070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Een zeer smakelijke rondreis door Andalusië

We hadden al veel slow food rondreizen door Italië, het aanbod voor de fijnproevers hebben we nu ook uitgebreid met een culinaire rondreis Andalusië. Proeven, ruiken, koken en voelen staan centraal.

Culinaire genieters maken tijdens deze negendaagse reis in Zuid Spanje kennis met de Andalusische keuken. Denk hierbij aan een kookworkshop originele paella bereiden en talrijke proeverijen van lokale delicatessen als sherry, olijfolie en ham. Een aantal bijzondere maaltijden, waaronder een tapasdiner, zijn in de reissom inbegrepen.

Individuele Fly-Drive
Deze negendaagse reis combineert al het moois dat Andalusië op culinair gebied te bieden heeft. Met zijn ligging aan zee heeft deze Spaanse streek een rijke variëteit aan visgerechten. Tijdens de culinaire reis Andalusië komen tal van activiteiten aan bod die inclusief zijn, zoals:

  • Een workshop originele paella bereiden. Het resultaat wordt tijdens de lunch geserveerd op het terras met een koele Spaanse wijn.
  • Een traditionele lunch in een typisch visrestaurant aan de baai van Cádiz
  • Een uitgebreide proeverij van olijven met een uitleg over de productie van olijfolie.
  • Een bezoek aan een sherrybodega met -proeverij. Velen weten niet dat sherry in vele soorten bestaat van ‘zeer droog’ , uitstekend in diverse gerechten zoals kippenlevertjes, tot ‘zeer zoet’ en stroperig, uitstekend als likeur bij chocoladedesserts.
  • Een tapasdiner in Sevilla
  • Een bezoek aan de streek rondom Sevilla waar de beste hammen van Spanje vandaan komen met een drie uur durende rondleiding. Tijdens deze tour wordt een uitleg gegeven over de leefomgeving van deze varkens en hun voeding, afgesloten met een demonstratie ‘ham slicen’. Uiteraard wordt de ham geproefd.

Niet in groepsverband
Bijzonder aan deze culinaire rondreis Andalusië en tevens al onze rondreizen is het individuele karakter. Waar veel andere culinaire proeverijen alleen voor groepen plaatsvinden, kan dit AmbianceTravel ook voor kleine gezelschappen vanaf twee personen. Alle rondleidingen en proeverijen vinden plaats in het Engels.

Bel of mail mij terug