070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 14 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 2499,- per persoon
Prijzen en aanvragen

De Schatten van Vietnam

Er zijn vele manieren om door het fascinerende Vietnam rond te reizen. Maar zo bijzonder en authentiek als deze 14 daagse rondreis Vietnam zult u het niet snel beleven. Uiteraard nemen we u mee naar erkende toppers als de wereld steden Hanoi en Ho Chi Minh City (het voormalige Saigon), de handelsstad Hoi An, de Cu Chi Tunnels in de Mekong delta en verblijft u aan boord van een traditionele jonk in Halong Bay. Maar daar blijft het niet bij.

We laten u ook kennismaken met minder bekende plekjes en andere verrassende en aspecten van dit boeiende land. Off the beaten tracks. Wat dacht u van koken met de vietnamezen zelf?  een stukje ploegen op het land? Vietnamees leren bij “de mensen thuis” . U krijgt er de kans voor tijdens deze rondreis Vietnam. We stappen ook op de fiets en maken 2 mini cruises (Halong Bay en in de Mekong Cai Be). U logeert in speciaal geselecteerde, hoogwaardige 4 sterren hotels met elk een eigen karakter en ambiance. Unieke belevenissen die u nooit meer zult vergeten. Misschien wel de reis van uw leven…

Inbegrepen in deze rondreis Vietnam:
• Overnachting in/op de genoemde hotels en boten
• Alle ontbijten, 9 keer lunch en 3 keer diner (inclusief alle dranken)
• Genoemde transfers en excursies
• Boottickets
• Privébegeleiding door een Engelstalige reisleider

Genoemde prijzen zijn op basis van een deelname van min. 2 personen. De prijs voor 4 personen is circa € 450,- per persoon lager voor het landarrangement.

Bekijk ook eens onze andere rondreizen in Azië, Thailand en Indonesië.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Hanoi Calypso Grand Hotel 3
2 4-5 Hanoi – Ha Long Bay Jonker 1
3 5-7 Hue Hotel Saigon Morin 2
4 7-9 Hoi An Hoi An Boutique Hotel 2
5 9-10 Ho Chi Minh City Liberty Central 1
6 10-11 Cai Be – Mekong Bassac (Boot) 1
7 11-12 Can Tho Hotel Victoria Can Tho 1
8 12-14 Ho Chi Minh City Liberty Central 2

Hanoi

Bij aankomst op de luchthaven van Hanoi zal uw gids u verwelkomen en staat uw eigen auto klaar voor de transfer naar uw hotel. Na check-in, afhankelijk van uw aankomsttijd, kunt u op eigen gelegenheid vast kennismaken met het dynamische leven in deze bijzondere hoofdstad. En anders nog het Volkenkundig museum (Ethnology Museum op maandag gesloten) bezoeken om de fascinerende volksculturen van Vietnam te bewonderen. Dit boeiende museum herbergt een unieke collectie van objecten en klederdrachten die vroeger in het dagelijks leven werden gebruikt. Als alternatief van het Volkenkundig museum is ook het veelgeprezen Vrouwen museum (op maandag gesloten) een goede optie. Dit museum ligt dichtbij het Hoan Kiem meer en biedt een fantastisch inkijkje in het leven van Vietnamese vrouwen. In de avond kunt u getuige zijn van een Tuong of Ca Tru voorstelling (welke hangt af van uw aankomstdag). Dit is een traditionele vorm van vermaak uit Noord Vietnam. Mochten geen van beide beschikbaar zijn, dan is in plaats hiervan een water marionetten voorstelling mogelijk. Uw avondeten zal plaatsvinden in het hart van de oude wijk in Hanoi in een traditioneel Vietnamees huis. De bewoner is ook de kok voor uw diner en zij zal haar kookkwaliteiten – geleerd van haar grootmoeder – graag demonstreren (Zij heeft vroeger gekookt voor de Franse elite in de jaren 30). U verblijft in Hanoi

