070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Tips voor een bijzonder bezoek aan Valencia

Bezoekt u tijdens uw rondreis door Spanje Valencia, de stad van de Fallas, dan dient u zonder meer een bezoek te brengen aan het historisch centrum van de stad en de hypermoderne Stad der Kunsten en Wetenschappen in Valencia. Daarnaast kun je echter nog veel meer beleven en ontdekken in Valencia. Benieuwd geworden? Lees dan de tips voor een unieke stedentrip Valencia.

Verken Valencia op de fiets

Vroeger kronkelde er door de stad Valencia een rivier. De rivier is echter drooggelegd en in de rivierbedding is een park gemaakt: de Turia tuinen. Dit stadspark met wandel- en fietspaden en vertier voor jong en oud is maar liefst 9 kilometer lang en voert langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Valencia. Toeristen en Valencianen kunnen zich via de fietspaden in de Turia tuinen en de fietspaden buiten het stadspark op een veilige manier door Valencia bewegen.

Eet authentieke Valenciaanse paella

Besluit u een fiets te huren, fiets dan ook naar El Saler, een dorpje in het noordelijk deel van natuurpark Albufera, iets ten zuiden van de stad Valencia. Hier wordt de paella nog als vanouds boven houtvuur gekookt, wat de paella toch een net wat andere smaakt geeft. Wilt u niet fietsen, dan kunt u overigens ook de Bus Turistic naar natuurpark Albufera nemen. Nu staat dit onder Tips voor Valencia maar eigenlijk moet u deze paella proeven als u zich in de streek begeeft. Lees ook een andere  blog over paella.

Bewonder de straatkunst in Valencia

In de gezellige El Carmen wijk, die deel uitmaakt van de oude binnenstad van Valencia, liggen veel bars en restaurants. Tegelijkertijd wordt de wijk meer en meer een openlucht museum van kunst. Want als u door de straten van El Carmen loopt, ziet u op de vreemdste plekken straatkunst. Lees hier meer over de straatkunst in Valencia.

Proef de lokale cultuur op een van de lokale markten in Valencia

Valencia kent verschillende lokale markten, waar je heerlijk lokale cultuur kunt proeven. De bekendste markt in Valencia is de Mercado Central, één van de grootste overdekte markten van Europa, die iedere dag vol ligt met verse producten. Gastronomie liefhebbers kunnen de lokale specialiteiten overigens via een speciale Mercado Central Proeverij proeven.

Een minder bekende markt in Valencia is de Mercado Ruzafa, eveneens een overdekte versmarkt. Iedere maandag wordt er rond deze markt een uitgebreide weekmarkt gehouden. Net als in Madrid, wordt er vóór het voetbalstadion van Valencia bovendien op zondagen de Rastro (vlooienmarkt) gehouden, waar werkelijk alles te koop is. Houdt u van markten, dan zult u hier uren plezier hebben.

Beleef de Spaanse passie en toewijding tijdens een van de feesten in Valencia

In maart worden in Valencia de jaarlijkse Fallas gehouden, waarbij gigantische papier maché figuren door de hele stad te zien zijn. Indrukwekkend om te zien. Ook als deze beelden ter afsluiting allemaal in brand worden gestoken. Valencia kent echter nog meer feesten. Wilt u weten wanneer er welk feest plaatsvindt in Valencia, om uw vakantie hier eventueel op aan te passen? Kijk dan op het overzicht van feesten in Valencia.

Nog wat praktische tips voor Valencia

Overweeg een toeristenkaart Valencia

Bent u van plan om veel van het openbaar vervoer gebruikt te maken tijdens uw stedentrip Valencia, dan is een van de beste tips die we kunnen geven: overweeg dan een toeristenkaart Valencia, die 24, 48 of 72 uur geldig is. Met dergelijke kaart kunt u gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Valencia (inclusief de rit van en naar het vliegveld), krijgt u gratis toegang tot openbare musea en monumenten en krijgt u tot 50% korting bij een groot aantal activiteiten, winkels en restaurants.

Tip!
Met een toeristenkaart Valencia krijgt u bovendien 12% korting op de toeristenbus door Valencia (Valencia Tourist Bus).

Vind het restaurant van uw keuze in Valencia

In Valencia, de stad van de paella, eet u natuurlijk ook heel wat andere smakelijke gerechten. Wilt u weten welke restaurants er in Valencia zijn, wat de openingstijden zijn e.d.? Kijk dan op dit handige overzicht van restaurants in Valencia. U kunt er zoeken op zone, soort keuken, de naam van een restaurant en op gourmetrestaurant.

Zin gekregen in Valencia na deze tips? Bekijk onze Spanje rondreizen en verleng u reis om Valencia te bezoeken.

Bel of mail mij terug