070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Pulië, de onontdekte parel van Italië

Afgelopen weekend mogen doorbrengen in de Borgo Egnazia in Pulië, op ‘de hak van Italië’, onder Bari. Pulië is een onontdekte streek in het zuiden van Italië waar het in deze tijd van het jaar nog heerlijk weer is. Met dagtemperaturen van 25 graden vraag je je af waarom er hier niet meer toerisme is.

Aan de eigenaren van de Borgo Egnazia zal het in elk geval niet liggen. Dit hotel met eigen golfbaan, diverse zwembaden en wellness heeft het besluit genomen om het hele jaar open te blijven. En dat ze iets heel goed doen, bleek vrijdagavond bij het diner toen uit alle hoeken en gaten mensen tevoorschijn kwamen en bleek dat het hotel vol zat! U kunt ook onderdeel zijn van een van de toeristische ontdekkers van Apulië met onze rondreis Apulië, het andere Italië.

De verdere toeristische ontwikkeling van de streek vergt nog wel wat aanpassingen in het denken. Strandtenten die half oktober moeten sluiten van de lokale autoriteiten, olijfolie-boeren die hartstikke interessant, maar voor particulieren onvindbaar zijn en horeca-ondernemers die vast van plan zijn om half oktober hun restaurant te sluiten voor de winterstop, er is nog een hoop te doen. Maar dat deze streek van Italië een mooie toeristische toekomst heeft, dat is mij wel duidelijk geworden. De ontdekkingsreiziger haast zich voordat het massatoerisme zich meldt! Met dank aan Al Italia en de Borgo Egnazia.

Is Apulië niet helemaal voor u maar wilt u toch graag een rondreis maken door Italië Neemt u dan ook een kijkje naar onze individuele rondreizen door Italië.

Bel of mail mij terug