugina (kusjes uit Perugia) en andere lokale bonbons in het Chocolade Museum
– De typische traditioneel gebak en lekkernijen uit Orvieto en Perugia

U bezoekt wijnhuizen, (banket)bakkerijen, boerderijen en lokale markten waar regionale producten worden verkocht.

Kunst, historie cultuur en natuur van Umbrië

Tijdens deze culinaire rondreis Umbrië ontdekt u ook de meest interessante monumenten, kunstwerken, kerken en natuurlandschappen van de streek:
– Orvieto, gelegen op de punt van een rots, biedt prachtige vergezichten en heeft een schitterende gotische kathedraal.
– Todi is weer zo’n prachtige Middeleeuws stadje met een overvloed aan antieke gebouwen en smalle straatjes.
– Assisi, een spiritueel centrum met de basiliek van St Franciscus van Assisi.
– Perugia, gelegen op een heuvel, zonder twijfel één van de mooiste antieke steden van Italië.
– Het Meer van Trasimeno, één van de grootste meren van Italië, en de typische plaatsjes rondom het meer zoals Magione en Castiglione del Lago

Bekijk ook onze andere culinaire of andere rondreizen door Italië. En lees het artikel van culinair journalist Onno KLleyn over slow food.

 

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-6 San Martino in Campo Residenza Alla Posta Dei Donini 5
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Italië Umbrië Perugia Trasimeno Meer
 • Italië Umbrië Perugia stad
 • Italië Umbrië Sint - Franciscus basiliek
 • Italië Umbrië Assisi Sint - Franciscus basiliek
 • Italië Umbrië Assisi stad
 • Italië Umbrië Assisi panorama stad
 • Italië Umbrië Trasimeno meer
 • Italië Umbrië Perugia plein
 • Italië Umbrië Perugia Tram
 • Italië Druiven Grappa
 • Italië Umbrië Orvieto huizen
 • Italië Umbrië Orvieto Kathedraal
 • Italië druiven stampen

San Martino in Campo

Dag 1) Aankomst in San Martino in Campo (Perugia)
Aankomst in het hotel Posta dei Donini in San Martino in Campo, in de buurt van Perugia. ’s Avonds wacht u een welkomstdiner in het hotel met traditionele gerechten uit Umbrië.

Dag 2) Orvieto, Todi
’s Morgens brengt u een bezoek aan Orvieto, gelegen bovenop een rots met prachtige uitzichten. We raden u aan om de stad te bezoeken inclusief de gotische Dom. U bezoekt een wijnhuis in de kelders van het Palazzo del Gusto, hoofdkantoor van de Enoteca Regionale dell’Umbria waar u wordt rondgeleid met een lichte lunch. U drinkt wijnen uit Umbrië en proeft lokale producten. Voordat u Orvieto verlaat kunt u een beroemde delicatessenwinkel bezoeken om het typisch gebak van Umbrië te proeven. Laat u zich de chocolade met chilipepertjes smaken. Daarna rijdt u naar Todi, een prachtig Middeleeuws plaatsje waar u al ronddwalend de monumenten en ambachtswinkeltjes zal ontdekken.

Dag 3) Montefalco, Assisi, Bevagna
U rijdt naar Montefalco, een prachtig plaatsje op de top van een heuvel, die een prachtig uitzicht biedt over de omgeving. U brengt een bezoek aan een oude olijfoliefabriek behorend bij een boomgaard met 3000 bomen. Hier kunt u de vele verschillende rassen bekijken en natuurlijk de techniek waarmee de olie uit de olijven gewonnen wordt. Uiteraard gaat u hier ook proeven.
Wij raden u aan op weg naar Assisi even te stoppen in Bevagna een oud Middeleeuws plaatsje dat zijn karakteristieke uiterlijk uit die tijd behouden heeft. Aangekomen in Assisi gaat u natuurlijk de basiliek van St Franciscus bewonderen. U bezoekt vervolgens een zuivelbedrijf voor een kaasproeverij.

Dag 4) Torgiano, Perugia
Aankomst in Torgiano en een bezoek aan een boerenbedrijf waar u kennis maakt met de hier geproduceerde olijfolie. Daarna brengt u een bezoek aan de MOO, het museum voor olijf en olie en vervolgens rijdt u door naar Perugia. Prachtig gelegen op een heuvel is het zonder twijfel één van de mooiste steden van Italië. Brengt vooral een bezoek aan het chocolademuseum, bekend door zijn Baci Perugina. Vrije tijd om de oude stad te verkennen.
Stap eens binnen bij de historische patisserie Pasticceria Sandri. Tijdens het diner krijgt u traditionele gerechten uit de Umbrische keuken geserveerd in een authentieke osteria.

Dag 5) Het Meer van Trasimeno, Castiglione del Lago
Deze hele dag staat in het teken van het ontdekken van het Meer van Trasimeno, één van de grootste meren van Italië. Rondom het meer ligt een aantal bijzondere plaatsjes die een bezoek waard zijn. U brengt een bezoek aan een wijnboer, wijnkelders en wandel heerlijk door de wijngaarden. Proef daarna hun olijfolie en andere typische streekproducten.

Tot slot staat Castiglione del Lago op het programma, gevolgd door een diner in een sfeervolle trattoria met traditionele gerechten, inclusief Fagiolina del Lago.

Dag 6) Vertrek
Na het ontbijt checkt u uit en vertrekt.

Bij de prijs inbegrepen:

5 overnachtingen in het 4* hotel Alla Posta dei Donini of vergelijkbaar
dagelijks ontbijtbuffet
4 maaltijden gebaseerd op traditionele regionale gerechten:
* Een welkomstdiner in het hotel
* 2 diners in Slow Food restaurants uit de Osterie d’Italia gids
* 1 lichte lunch met wijn van Umbrië
4 proeverijen van producten of wijnen uit Umbrië

Indien een wijziging in hotels, restaurants, wijngaarden of andere bedrijven nodig is, zullen deze vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

Bij uw reisbescheiden ontvangt u een uitgebreid (Engelstalig) routeboek met namen en adressen van hotel(s), restaurants, te bezoeken olijf- en wijngaarden en (kaas)boerderijen en speciaalzaken. Verder namen/telefoonnummers van de gidsen.

Het programma kan wijzigen afhankelijk van de periode waarin het plaats vindt.

1 Residenza Alla Posta Dei Donini

Residenza Alla Posta Dei Donini

Residenza Alla Posta Dei Donini is een luxueuze 17e-eeuwse Villa gelegen in Umbrië. De villa is omgeven door bossen en een 20.000 m2groot botanisch park. De residentie is opgedeeld in twee gebouwen en het hotel beschikt over een uitgebreid wellness centrum. Residenza Alla Posta Dei Donini ligt op 20 minuten rijden van de centrum van Perugia in de Umbrië regio. Onder meer Assisi, bek...

Dag 1-6
Bekijk hotel

Culinaire slowfood reis Umbrië

Bel of mail mij terug