070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Culinaire ontdekkingsreis langs toprestaurants in Bilbao

In het noorden van Spanje ligt aan de Nervión rivier de moderne Baskische stad Bilbao. Bilbao is vooral bekend vanwege het Güggenheim museum, dat vanaf 1997 in deze stad aan gevestigd is. Het ultra moderne Güggenheim museum is echter verre van het enige moderne element in Bilbao. Het karakter van de grootste stad in Baskenland blijkt onder meer uit de hedendaagse architectuur, de vele musea die de stad rijk is, de talrijke designhotels en het groot aantal haute cuisine restaurants in Bilbao. Leer de moderne Baskische culinaire cultuur kennen via een ontdekkingsreis langs toprestaurants in Bilbao.

1. Restaurant Bistró Güggenheim Bilbao
Gelegen in het Güggenheim museum is het haute cuisine restaurant Bistró Güggenheim Bilbao. Hoewel het restaurant een wat informele uitsraling heeft, serveert het werkelijk fantastisch eten. Wij hebben er het taster menu, -met in totaal 5 kleine hapjes-, gehad: een waar genot! Combineer uw bezoek aan het Güggenheim museum dus met een lunch in Bistró Güggenheim Bilbao.
Adres: Güggenheim museum, calle Abandoibarra 2, 48001, Bilbao

2. Restaurant Doma
Restaurant Doma is gevestigd in designhotel Gran Hotel Domine, dat pal tegenover het Güggenheim museum ligt en dat van binnen ingericht is door de Spaanse architect Mariscal. In Restaurant Doma zwaait sterrenkok Martin Berasategui, -een kok met maar liefst 7 Michelin sterren-, de scepter. Hij zorgt voor kleine innovatieve gerechten die een ware smaakbeleving zijn. Vanuit het restaurant heeft u bovendien een adembenemend uitzicht op het Güggenheim museum.
Adres: Mazarredo Zumarkalea, 61, 48009 Bilbao

3. Yandiola Restaurant
Op de bovenste verdieping van het Alhóndiga gebouw bevindt zich het haute cuisine restaurant Yandiola Restaurant. Ook in dit restaurant heeft de traditionele Baskische keuken een modern invulling gekregen. Het ene gerecht ziet er nog mooier uit dan het andere. En de smaak? Die is fantastisch! Let bij uw bezoek aan Yandiola Restaurant overigens ook op het gebouw waar het restaurant in gevestigd is. Het Alhóndiga gebouw is namelijk een vroeger wijnpakhuis dat geheel gerenoveerd door de Franse architect Philippe Starck. Tegenwoordig doet het voormalige wijnpakhuis dienst als sport- en cultuurcentrum. Kijk als u in de centrale hal staat eens omhoog. Boven u ziet u dan mensen zwemmen, een bizar gezicht!

4. Restaurant Etxanobe
Een ander haute cuisine restaurant in Bilbao is restaurant Etxanobe. Dit restaurant bevindt zich op de bovenste verdieping van het moderne gebouw Palacio Euskalduna (Bilbao’s concert- & muziekgebouw, gelegen aan de Paseo de la Memoria, langs de Nervión rivier). Het is bereikbaar via twee glazen liften die prachtig uitzicht bieden op de Nervión rivier. Het restaurant wordt gerund door sterrenkok Paul Ibarra, die voor zijn voortreffelijke keuken een Michelin ster en andere internationale prijzen in de wacht heeft gesleept. De inrichting van het restaurant is wat ouderwets. Maar die vergeet u snel wanneer u de eerste gerechten proeft! De gerechten zijn prachtig opgemaakt, vernieuwend en subliem van smaak. Bijvoorbeeld de ansjovislasagna, dé specialiteit van Etxanobe.
Adres: Palacio Euskalduna, Avenida Abandoibarra, 4, 48002 Bilbao

5. Restaurant Azurmendi
Ongeveer 15 kilometer buiten Bilbao ligt het fantastische sterrenrestaurant Azurmendi, dat gerund wordt door de 36-jarige drie-sterren chefkok Eneko Atxa en dat in 2014 plotsklaps op nummer 26 van de top-50 lijst van ´s werelds beste restaurants stond. Een bezoek aan Azurmendi is een ware smaakbeleving, die zich niet beperkt tot de voortreffelijke gerechten die in het restaurant worden gereserveerd, maar die al begint in de moestuin van Azurmendi. Een lunch of diner bij Azurmendi begint namelijk bijzonder: met een rondleiding door de groentekassen en moestuin van het restaurant. En aansluitend een picknickmandje met aperatiefjes om van te genieten in de binnentuin. Wilt u het beste op de kaart van Eneko Atxa proberen? Kies dan voor het Erroak-diner.
Adres: Legina Auz., s/n, 48195 Larrabetzu, Bizkaia

Haute cuisine pintxos in Bilbao
Daarnaast zijn er in Bilbao pintxos bars met haute cuisine pintxos te vinden. Zij liggen vooral rond de Plaza Nueva, -in de oude binnenstad van Bilbao-, en rond de Plaza Moyúa, -in het huidige stadscentrum van Bilbao. Bijvoorbeeld Irrintzi (adres: Santa Maria 8, Bilbao), Gure Toki (adres: Plaza Nueva 12), Bar el Globo (adres: calle Diputación 8), La Viña del Ensanche (adres: calle Diputacion 10) en Bar Bitoque (calle Heros 21).

Vooraf reserveren
Denk er aan om vooraf te reserveren bij de haute cuisine restaurants in Bilbao. Heeft u hulp nodig bij het reserveren van de restaurants in Bilbao? AmbianceTravel helpt graag! Ook bij het vinden van passende accommodatie in of rond Bilbao.

Culinaire rondreis Baskenland
Bent u geïnteresseerd in een culinaire ontdekkingsreis langs haute cuisine restaurants in Bilbao? Dan vindt u de culinaire rondreis Ontdek de smaak van Baskenland van AmbianceTravel allicht ook interessant.

Bel of mail mij terug