070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Castle Levan B&B

In dit kasteel van bescheiden omvang waan je je direct in de middeleeuwen. Het werd in 1457 gebouwd en is heeft een monumentale status. Dankzij de strategische ligging op de rand van het stijle ravijn van de Levan Burn diende het ter verdediging. Het zicht over het water van de Firth of Clyde is vanaf deze unieke positie dan ook schitterend. Stenen muren van anderhalve meter dik,  een geheimzinnig ogende wenteltrap die de drie verdiepingen met elkaar verbindt, twee torens uit verschillende periodes, verborgen nissen, booggewelven en historische details kenmerken de drie kamers en gemeenschappelijke ruimtes die het kasteeltje biedt. Het ontving zelfs de prijs voor 'meest eigenaardige plek om te verblijven' (quierkiest place to stay). Door de kleinschaligheid is er zeer veel oog voor details en voor de gasten. Zij hebben gegarandeerd een onvergetelijk verblijf. Castle Levan B&B ligt net buiten Gourock aan de Firth of Clyde aan de Schotse westkust. Deze biedt toegang tot de eilanden.

Faciliteiten
Kinderen zijn toegestaan vanaf 12 jaar. Er is ontbijt, gratis draadloos internet in openbare ruimtes en in de drie kamers, een lounge en privé-parkeergelegenheid. Het hele gebouw is rookvrij. Er is geen lift en de verdiepingen zijn – net als de ingang van de B&B - enkel bereikbaar via trappen. De omgeving is een walhalla voor outdoorliefhebbers. Je kunt er naar hartelust fietsen, paardrijden, golfen, varen en andere watersporten beoefenen en wandelen. Voor vertier en uit eten gaan, zijn er in het nabijgelegen Gourock veel mogelijkheden.

Kamers
De laird's bedroom bezet de volledige tweede verdieping van het kasteel en beslaat een oppervlakte van 180 vierkante meter. Naast een sfeervol hemelbed is ereen apart zitgedeelte met een sofa die uit te schuiven is tot een extra bed. De archers kamer en de knights kamer zijn kleiner, liggen op de eerste verdieping en delen een lounge of zitgedeelte. Hier staat een koelkast en kunnen gasten koffie- en thee zetten. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer met toiletartikelen, een kleurentelevisie, een koelkast en een zitgedeelte.

 

Bel of mail mij terug