Na het ontbijt in uw hotel is het tijd om af te reizen naar Ky Son. Een karakteristiek dorpje in het noorden van Vietnam. Om ca. 10.00 zult u aankomen in Moon Garden Homestay in Ky Son village en verwelkomd worden met een welkomstdrankje en lokale groene thee. U hebt gelegenheid om zelf dit dorpje te verkennen. Rond het middaguur neemt u deel aan een kook les en maakt u uw eigen lunch. Na het middageten kunt u genieten van een Handen Spa. Doop uw vingers in een bowl met citroen extract of onderga eens een traditionele kruiden handmassage.Vervolgens hebt u tijd om te relaxen, wellicht met leden van uw gastfamilie genietend van locale snacks. Ze willen graag hun cultuur, taal en gebruiken met u delen. Waarom niet even een stukje fietsen? U hebt de keuze tussen een route van ca. 6 km of zelfs 12 km. Korte fietstocht: u gaat op verkenning naar Ky Son, Tam Son, Van Mingh en Cham, charmante plattelandsdorpjes waar u bij elk huis even kunt stoppen voor een kopje thee. Ook bent u uitgenodigd om een kijkje te nemen in de lokale kinderopvang (indien open). Maak een praatje en ondek uit eerste hand het reilen en zeilen van het dagelijkse Vietnamese plattelandsleven. Afhankelijk van het seizoen kunt u eventueel een handje helpen met ploegen, zaaien of het oogsten van allerlei gewassen (rijst, mais, zoete aardappels etc). Lange fietstocht: samen met uw lokale gids of op eigen gelegenheid trapt u niet alleen naar bovenstaande dorpjes, maar zult u ook het historische stadje Duong Lam bezoeken om de Mia Pagoda, Mong Phu Communal House te bekijken. Deze gemeenschapshuizen spelen een belangrijke sociale en religieuze rol in deze rurale samenlevingen. Uw fietstocht gaat langs het spirituele pad van Thang thac Village om de graftombes van Ngo Quyen en haar tempel te ontdekken. U keert weer terug naar Moon Garden voor een happy hour alwaar u lokale Tisane thee wordt aangeboden. Terwijl u wacht met uw voeten in een warm bad van gember, zout en een mix van geneeskrachtige kruiden, kunt u culinair genieten van lokale specialiteiten zoals zoete aardappel, mais, cassave et (afhankelijk van het seizoen). U verlaat Ky Son om terug te keren naar Hanoi voor overnachting in uw hotel. Diner is vrij.

Dag 3: Dagtocht Hanoi (Incl. ontbijt)
Na het ontbijt staat de stad Hanoi voor de hele dag op het programma. Uw eerste bezoek zal zijn het Temple of Literature gebouw. Hier bevindt zich sedert 1076 de eerste universiteit van Vietnam (genaamd Quoc Tu Giam) alwaar de Vietnamese koninklijke families, geestelijken (Mandarijnen) en elites werden opgeleid om vervolgens de One Pillar Pagoda, te bezoeken welke door Koning Ly Thai To in 1049 werd gesticht. U bent niet ver van het mausoleum van de historische vaders van het moderne Vietnam. Dit is een veelbezochte plek voor de Vietnamese mensen met vaak lange wachtrijen – gesloten op maandag en vrijdag alsmede in de maanden oktober en november). We vervolgen onze weg naar het schilderachtige West Lake meer met de 6de eeuwse Tran Quoc Boeddha Pagoda. Van hieruit is er een transfer of loopt u langs het water naar het 700 meter verder gelegen Taoistische tempel van Quan Thanh gewijd aan Tran Vu. We besluiten de dag af met een fietstour door de oude wijken van Hanoi, ook wel bekend als de streets (36 straten). Lunch en diner zijn vrij deze dag. U overnacht in Hanoi.

