070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Posta

Het uit de middeleeuwen daterende viersterrenhotel Posta, waar kunst, geschiedenis en traditie samenkomen, ligt ligt in het centrum van Reggio Emilia, tussen twee belangrijke pleinen, Piazza del Monte en Piazza del Duomo. Met een uitzicht over Piazza Prampolini, gelegen aan de Via Emilia, die de stad van west naar oost doorsnijdt, bevinden de bezienswaardigheden zich op een steenworp afstand. De omliggende steden, waaronder Parma, Modena, Bologna, het onlosmakelijk met Ferrari verbonden Maranello en de rivier de Po zijn zeer geschikt voor dagtrips. Hotel Posta bestaat al vanaf het jaar 1515. De geschiedenis van dit hotel gaat echter terug tot het jaar 1280, het jaar waarin het Palazzo del Capitano del Popolo werd gebouwd en waar later Hotel Posta uit zou ontstaan. Dit paleis diende aanvankelijk als onderkomen voor de Capitano del Popolo, de kapitein van het volk, ofwel de bestuurder van de stad en werd vervolgens in de 15e eeuw gebruikt als thuis voor de toenmalig gouverneur. Het hotel wordt al vanaf 1920 gemanaged door dezelfde familie die met hun liefde en passie voor de kunst van gastvrijheid ervoor hebben gezorgd dat Hotel Posta vandaag de dag een succesvolle residentie is.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een (24-uurs) receptie,lift, (snack)bar en fitness. Er is mogelijkheid tot parkeren onder toezicht (ca. € 12 euro), het lenen van fietsen, was- en strijkservice en een gratis kortingskaart die recht geeft op korting bij ongeveer 30 winkels in Reggio Emilia. Het ontbijt wordt opgediend in buffetvorm in de prachtige Art Nouveau ontbijtzaal.

Kamers
In de 38 rookvrije kamers van Hotel Posta worden gekenmerkt door een traditionele inrichting, passend bij het karakter van het gebouw. De kamers beschikken over telefoon, (satelliet) TV, een minibar en een kluisje. Ook is er airconditioning en toegang tot het Wifi-netwerk. De kamers hebben een aparte badkamer met douche en/of bad, toilet en haardroger.

Bel of mail mij terug