070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 • 6 dagen
 • Vanaf AMS,BRU,CRL,DUS
 • Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 995,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Culinaire slow food reis Piemonte

U bezoekt: Pollenzo, La Morra, Carmagnola, Barbaresco, Cherasco, Monforte d’Alba, Asti, Nizza, Monferrato, Grinzane Cavour.
Tijdens deze slow food reis door de regio Piemonte in Italië maakt u kennis met de gastronomie en wijn van Piemonte maar ook met de culturele erfenis van deze Noord-Italiaanse streek. U geniet van glooiende heuvels met wijnranken, elegante paleizen die stammen uit de tijd dat Italië nog een koninkrijk was, oude wijnkelders, smalle steegjes en traditionele markten met verse producten.

SLOW FOOD EN ANDERE PRODUCTEN
Tijdens deze culinaire reis heeft u de mogelijkheid om enkele van de mooiste slow food producten uit deze streek te proeven. Dit zijn kwalitatief zeer hoogwaardige producten en dranken die soms zelfs in hun voortbestaan worden bedreigd:
– De Barolo-wijnen
– De Barbaresco-wijnen

HOOGTEPUNTEN
De Barolo wordt ook wel de koning onder de wijnen, maar ook de koningswijn genoemd. Het is één van de beste wijnen ter wereld en wordt gemaakt van de allerbeste Nebbiolo-druiven, die verbouwd worden in de omgeving van Alba. Het is een robuuste rode en volle wijn die heerlijk droog is. Een Barolo is geen Barolo als zij niet tenminste 3 jaar heeft gelegen. Voor de Barolo “Reserva” geldt zelfs een termijn van 5 jaar. Vaak worden Barolo’s 10 tot 20 jaar bewaard voordat ze gedronken worden.

TYPISCHE RESTAURANTS UIT DE ‘OSTERIE D’ITALIA’ SLOW FOOD GIDS
Tijdens deze slow food reis Piemonte eet u in restaurants die worden aanbevolen in de Slow Food gids Osterie d’Italia. Het gaat om kleinschalige trattoria’s die nog steeds gebruik maken van verse en lokale producten en traditionele recepten voor hun gerechten.

WIJNHUIZEN EN LOKALE PRODUCTEN
Onderdeel van de slow food reis Piemonte zijn ook wijnproeverijen en u krijgt de gelegenheid om kennis te maken met typische lokale producten van wijnhuizen, (banket)bakkerijen, boerderijen, markten waar verse producten worden verhandeld. Zoals:
– De wijnen van regionale wijnhuizen in Piemonte
– De “Baci di Cherasco” en andere chocolades uit Piemonte
– De wijnen van de Banca del Vino di Pollenzo

KUNST, HISTORIE, CULTUUR EN NATUUR
Tijdens deze slow food reis Piemonte kunt u ook de meest interessante monumenten, kunstwerken, kerken en natuurlijke landschappen bezoeken:
– De prachtige heuvels rondom het dorpje La Morra, centrum van de Barolo-streek
– Asti, rijk aan middeleeuwse paleizen en koopmanshuizen, vele met monumentale torens
– Grinzane Cavour, genoemd naar Camillo Benso, de Graaf van Cavour, één van de drijvende krachten achter de eenwording van Italië die hier een imposant kasteel bezat.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-6 Pollenzo Albergo dell’Agenzia 5
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Italië Piemonte kasteel Grinzane Cavour
 • Italië Piemonte La Mora Wijngaarden
 • Italië flessen wijn
 • Italië Piemonte Monferrato wijngaarden
 • Italië Piemonte Asti kathedraal
 • Italië Piemonte Monferrato wijngaarden
 • Italië roerei truffel
 • Italië Piemonte truffel
 • Italië wijngaarden druiven
 • Italië druiven stampen

Pollenzo

DAG 1
Aankomst in Pollenzo (Bra) en check-in in uw hotel. Tijd om even te ontspannen. ‘s Avonds is er een diner in het restaurant van het hotel dat helemaal in het teken staat van Slow Food Presidia in Piemonte.

