070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Le Couvent Royal

Tussen Aix en Provence en Nice ziet u vanaf de snelweg in de verte een kolossaal klooster: het historische Couvent Royal. Een heel bijzonder en uniek logeeradres en een (tussen)stop meer dan de moeite waard.Het geheel ligt in het centrum van St. Maximin, een typisch Provençaals plaatsje in het achterland van de Cote d'Azur. Het (gerestaureerde) klooster is indrukwekkend met authentieke stijlkenmerken als lange brede gangen, fraaie arcades, een rustige patio met binnentuin en een stijlvol restaurant (zondag gesloten) met bar en een receptie met open haard.

Faciliteiten
Receptie met open haard en kluisjes, gezellige bar in de ruimte die vroeger werd gebruikt voor het drogen van de kleding, gastronomisch restaurant (14,5/20 Gault Millau punten) met zomers de mogelijkheid om buiten onder de gewelven van de patio te lunchen of dineren (zondag gesloten!), patio met tuin, lift en parkeergelegenheid.

Kamers
Alle Tradition kamers (voormalige monnikencellen) zijn relatief klein maar verzorgd, goed ingericht en voorzien van een 2-persoonsbed of twee losse bedden, telefoon, TV met satelliet ontvangst, internet aansluiting en minibar. Keuze uit stadszicht (Ville) en binnenplaats (Cour).
  

Bel of mail mij terug