070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Manieren van tol betalen in Portugal

Tijdens je rondreis door Portugal kom je op een aantal wegen waar je tol, in het Portugees ‘Portagem’, zal moeten betalen. De laatste jaren is het aantal tolwegen waar elektrisch betalen vereist is toegenomen. Daarnaast zijn de mogelijkheden om te betalen bij een betaalhokje afgenomen. Kortom, er zijn dus verschillende manieren om tol te betalen in Portugal. In artikel lichten we deze manieren toe z0dat je voorbereid op reis in Portugal kunt gaan.

1. Betalen met creditcard of contant geld

De meest bekende manier om tol te betalen is met creditcard of contant geld. Je kunt met een creditcard betalen op de tolwegen van maatschappij Brisa. De mogelijkheid om met contant geld te betalen is kleiner. Je weet dat je contant kunt betalen door het ‘contant’ geld symbool bij tolwegen.

2. Elektronisch betalen

Elektronisch tol betalen is in opmars in Portugal en kan op verschillende manieren. Om te beginnen met betalen middels een tolbadge. Dit is een kastje dat achter de voorruit wordt bevestigd. Door het kastje gaan de slagbomen automatisch open wanneer je een tolpoort nadert. Een tolbadge is voor de meeste reizigers de goedkoopste en makkelijkste manier.

Daarnaast kan er ook door het gebruik van Easytoll elektrisch betaald worden. Via camera’s worden de tolbedragen via volpoorten bijgehouden. Hierbij wordt het kenteken gekoppeld aan je creditcard en automatisch afgeschreven.

Ook de Tollcard is een optie om tol te betalen. Dit is een prepaidkaart die je kunt opwaarderen met een tegoed van € 5, € 10, € 20 of € 40. Kanttekening is dat deze Tollcard dus alleen te gebruiken is op snelwegen met elektronische tolheffing.

Tenslotte is er nog de optie om achteraf te betalen. Dit is echter alleen mogelijk voor auto’s met een Portugees kenteken, dus een huurauto. Je zult dan binnen 5 dagen op het postkantoor of via deze site moeten  betalen.

Bekijk hier de kaart van de tolwegen in Portugal. Op deze site staat tevens meer informatie betreft het elektronisch tol betalen.

Wil je Portugal ontdekken met de auto maar niet helemaal naar Portugal rijden? Dan is een Fly & Drive wellicht iets voor jou! Neem een kijkje bij ons aanbod Fly & Drive Portugal en laat je inspireren.

Bel of mail mij terug