DAG 2
In de morgen vertrekt u naar de prachtige wijngebieden rondom Barolo. Wij raden u aan af en toe even te stoppen op weg naar La Morra en te genieten van het adembenemende panorama over de heuvel met wijngaarden. U brengt een bezoek aan wijnkelders waar u wijn kunt proeven, vergezeld van een aantal lokale streekproducten uit de Langhe. Daarna vertrekt u naar Carmagnola en bezoekt een kaasmakerij, waar u iets leert over het proces van het maken van kaas en natuurlijk proeft u de kaas.

DAG 3
‘s Morgens vertrekt u naar Monforte d’Alba om een bezoek te brengen aan de wijnkelders van de adellijke familie Di Grésy, met een aantal topwijngaarden in bezit en een hele reeks kwaliteitswijnen. U krijgt een inleiding en proeverij van een aantal Barbaresco-wijnen. Wij raden u aan om daarna naar Cherasco te rijden om een bezoek te brengen aan het oude historische centrum en te dwalen door de smalle straatjes waar de heerlijke ‘Baci di Cherasco’ (donkere chocolaatjes met hazelnoten) op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd. ’s Middags rijdt u naar Monforte d’Alba waar u opnieuw beroemde wijnkelders bezoekt. Hier krijgt u uitleg over de productie en natuurlijk volgt een proeverij van exclusieve wijnen.

DAG 4
’s Ochtends rijdt u naar Nizza Monferrato. Deze plaats ligt diep in de Monferrato-streek. De wijngaarden grenzen letterlijk aan dit typische arbeidersplaatsje. Dwaal een beetje rond. De lunch is geboekt in een sfeervolle trattoria. In de middag gaat u naar Asti. U stopt voor een proeverij van een typische chocolade met nougat uit deze streek. U kunt Asti bezoeken, deze provinciehoofdstad ligt in één van de belangrijkste wijnstreken van Italië. Het heeft haar naam ook gegeven aan een aantal illustere wijnen.

DAG 5
Ochtendbezoek aan Pollenzo, waar u heerlijk door de straatjes in het centrum kunt dwalen af. U brengt een bezoek aan de een wijnproeverij. In de middag vertrekt u naar Grinzane Cavour om een wijnhuis in een kasteel te bezoeken. Hier kunt u een aantal Piemontese DOC’s en DOCG’s wijnen proeven, in het bijzonder die van de Langhe en de Roero.

DAG 6
Na het ontbijt uitchecken en vertrek.

Bij de prijs inbegrepen:

5 overnachtingen in het 4* hotel Albergo della Agenzia of vergelijkbaar
Dagelijks ontbijtbuffet
2 maaltijden gebaseerd op traditionele regionale gerechten met een selectie aan lokale wijnen:
* Een Slow Food welkomstdiner in het hotel
* 1 lunch in een Slow Food restaurant uit de gids Osterie d’Italia
7 proeverijen van Piemontese producten of wijnen

Bij uw reisbescheiden ontvangt u een uitgebreid (Engelstalig) routeboek met namen en adressen van hotel(s), restaurants, te bezoeken olijf- en wijngaarden en (kaas)boerderijen en speciaalzaken. Verder namen/telefoonnummers van de gidsen.

Het programma kan veranderen afhankelijk van de periode waarin het plaats vindt.

1 Albergo dell’Agenzia

Albergo dell’Agenzia

Het luxeuze 4-sterren hotel Albergo dell' Agenzia is gevestigd in een prachtig gebied en biedt veel mogelijkheden om uitgebreid van de Italiaanse gastronomie te genieten. Het landgoed ligt op slechts enkele kilometers afstand van de stadjes Alba, bekend om haar witte truffels, en Bra, het centrum van deze Slow Food regio. In de omgeving zijn ook vele wijngaarden, historische stadjes en kastelen t...

Dag 1-6
Bekijk hotel

Culinaire slow food reis Piemonte

Bel of mail mij terug