070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Rondreis New England Indian Summer

In de herfst is de streek New England even het centrum van de wereld als zich hier een spectaculair natuurfenomeen afspeelt: de Indian Summer. Het groen aan de bomen verandert in een kaleidoscoop van kleuren: van geel en rood tot paars en oranje. Mensen van over de hele wereld komen dan naar de streek om dit fenomeen te aanschouwen. AmbianceTravel biedt een prachtige 16 daagse rondreis aan om maximaal te genieten van dit prachtige natuurverschijnsel.

Wanneer de Indian Summer bezoeken?
De kleuren beginnen te veranderen in de noordelijke staten Maine, Vermont en New Hampshire rond midden-/eind september met een piek rond midden oktober. In de meer zuidelijke staten Massachusetts en Rhode Island en aan de kust van New Hampshire en het zuidelijke deel van Maine. begint het spektakel later en duurt daar wel tot in november. New Hampshire heeft er zelfs een aparte website voor waar de actuele voortgang van de Indian Summer te volgen is. Deze is uiteraard afhankelijk van het weer en de temperaturen en daarom wordt deze site steeds bijgewerkt. Wanneer boeken voor een bezoek aan de Indian Summer? Hoewel het nog erg ver weg lijkt, merken wij dat veel hotels al (bijna) volgeboekt zijn voor deze periode, zeker voor de weekends. Dus ons advies zou zijn om niet te lang te wachten met boeken. Het zou jammer zijn om in tweederangs hotels terecht te komen of de ‘hoofdprijs’ te moeten betalen.

Een overzicht per staat
Connecticut in de Indian Summer Hier kunt u route 169 rijden, parallel aan de grens met Rhode Island. U passeert dan pittoreske dorpjes als Canterbury, Pomfret, Brooklyn en het wereldberoemde Woodstock. In Old Mystic kunt u de B.F. Clyde Cider Mill bezoeken, dat is de oudste door stoom aangedreven stoom molen van de VS. Woon een demonstratie bij in oktober en november van hoe cider gemaakt wordt. In het oogstseizoen kunt u overal wijnen proeven en leert u het verschil tussen chardonnay en Merlot. Connecticut is één grote boomgaard met ‘overal’ appelbomen maar ook pompoenen die u zelf mag plukken bij de boer. Tenslotte: Fiets of wandel door ‘The last green valley’ een beschermd gebied in het noordoosten van Connecticut: 5 staatsparken, 7 beschermde bossen, 80 meren en moerassen en 130 mijl aan wandel- en fietsroutes inclusief de East Coast Greenway.

Maine
In het midden van de staat, vindt u het maritiem museum waar u oude scheepsmodellen, een werf en scheepskunst kunt bewonderen maar u kunt ook zelf de handen uit de mouwen stropen. Rijd via een hobbelig weggetje naar Five Island Lobster in Georgetown waar u uiteraard kreeft kunt eten. Vanaf route 1, neem de 127 naar het zuiden. Lokaal omschrijven ze deze weg als:’ Rijd zolang door tot je hoed drijft en dan een beetje terug’.

Geniet van de herfstkleuren van de Indian Summer door heel Maine: bezoek Acadia National Park, ga kanoën en geniet van de Rangeley meren. Voor een spectaculair uitzicht: neem de lift naar het observatorium hoog boven de Penosbscot Narrows Bridge.

Massachusetts
Rijd over de Mohawk Trail in het westen van Massachusetts. Dat is de eerste in de USA tot ‘scenic route’ uitgeroepen weg. Deze route loopt door – en over de Berkshire Hills en komt langs en door stateparks en stateforests waar u uitstekend kunt wandelen, fietsen en genieten van de Indian Summer. Rijd naar de top van Mount Greylock voor prachtige herfst-vergezichten. Bezoek ook het Natural Bridge State Park, zie de enige natuurlijk gevormde brug van wit marmer. Of zweef tussen de bomen in Zoar Outdoor in Charlemont, ten westen van Shelburne Falls. Ten noorden van Boston bezoekt u Cape Ann en boek een boottocht vanuit Gloucester of Essex.

New Hampshire
In het prachtige gebied van de White Mountains, kunt u op het hoogste punt van New England komen. Dat is de top van Mount Washington. Neem de auto of de historische Cog spoorweg. Of toch liever een makkelijker te beklimmen berg? In de buurt van Jaffrey vindt u Mount Monadnock, de meest beklommen berg van Noord Amerika met uiteraard wederom prachtige uitzichten. In het merengebied boekt u een tocht op de MS Mount Washington. Met bergen op de achtergrond lijkt de herfstpracht zich samen te trekken rond Lake Winnipesaukee.

Rhode Island
Rhode Island, de kleinste staat van de VS, maakt naam als wijnproducent. En – zeg nu zelf – wanneer kun je een wijngebied nu beter bezoeken dan in de oogsttijd? Door de hele staat heen viert Rhode Island Farms hun oogst tijdens de Indian Summer. Stop bij een standje, neem wat je lekker vindt en bezoek een festival. Of ga terug in de tijd in Slater Mill waar je de industriële revolutie kunt herbeleven. Hier staat Amerika’s eerste door water aangedreven katoenspinnerij aan de oever van de Blackstone Rivier. Trek door dit historische gebied aan boord van de Blackstone Valley Explorer.

Vermont
Voor een vogelvlucht over de herfstpracht ga naar Bennington. Vanaf het Battle Monument heb je een prachtig uitzicht vanaf 300 ft boven de grond. U hoeft zelf niet te klimmen want er is een lift. Of rijd de zeer stijle Skyline Drive op naar de top van Mount Equinox, ten zuiden van Manchester. Op een heldere dag kijkt u over heel New England heen met aan de ene kant de staat New York en aan de andere kant wel tot in Canada. Burlington is een mooi uitgangspunt om de herfstkleuren te zien: boek een cruise over Lake Champlain of neem een hete lucht ballon.

Bel of mail mij terug