070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Douneside House

Het karaktervolle Douneside House Hotel ligt bezwangerd van historie in de fraaie Schotse Hooglanden in het hart van Royal Deeside en Aberdeenshire. Een paar jaar geleden werd het hele complex op de MacRobert Estate in Aberdeenshire gerenoveerd zodat alle klassieke elementen extra goed tot hun recht komen en worden aangevuld met het meest moderne comfort. Zo kunnen gasten hier rekenen op een erg luxueus verblijf in een omgeving waar ze volledig kunnen bijkomen.

In het hoofdgebouw liggen dertien prachtige guest rooms. Allemaal even smaakvol ingericht en elk beschikt over unieke antieke meubelstukken of accessoires en fraaie kunst. Grenzend aan het hoofdgebouw ligt Casa Memoria. Dit voormalige museum van de Mac Robert familie is nu omgetoverd in vier modern ontworpen appartementen met een, twee en drie slaapkamers. De vijf cottages op het terrein zijn eveneens te huur. Elke cottage is anders, maar ingericht volgens de hoogste kwaliteitseisen. Er is een houtkachel, een tuin en een privépatio.

Gasten van Douneside House Hotel kunnen voor hun ontspanning of fysieke fitheid gebruik maken van de Health Club met uiteenlopende diensten, zoals een zwembad, een sauna en allerlei fittnesslessen. In de omgeving van Dounside House Hotel kan uitgebreid worden gewandeld, geklommen, gevist op forel en zalm en gegolfd op een 9-holes- en een 18-holes baan. Er is een kastelenroute met ook het koninklijke Balmoral kasteel, een Whisky-route en het nabijgelegen Aberdeen is schitterend met zijn granieten gebouwen en historische stadshart aan de haven en een strand. Elke avond verwent de prijswinnende chef de smaakpapillen van de gasten middels een met zorg samengesteld proefmenu dat altijd uit seizoensgebonden en lokaal voorhanden zijnde producten bestaat. De wijn- en whiskykaart is excellent.

Ontbijt, diner, proefmenu, Full Board, Douneside Dining Club voor 12 gasten, bibliotheek met open haard en piano, Health Club met sauna, stoombad, fittness, zwembad en personal trainers, yoga, pilates, metafit, bootcamp, aquafit, spelletjeskamer, tennisbaan, Molton Brown badproducten, honden zijn toegestaan, ruime parkeergelegenheid.

13 Guest Rooms zijn allemaal klassiek-contemporain ingericht. Er zijn twee Standard Rooms voor eventueel alleenreizende gasten en acht Classic Rooms, waarvan een met privéterras. Twee Deluxe Rooms zijn klassiek ingericht met een spectaculair uitzicht aan de voorkant van Douneside House. Ze beschikken over een flatscreen televisie en een vrijstaand bad. Vier appartementen in Casa Memoria variëren in grootte van een studio tot een twee slaapkamer appartement. Allevier beschikken over een kitchenette, een eigen patio en een mooi uitzicht over de weelderige tuinen. Dan zijn er nog drie erg gezellig ingerichte Cottages: Pine, Gatehouse en Alpha met elk drie slaapkamers.

Bel of mail mij terug