070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Parador de Alcañiz

De Parador ligt op de top van de heuvel de Cumbre de Cerro Pui-Pinos en heeft een schitterend uitzicht. Al in 1117 was onderkomen van de Orde van de Calatrava, de eerste Spaanse militaire orde. Een gedeelte van de vesting werd in 1728 door prins Philips omgebouwd tot zijn paleis, in Arogonese stijl. Het kasteel domineert het landschap van het Maestrazgo gebied en aan de voet van de heuvel ligt het stadje met mooie pleinen en smalle middeleeuwse straatjes. In de buurt van het hotel vindt u mogelijkheden om te mountainbiken, 4-wheel driving, parapente, wandelen, zeilen en windsurfing. Verder kunt u een bezoek brengen aan Alcañiz met zijn smalle Middeleeuwse straatjes en de Plaza de España.

Faciliteiten
De Parador heeft een receptie, bar, lift, tuin, sauna, airconditioning, fitnessruimte en onbewaakte parkeergelegenheid. In de lounge en het restaurant overheersen warm-oranje tinten. Het ontbijt is in buffetvorm. Er is tevens een uitstekend restaurant, mooi ingericht met meubilair en balken van Spaans hout. Men kan genieten van streekgerechten zoals geroosterd lam, traditionele eiergerechten (Alcañizana eieren) en 'Almendrados',(een dessert met eiwitschuim en amandelen). Het gebouw is toegankelijk voor mindervaliden.

Kamers
De kamers hebben een historisch karakter door de hoge plafonds en de dikke muren. Sommige kamers hebben uitzicht over de eeuwenoude daken van de Parador en over de rivier de Guadalope. Zij zijn voorzien van alle comfort zoals telefoon,TV, Canal+, satellietkanalen, kluisje en een minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Bel of mail mij terug