070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Otjiwa Safari Lodge – Waterberg

Otjiwa Safari Lodge ligt op het uitgestrekte terrein van de oudste wild-boerderij van Namibië in een prachtig ongerept landschap. Namibische gastvrijheid en persoonlijke service gaan hand in hand. Er zijn hier diverse soorten accommodaties, variërend van family chalets en Elegant rooms, mooi ingerichte en luxe geschakelde kamers met eigen terras met uitzicht.
Otjiwa is een schatkamer van Afrikaanse wilde dieren, er leven ongeveer 25 soorten die vrij rondlopen over het 12.000 ha uitgestrekte bushveld. Onder deze is een van de grootste kuddes antilopen van het land, de kostbare witte neushoorn en roan antilopen.
Otjiwa staat bekend om zijn prachtige dammen en rijke vogelleven, waaronder de majestueuze Afrikaanse zeearend. Hier is echt een plek waar rust en avontuur.
Otjiwa ligt bij Okonjima Nature Reserve. Dit is ook het huis van de AfriCat foundation, een organisatie die zich inzet voor het behoud van cheeta’s, luipaarden, hyena’s en wilde honden. De dieren die hier worden gehouden zijn eerder gewond geraakt – bijvoorbeeld door boeren die de dieren van hun land verjaagden - en kunnen hier herstellen waarna ze vaak weer in grotere reservaten worden uitgezet.

Ook vlakbij ligt het Waterberg Plateau, waar onder meer de zwarte neushoorn leeft naast diverse andere zeldzame antilopensoorten.

Faciliteiten
Restaurant, bar, zwembad barbecuevoorzieningen, gratis WiFi. Eigen game drives.

Kamers
Ruime comfortabele chalets en grote Elegant rooms, met airconditioning, goede badkamer met douche, ventilator, koelkast, haardroger, zithoek, jacuzzi en bedden met beddengoed van kwaliteitskatoen. Koffie en theefaciliteiten en terras.

Bel of mail mij terug