070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   16 dagen
 • Vanaf AMS,BRU,DUS.CGN
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 2699,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Rondreis New England USA

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 Boston Boston Park Plaza 2
2 3-5 Rockport Emerson Inn by the Sea 2
3 5-7 Freeport Harraseeket Inn 2
4 7-9 Jackson, New Hampsire Inn at Thorn Hill Jackson 2
5 9-11 Vergennes Basin Harbor Club 2
6 11-12 North Adams Porches Inn 1
7 12-14 Newport The Marshall Slocum Inn 2
8 14-16 Brewster, Cape Cod Ocean Edge Resort & Club 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Boston Massachussets Skyline
 • Zwanenboot park Boston Massachussets
 • Grand Allee Castle heuvel Ipswich Massachussets
 • Monument Soldiers and Sailors Boston Massachussets

Boston

Boston is het decor van 400 films en TV-shows. Van kaskrakers zoals Mystic River and Good Will Hunting tot klassiekers zoals de Thomas Crown affaire en The Verdict. Vermaarde TV-series als Ally Mc Beal en Cheers, the Practice en vele andere zijn hier ook opgenomen. De Boston movie-mile is het meest gefilmde stukje Boston. Er zijn tours te boeken waarbij u onder leiding van een gids alle belangrijke filmlokaties bezoekt. Deze tour beslaat zo’n 90 minuten en u passeert in die tijd 30 filmlokaties en filmshowsets. De historische gebouwen van Boston hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Amerika. Breng een bezoek aan Boston Commons, het majestueuze U.S.S. Constitution Memorial en Beacon Hill, overblijfsel uit de oude gouwe Engelse tijd. Wandel de vrijheidsroute langs 16 historische landmarks, goed voor ruim twee-en-een-halve eeuw geschiedenis van Amerika’s roemruchte verleden. U verblijft in het Boston Park Plaza Hotel.

1 Boston Park Plaza
 • Halibut point state park Massachussets
 • Rockport fort Massachussets
 • Strand Rockport Massachussets
 • Strand Revere Massachussets
 • Rockport haven Massachussets

Rockport

Vanuit Boston gaat u naar Salem. Hier werden in 1692 nog heksentribunaals gehouden. Ooit werden 190 mensen veroordeeld voor hekserij. De tribunaals werden na 15 maanden beëindigd. Bewust als Salem is van deze schandelijke episode uit haar geschiedenis, heeft Salem een aantal spooktours en opvoeringen. Het House of the Seven Gables vormde de inspiratiebron voor Nathaniel Howthorne’s roman met de zelfde naam. Ook andere juweeltjes van historische architectuur kun je in Salem vinden. Na een bezoek aan Salem rijdt u verder naar Rockport waar u twee nachten zult verblijven.

De volgende dag heeft u de mogelijkheid om op uw gemak Rockport te verkennen. Dit lieflijke stadje is door de eeuwen heen een vissershaventje, een exportcentrum van graniet en een levendig centrum voor artiesten geweest met talrijke galeriëen. Het meest in het oog springende artistieke gebouw van Rockport is een pakhuis in de vorm van een houten vis op de werf van Rockport. Bezoek Thatcher Island om de twin-vuurtorens te bezoeken. Films als ‘The perfect storm’ en ‘The Love Letter’ werden in dit gebied opgenomen. The perfect storm is het spannende maar tragische waargebeurde verhaal van een hurricane zonder naam die in 1991 door dit gebied raasde. U logeert in het Emerson Inn by the Sea Hotel in Rockport.

2 Emerson Inn by the Sea
Emerson Inn by the Sea
 • Woestijn van Maine Freeport
 • Goat island vuurtoren Maine Freeport
 • Freeport hoofdstraat Maine
 • Freeport outlet Maine

Freeport

Geniet bij het verlaten van Rockport van het prachtige landschap. Maak een stop in Kennbunkport, trots op zijn historie en talrijke fun-attracties. Op 3 km van Kennebunkport’s Dock Square ligt het vissersdorp Cape Porpoise. Op de pier van dit plaatsje kun je vissers bewonderen die hun kreeftenvangst binnen brengen en je kunt de vuurtoren van Goat Island zien. De restaurants zijn bekend vanwege hun verrukkelijke en verse zeebanket. Rijd door naar Freeport voor 2 overnachtingen.