1 Calypso Grand Hotel

Hanoi – Ha Long Bay

De dag begint met een ontbijt, om vervolgens rond 08.30 het hotel te verlaten voor een vier uur durende rit door de Rode Rivier Delta naar Ha Long City. Daar scheept u in voor een bootcruise over het smaragdgroene water van de Halong Bay en zult u versteld staan van de adembenemende door het UNESCO Word Heritage beschermde landschappen. Aan boord wordt er een uitgebreide lunch geserveerd van verse produkten, lokale visgerechten. Er is ook gelegenheid om te zwemmen. Eveneens is het mogelijk om de kalkstenen grotten van dit gebied te verkennen. Om de dag af te sluiten met een adembenemende zonsondergang. U dineert en overnacht op de Jonker boot.

2 Jonker

Hue

Tijdens het varen op de Jonker wordt aan boord het ontbijt en uw lunch geserveerd. Als u weer terug bent in de haven, zal de bus u oppikken en u terug rijden naar Hanoi luchthaven om door te vliegen naar de plaats Hue, het voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Daar zult u uw gids ontmoeten. U overnacht in hotel Saigon Morin in Hue. Diner is vrij.

Het ontbijt is in het hotel, waarna u de stad gaat verkent. Uw gids zal u meenemen naar de Dong Ba Market. Deze levendige en kleurrijke markt is één van de must-sees in Hue, en de manier om het alledaagse leven te ervaren. Verder mag een bezoek aan de keizerlijke citadel ook niet ontbreken: hier zetelde de Nguyen dynastie tussen 1802 en 1945. De lunch zal worden genuttigd in een lokaal restaurant. Vervolgens neemt u een kijkje bij de Thien Mu Pagdoa (Pagoda van de Hemelse dame) die uitkijkt over de Parfum rivier en bij de Tu Duc tombe die zich in een rustige tuin met vijvers bevindt. De dag wordt afgesloten met een drie uur durende cruise over de Parfum rivier, compleet met aperitiefjes en drijvende lantaarns. Let op! De binnenlandse vlucht van Hanoi naar Hue, ca. USD $115,- per persoon, is niet inbegrepen, daar deze vlucht ter plaatse dient te worden betaald OVERNACHTING: HUE Let op! Let op! De binnenlandse vlucht van Hanoi naar Hue, ca. USD $115,- per persoon, is niet inbegrepen, daar deze vlucht ter plaatse dient te worden betaald.

3 Hotel Saigon Morin

Hoi An

Na het ontbijt in het hotel zal uw eigen chauffeur/gids u meenemen naar Hoi An. Dit was een belangrijke handels haven in de 17de en 18de eeuw, waar de historische architectuur uitstekend de tand des tijds heeft weerstaan en de tijd stil lijkt te hebben gestaan. De route voert u langs schitterende fotogenieke vissersdorpjes als Lang Co en u gaat over de (berg)pas van Ocean Clouds. Tevens passeert u de plaats Danang, alwaar gelegenheid is om het Cham museum te bezoeken. Hier vindt u de fraaiste collectie van Cham beelden ter wereld. In de middag is er een wandeling in de historische binnenstad, waar vervolgens een kijkje genomen kan worden in de voormalige koopman woningen, de 400 jaar oude Japanse overdekte brug en de kleurrijke markt. Diner is vrij.

Het hotel ontbijt is inbegrepen. Verder bent u de gehele dag vrij. U kunt één van de optionele tours boeken en naar het verderop gelegen strand gaan, vooral ook door Vietnamezen druk bezocht. Lunch en diner vrij. U overnacht in Hoi An.

