070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Parador de Zamora

Het 15e eeuwse paleis, Parador de Zamora, ligt in het historische gedeelte van de stad. De kloostergang en de galerij met hun enorme ramen zijn toegevoegd aan de woonruimte. Het schitterende interieur met wandtapijten en wapens en de uiterst elegante kamers met historische sfeer zijn een ware aanrader voor een aangenaam verblijf.

De ****Parador, ‘Condes de Alba y Aliste’, ligt in het historische centrum van Zamora, aan de rechteroever van de Duero en aan het begin van de Castiliaanse westelijke hoogvlakte. Het is gebouwd op de fundamenten van een Romeins fort. In Zamora zijn minstens 7 zeer mooie romaanse kerken. In het museum ‘de Semana Santa’ kunt u 36 beeldengroepen bewonderen die een rol spelen bij de processies in de week voor Pasen. De stadswallen met verschillende poorten ommuren de stad. De kerk van Campillo (20 km), in Wisigothische stijl, heeft een heel bijzondere geschiedenis. Zij is in de 7e eeuw gebouwd en is daarmee een van de oudste van Spanje. Toen in 1930 de stuwdam van Ricobayo werd gebouwd, werd de kerk steen voor steen afgebroken en een eind verderop weer helemaal opgebouwd. Het meer van Sanabria ligt op 100 km. De afstand naar het dichtstbijzijnde vliegveld is ca 65 km, die naar het station ca 1 km. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca 1750 km.

In 1459 is dit paleis gebouwd op de ruïnen van een Romeins fort,  in opdracht van de Graaf van Alba en Aliste, wiens naam het ook draagt. Het gebouw werd in 1968 heropend als Parador. Hierbij zijn de kloostergangen en originele beelden op de hoofdtrap zorgvuldig bewaard gebleven. De kloostergangen zijn dichtgemaakt met beglazing.

Faciliteiten
Het interieur van deze rustige Parador is nog middeleeuws, met harnassen, tapijten enz. Houten vloeren en pilaren geven een warme sfeer. Er is een receptie, bar, internetaansluiting, lift, winkel, airconditioning, garage en onbewaakte parkeerplaatsen, een patio en een tuin met zwembad, omringd door een grasveld met ligstoelen. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant, met een mooi plafond van oude houten balken, worden heerlijke streekgerechten geserveerd, bv ‘Bacalao a la Tranca’ (stokvis met rode pepertjes, zoete paprika en gekookte eieren), ‘Pulpo a la Sanabresa’ (gekookte inktvis met grof zout, zoete paprika en olijfolie) en crème brulée met amandelen.

Kamers
De 52 kamers zijn groot en comfortabel ingericht met veelal klassieke hemelbedden. Alle kamers beschikken over telefoon, TV, (Canal+, satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Bel of mail mij terug