Freeport is een prachtig kustplaatsje in Maine, bekend vanwege haar omvangrijke outletcenter met meer dan 170 topmerken, haar boetieks, fantastische restaurants en informele cafés. Op 1,5 uur rijden vanaf Freeport, door een prachtig landschap, vindt u Port Clyde met het Marshall Point Lighthouse. Deze vuurtoren werd bekend door een paar shots in de film Forrest Gump. U overnacht in Harraseeket Inn in Freeport.

3 Harraseeket Inn
 • Gebergte White Mountains New Hampshire
 • Berg White Mountains New Hampshire
 • Gebergte White Mountains New Hampshire
 • Teton Village Jackson New Hampshire

Jackson, New Hampsire

U vervolgt uw route naar Jackson, New Hampshire. Oostelijk New Hampshire is het decor van menig film waarin New England moest figureren. Zoals het ontroerende ‘On Golden Pond’. U kunt het gebied rond Squam Lake bezoeken waar de film gedraaid werd. Boek een boottocht op het Squam meer en zie de cottage waar de film is opgenomen en zie ook Purgatory Cove. U wilt misschien naar het pittoreske plaatsje Peyton rijden (Maine) dat in 1957 decor was voor de verfilming van de roman Peyton Place van schrijfster Grace Metalious. Een bezoek aan het museum in Peyton biedt u kaarten en foto’s van alle filmsets die zijn gebruikt bij de opnames. Rijd door naar Jackson Falls voor 2 overnachtingen.

Vanuit Jackson Falls kunt u naar de White Mountains National Forest rijden. Dit gebergte, beter bekend als de Whites, is één van de meest populaire parken van de V.S. De White Mountains schieten stijl omhoog ten noorden van het centrale plateau van New Hampshire. Maak een treintour of neem de kabelbaan naar een top van 1200 meter met uitzicht over Maine, Vermont en zelfs tot in Canada. U verblijft in de Inn at Thornhill Jackson.

4 Inn at Thorn Hill Jackson
Inn at Thorn Hill Jackson
 • Meer Lake Champlain Vermont
 • Strand bij Lake Champlain Vermont
 • Vermont skiën Verenigde Staten
 • Natuur Killington Vermont

Vergennes

Op naar Vergennes in Vermont. Onderweg passeert u diverse lokaties waar films zijn opgenomen. Twee beroemde films, ‘Me, myself and Irene’ en ‘What lies beneath’ werden gedeeltelijk in Burlington opgenomen. Burlington heeft een aardig autovrij gedeelte met veel winkeltjes en restaurants. Bezoek het uitgestrekte Shelburn Museum waar de historie van New England wordt getoond. Rijd door naar Vergennes voor 2 overnachtingen.

Vergennes ligt vlakbij de prachtige kusten van Lake Champlain. Dit kleine plaatsje van slechts 3 huizenblokken herbergt excellente restaurants, kleine winkeltjes en een eeuwenoude opera. Stop bij het bijzondere Lake Champlain Maritime Museum met onder meer wrakken van kannonneerboten die tijdens de Revolutionaire Oorlog (1812) zijn gebruikt. U overnacht in Basin Harbor Club in Vergennes.

5 Basin Harbor Club
 • Brug Vilas Bridge Bellows Falls
 • Bellows Falls Amtrak trein Vermont

North Adams

Verlaat Vergennes en rijd door het zuidoostelijke deel van Vermont. Onderweg kunt u het charmante stadje Bellows Falls bezoeken. Het ligt aan de oever van de rivier de Connecticut, met spoorlijnen die langs de oever van de rivier rijden. In bepaalde seizoenen, als de zalm naar boven trekt de rivier op, kunt u ze zien springen over de visladder. De grootste attractie is de Green Mountain Ladder die vertrekt vanuit het station van de Green Mountain Railroad. Gedeelten van dit sfeervolle stationnetje zijn gebruikt in de film ‘The cider house rules’. Wandel
over het dorpsplein omzoomd met 19e-eeuwse stenen huizen. Ga door naar Manchester voor een overnachting.