4 Hoi An Boutique Hotel

Ho Chi Minh City

De ochtend is nog vrij ter besteding waarna in de middag er een transfer is naar de luchthaven van Danang (attentie: vlucht is ca. USD 115,- en niet inbegrepen) om uw reis te vervolgen naar Ho Chi Minh City (het voormalige Saigon). Aldaar aangekomen wordt u door de gids welkom geheten en is er een privé stadsrit. Diner is vrij. Overnachting Ho Chi Minh

Na het ontbijt verruilen we de hectiek van de grote stad voor rustieke rijstvelden en plattelandsrust als we op weg gaan naar Cai Be. We gaan aan boord van een “Bassac” cruise boot om af te zakken naar Cho Lach via de Tien Giang rivier. U wacht een hemelse lunch op het bovenste dek. Onderweg wordt er aanlegd en stopt u bij een lokaal dorpje met boomgaarden en rijstvelden om meer te weten te komen over de lokale levenswijze van de mensen die leven in de rivierdelta. Geniet van een fraaie zonsondergang met een cocktail voor het diner. U zult aan boord gaan de Bassac overnachten.

5 Liberty Central

Cai Be – Mekong

Na het ontbijt verruilen we de hectiek van de grote stad voor rustieke rijstvelden en plattelandsrust als we op weg gaan naar Cai Be. We gaan aan boord van een Bassac cruiseboot om af te zakken naar Cho Lach via de Tien Giang rivier. U wacht een hemelse lunch op het bovenste dek. Onderweg wordt stopt u bij een lokaal dorpje met boomgaarden en rijstvelden om meer te weten te komen over de lokale levenswijze van de mensen die leven in de rivierdelta. Geniet van een fraaie zonsondergang met een cocktail voor het diner. U dineert en overnacht aan boord aan de Bassac.

6 Bassac (Boot)

Can Tho

Aan boord wordt een vroeg ontbijt geserveerd terwijl de boot via de drijvende markt van Tra On haar weg vervolgt naar Can Tho. Hier zult u overstappen om met een kleine lokale boot de drijvende markt van Cai Rang nader te leren kennen. Overal om u heen is het een doolhof van honderden bootjes bepakt en bezakt met mango, bananen, papaya of ananas. Of probeer bij één van de lokale verkopers de Pho, een traditionele en geliefde noodle soep. Na dit levendige gebeuren komt u aan bij uw overnachtingsadres: het fraaie Victoria Can Tho Hotel met haar veelgeprezen spa faciliteiten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Diner is vrij, u overnacht in Can Tho.

7 Hotel Victoria Can Tho

Ho Chi Minh City

Na het hotel ontbijt hebt u de ochtend om Can Tho op eigen gelegenheid te verkennen. De naam van deze stad komt van de Thi Giang, rivier der gedichten en is de grootste stad in de Delta. De lunch zal worden genuttigd in een Frans koloniaal restaurant op de weg naar Ho Chi Minh. Het diner is vrij. U overnacht in Ho Chi Minh City.

Na het ontbijt gaat u met uw gids naar de Cao Dai Temple om een rituele bid plechtigheid bij te wonen. U maakt kennis met de lokale religieuze en culturele tradities van het Vietnamese zuiden. Na een korte instructie zal uw gids u vervolgens leiden door de historische Cu Chi tunnels die zijn gegraven door de vindingrijke guerilla soldaten om te voorzien in communicatie, aanvoer van voorraden, ziekenhuizen, voedsel, wapens en het huisvesten van hoofdkwartieren gedurende vele conflicten. Na het bezoek is een Vietnamese lunch met lokale specialiteiten die veelal gemaakt worden op basis van citroengras en gekarameliseerd varkensvlees uit de klei oven. Rond 13.00 in de middag bent u weer terug in het hotel. Middag en diner zijn vrij. Maar in het voormalige Saigon zult u zich niet vervelen. Wilt u een bijzonder staaltje van propaganda ervaren? Bezoek dan het War Museum, over de Vietnam oorlog. U overnacht in Ho Chi Minh City.

Na het ontbijt is de dag vrij tot het moment voor de luchthaven transfer.

