070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Paço da Ega

Paço da Ega is een middeleeuws gebouw met haar fundaties op de ruïnes van het kasteel van Ega, welke dateert uit de tweede helft van de twaalfde eeuw. Gebouwd door de tempeliers op de fundaties van een Arabisch fort, werd dit kasteel veroverd door de eerste koning van Portugal. Restauratiewerkzaamheden hebben er voor gezorgd dat sommige deuren en ramen nog steeds dateren uit de periode rond 1508. Sinds het midden van de 20ste eeuw was het kasteel verlaten, maar architect Miguel Brito Correia heeft de restauratie in gang gezet in is het kasteel officieel geclassificeerd als publiekelijk gebouw. Het paleis van Ega staat bovenop een heuvel, waardoor men een weergaloos uitzicht heeft op de omgeving. Het is omringt met een terrein van 20.000 m2 bestaande uit seculiere eiken, pijnbomen, steeneiken, olijfbomen en vele andere soorten.

Faciliteiten
Paço da Ega beschikt over een eetkamer, woonkamer, leeskamer met minibar, een biljartkamer en een TV-kamer. Verder heeft het hotel een keuken, buitenzwembad en parkeerplaatsen. Ook zijn er fietsen aanwezig om te fietsen in de bosrijke omgeving die natuurlijk ook uitermate geschikt is om te hiken. Het paleis leent zich ook uitstekend uit voor diverse evenementen zoals recepties, feesten en trouwerijen. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Kamers
De kamers zijn voorzien van satelliet/kabel TV en verwarming. Alle kamers hebben een volledig ingerichte badkamer met bad of douche, toilet en haardroger.

 

Bel of mail mij terug