U overnacht in Porches Inn in The Berkshires.

6 Porches Inn

Newport

Ga verder naar Rhode Island. In Providence kunt u de bar aan het water bezoeken die als filmset gebruikt is in de film ‘There is something about Mary’. Het landhuis van zakenman William Parrish (Anthony Hopkins) uit de film ‘Meet Joe Black’ is het Aldrich landhuis in Warwick. In de 19e eeuw ontvluchtten veel welgestelde NewYorkers in de zomer de hitte van de stad voor een verblijf in Rhode Island. Maak een tour langs deze ‘cottages’ zoals deze landhuizen door de locals werden genoemd en raak onder de indruk van de luxe waarmee deze zomergasten zich omringden. De meeste van deze huizen zijn nog steeds privébezit, sommige zijn open voor publieke bezichtiging.

Veel grote films waarin New England verbeeld moest worden, zijn opgenomen in de buurt van Newport. Amistad, High Society, True Lies, Great Gatsby. De scène in de ballzaal in ‘The Great Gatsby’ werd gefilmd in de grootste danszaal van Newport in de Rosecliff, een prachtig landhuis uit 1902 geïnspireerd op het Paleis van Versailles van Lodewijk de 14e. Maak een ritje met Newport’s historische dinertrein. Wat in de koloniale tijd het centrum was van de florerende economie rondom de overslag in de havens, is vandaag het Newport Harbor shopping center met talrijke restaurants waar bijzondere boetiekjes worden afgewisseld met restaurants.

U overnacht in The Marshall Slocum Inn in Newport.

7 The Marshall Slocum Inn

Brewster, Cape Cod

Vervolg uw tour naar Cape Cod, één van de mooiste lokaties van de oostkust. Cape Cod was een favoriete vakantieplek gedurende eeuwen. The John F. Kennedy Hyannis Museum is een multimedia show waarin een blik wordt gegund in de tijd dat JFK veel tijd doorbracht in Cape Cod. Maak een tocht naar Martha’s Vineyard waar u typische New England Sea Captain huisjes ziet met hun witte kozijnen en talrijke ijssalons die dit dorpje zo’n typische couleur-locale sfeer geven.

De film ‘Jaws’ werd verfilmd op Martha’s Vineyard. U kunt het eiland bereiken met een ferry vanuit Woods Hole. De scenes met de Orca’s werden gedurende 155 dagen op zee gefilmd tussen Oak Bluffs en East Chop. U kunt veel filmsets van Jaws bezoeken op Martha’s Vineyard. U bent niet in Cape Cod geweest als u geen walvissen heeft gespot. Het maakt niet uit waar u aan boord gaat, de boot zal u brengen naar Stellwagen Bank National Maritime Sanctuary waar de walvissen zich elk jaar aan het einde van de winter tegoed doen aan de overvloedige algen en plankton.

U kunt ook naar de uiterste punt van de kaap waar u Provincetown kunt bezoeken. Dit stadje is bekend als artistiek broednest met een historische maar nog in gebruik zijnde zeehaven en veel winkeltjes en restaurantjes. Bezoek het Pelgrims museum van Provincetown met een grote verzameling pelgrim artefacten en beklim het Pelgrims monument, de hoogste granieten structuur van de Verenigde Staten. U overnacht in het Ocean Edge resort & club.

Laat Cape Cod achter u en reis via Plymouth Rock naar Boston. Pelgrims die religieuze vervolging probeerden te ontvluchten, verlietten Europa op de Mayflower en landden in Plymouth Rock in december 1620. Bezoek het Plymouth National Monument, een hommage aan de pelgrims. In de John F. Kennedy Presidentiële Bibliotheek herleeft de geschiedenis van de Kennedy dynastie in drie theaters, decors uit die periode en met 25 dramatische multimedia exposities wordt aan u het leven van de Kennedy dynastie getoond.

