070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

The Tongue Hotel

Dit hotel ligt in het gehucht Tongue aan de noordkust van Schotland, halverwege Thurso en Unapool. Vanuit hier loopt een prachtig weggetje zuidwaarts naar Lairg dat de Schotse hooglanden doorkruist. Het traject vanaf Tongue naar Unapool en van Tongue naar Lairg zijn beide zeer de moeite waard.

Het hotel zelf is een 19e eeuwse sports-lodge en beschikt over een eigen restaurant en bar. De kamers zijn gezellig ingericht in typisch schots decor met veel warmte. Veel kamers hebben een eigen open haard en verder vindt u er lambrisering, antieke meubelen en een karaf met port of sherry ter versterking van het Schotse gevoel. U kunt uw eigen koffie en thee maken en er is uiteraard een flatscreen-TV in de kamer. Tevens vindt u wifi in het hotel. In de badkamers vindt u toiletartikelen van Gilchrist & Soames. Vanuit de kamers kijkt u uit over de Kyle of Tongue en de dam die eroverheen ligt.

In het restaurant wordt een diner geserveerd van een alleszins redelijke kwaliteit met veel vis op de kaart en er is een uitgebreide keuze aan whisky’s, lokale gins en wijnen. In dezelfde ruimte wordt ’s ochtends een typisch Schots ontbijt aangeboden. De kamers zijn uitsluitend bereikbaar met een trapje van ca 15 tredes en er is geen lift dus het hotel is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Bel of mail mij terug