8 Liberty Central

Calypso Grand Hotel

U verblijft 2 nachten in het charmante en kleinschalige (17 kamers) Calypso Grand Hotel. Al jaren mag dit boutique hotel zich verheugen in lovende beoordelingen en ook in 2015 is het weer uitgekozen door Tripadvisor tot beste keuze.  De stijl is een subtiele mix van elegantie en luxe onder Frans architectuur met witte en rode tinten als toonaangevende kleurstelling.  Maar bovenal is men ...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Jonker

Jonkers zijn cruise boten, gebouwd in orientaalse stijl, voorzien van modern comfort en luxe. U slaapt op de Jonker van het type Bhaya Classic. Deze is uitgerust met 75 cabines en suites. Aan boord onder meer een bar en restaurant. Kamers De 'deluxe lower cabines' zijn voorzien van 2 losse bedden (ook tot 2-persoonsbed om te bouwen). De inrichting is van een 5-sterren hotelkamer niveau, met o....

Dag 4-5
Bekijk hotel

Hotel Saigon Morin

Met een verblijf in het hotel Saigon Morin stapt u letterlijk een stukje glorieus Frans Koloniaal erfgoed binnen. Dit karakteristieke monument geldt al sinds 1901 als een landmark van de stad met een lange bewogen geschiedenis dat  o.a. natuur- en oorlogsgeweld  uiteindelijk allemaal glansrijk heeft doorstaan.  Tegenwoordig  is het een toonaangevend comfortabel kwaliteitshotel dat al jaren het...

Dag 5-7
Bekijk hotel

Hoi An Boutique Hotel

Heerlijk uitwaaien aan het strand en lekker even wat rusten, zonnen of genieten aan het zwembad is allemaal mogelijk in dit charmante resort hotel. Omgeven door een tropische tuin met palmen is dit een oase van rust op ca. 5 minuten rijden (taxi of gratis pendelbus) van het bezienswaardige Hoi An waar het historische centrum één van de absolute toeristische toppers van Vietnam is. Een geliefd  ...

Dag 7-9
Bekijk hotel

Liberty Central

Voor een verblijf in een miljoenenstad als Ho Chi Minh City (het voormalige Saigon) is er (te) veel keus.  Op basis van adviezen van onze bestemmings specialisten en tips van ervaren Vietnam gangers selecteerden  wij voor u het Liberty Central  hotel: een gerenommeerd nieuw **** hotel , perfect gelegen in het kloppend hart. Een geraffineerde mix van modern comfort en faciliteiten (o.a. een pano...

Dag 9-10
Bekijk hotel

Bassac (Boot)

Bassacs zijn charmante, traditionele, houten, middelgrote en geluidsarme boten voor riviercruises. Er is een restaurant en bar voor culinaire verrassingen. De slaapcabines zijn prima geïsoleerd (tegen warmte en geluid) en voorzien van heerlijke luchtjes door Laurent Séverac, parfummaker uit Hanoi. Kamers De deluxe cabines zijn uitgerust met 2 losse bedden of één 2-persoonsbed. Elke cabine ...

Dag 10-11
Bekijk hotel

Hotel Victoria Can Tho

Een heerlijk verwenhotel met vele faciliteiten dat is gesitueerd aan de oevers van de Hau rivier in de Mekong delta. Bijzonder is de (gratis) shuttle boot die u naar de bezienswaardige stad Can Tho voert. Het markante witte gebouw is in koloniale stijl opgezet en wordt omgeven door een mooie lommerrijke tuin. Een absolute favoriet van vele (ervaren) Vietnam reizigers voor de hartelijke gastvrijhei...

Dag 11-12
Bekijk hotel

Liberty Central

Voor een verblijf in een miljoenenstad als Ho Chi Minh City (het voormalige Saigon) is er (te) veel keus.  Op basis van adviezen van onze bestemmings specialisten en tips van ervaren Vietnam gangers selecteerden  wij voor u het Liberty Central  hotel: een gerenommeerd nieuw **** hotel , perfect gelegen in het kloppend hart. Een geraffineerde mix van modern comfort en faciliteiten (o.a. een pano...

Dag 12-14
Bekijk hotel

De Schatten van Vietnam

Bel of mail mij terug