8 Ocean Edge Resort & Club

Boston Park Plaza

Boston Park Plaza Hotel & Towers ligt in de wijk Back Bay, dat samen met het aangrenzende Beacon Hill behoort het tot de twee duurste woonwijken van Boston. De wijk is in de tweede helft van de 19e eeuw ontstaan door drooglegging van een toenmalige baai, de Back Bay. Back Bay is een vooraanstaand voorbeeld van 19e-eeuws stedelijk ontwerp in de Verenigde Staten. De wijk is vooral bekend door de...

Dag 1-3
Bekijk hotel

Emerson Inn by the Sea

Het hotel ligt in de rustige buurt Pigeon Cove vlakbij het dorp Rockport, en op minder dan 100 meter van de Atlantische Oceaan. Het biedt een prachtig uitzicht heeft over de zee en de rotsachtige kust. In het nabijgelegen plaatsje Gloucester kunt u naar het strand,  zijn verschillende kunst galerieën, kunt u walvissen spotten, diepzee vissen, zeilen en meer. De andere plaatsen op het schiereilan...

Dag 3-5
Bekijk hotel

Harraseeket Inn

Harraseeket Inn heeft gezellige openhaarden en mooie antieken meubels voldoet aan alle eisen van de reiziger van tegenwoordig. Tevens zijn er twee prijswinnende restaurants; The Maine Dining Room en The Broad Arrow Tavern. De deluxe kamers hebben een king of queen sized bed, openhaard en jacuzzi. Het hotel ligt dichtbij vele winkeltjes en bezienswaardigheden zoals het meer, de bergen, mu...

Dag 5-7
Bekijk hotel

Inn at Thorn Hill Jackson

De Inn at Thorn Hill is de perfecte locatie voor een romantische stop. De kamers hebben onder andere een open haard en tweepersoons jacuzzi. Het biedt zowel uitzicht op Jackson Village als op de indrukwekkende de White Mountains, een bergketen die een kwart van de staat New Hampshire in de Verenigde Staten bedekt, en zich uitstrekt tot de staat Maine. De keten maakt deel uit van de Appalachen...

Dag 7-9
Bekijk hotel

Basin Harbor Club

Het prachtig geleden Basin Harbor Club ligt in Vergennes, in de staat Vermont. Het biedt de ideale setting om te ontspannen en genieten. Bij het Champlain meer is er de mogelijkheid om te golfen en tennissen, fietsen en wijn of chocolade workshops te volgen. Voor gasten heeft het hotel een privéstrand.
Faciliteiten
Gebruik van het nabijgelegen fitnesscentrum (gratis), draadloos ...

Dag 9-11
Bekijk hotel

Porches Inn

Het spectaculair gelegen Porches Inn in de stad North Adams bestaat uit een rij van zes Victoriaanse huizen uit 1890 in de kleuren goud, blauw, zalmkleurig, rood, groen en grijs. De huizen zijn verbonden door een veranda van 45 bij 30 meter groot met schommelstoelen. Het hotel was geïnspireerd door MASS MoCA (Massachusetts Museum of Contemporary Art). Het hotel bestaat uit 47 kamers met verschill...

Dag 11-12
Bekijk hotel

The Marshall Slocum Inn

Het hotel is gelegen in Newport op de bekende straat Bellevue Avenue. Het koloniale gebouw uit 1855 is omgetoverd tot een bed and breakfast  met slechts vijf luxe slaapkamers die aan alle eisen van de moderne reiziger voldoen. Het hotel heeft een groot terras met zicht op de prachtige en grote tuin en heeft tevens een porch aan de voorkant waar het heerlijk relaxen is.  Op loopafstand van het h...

Dag 12-14
Bekijk hotel

Ocean Edge Resort & Club

Het luxueuze Ocean Edge hotel ligt aan zee op een terrein met een oppervlakte van ruim 170 hectare. Op het terrein ook elegante villa's langs de golfbaan. Het hotel is een historisch herenhuis met uitzicht over de baai van Cape Cod. Tevens zijn er zwembaden, stranden, tennisbanen en een 42 km lange historische fiets route. Een potje croquet in de tuin en een kampvuur op het strand behoren allemaal...

Dag 14-16
Bekijk hotel

Rondreis New England USA

Bel of mail mij terug