070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Boek een rondreis bij AmbianceTravel en bezoek het Alhambra met een Nederlandstalige gids

Heeft u ook de ervaring dat u 2 x zoveel ziet en – begrijpt als u door een Nederlands-talige gids/reisleider door musea en steden wordt rondgeleid? Het gaat er niet alleen om dat er geen taalbarriere is maar zo'n Nederlander of Vlaming die daar ter plaatse woont, vergelijkt ook nog eens 'ons' normen- en waardenpatroon met hetgeen daar ter plaatse gebruikelijk is. 'U weet hoe er bij ons koffie wordt gedronken, kom maar eens even binnen in deze koffiebar, dan bestellen we een cafe cortijo' . Deze mooie ervaring bieden wij aan iedereen aan die een rondreis bij AmbianceTravel boekt, Wij rekenen alleen € 25,- bemiddelingskosten voor het tot stand brengen van de afspraak, u rekent ter plaatse af met de gids. 

Het overkwam mij bij een bezoek met een gids aan het Alhambra in Granada tijdens een rondreis Andalusie. Ik heb veel gereisd en spreek mijn talen zeer redelijk maar toch overkwam het mij geregeld dat ik het engels van mijn gids in zijn geheel niet – of slechts half begreep. Want het talenonderwijs mag bij ons dan wel 'op niveau' zijn, in veel Zuid-Europese landen is het vaak om te huilen en dat hoor je soms terug in de tongval van je gids. En dat is jammer want het gaat veelal om belangrijke bezoeken en het kan wel jaren duren voordat je er weer een keer bent.

De planning van je bezoek aan het Alhambra
Maar niet met onze Nederlandstalige gids die ons in het Alhambra rondleidde. Hij kent het museum 'als zijn broekzak' en weet bovendien hoe je het beste zo'n museum kunt bezoeken. Wanneer je waar wel/niet moet zijn om de drukte te vermijden, waar je het beste kunt afspreken en welke route je het best kunt volgen. Bovendien had hij onze entreekaarten al van te voren opgehaald zodat we niet in de rij hoefden te gaan staan.

Onze gids nodigde ons uit om zelf ook accenten te leggen in de rondleiding. Zo ben ik dol op tuinarchitectuur, waarna hij meer dan gemiddeld tijd besteedde aan het bezoek van de tuinen in het Alhambra en daar ook veel over wist te vertellen.

Is een privégids duur?
Een privégids kost ca. € 150,- voor een dagdeel (3 uur), excl. € 25,- reserveringskosten. Maar daarvoor heb je dan wel 2 x zoveel indrukken en genot als normaal. Zeker als je met een groepje bent of je bent met een bepaald doel naar het Alhambra gekomen, dan loont het boeken van een privégids zeer zeker. Zou ik het volgende keer weer doen? Reken maar!

Bel of mail mij terug