070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Chobe Bakwena Lodge

Onder de noemer  ’eco luxury on the rivier’ heeft Bakwena Lodge een goede reputatie opgebouwd als duurzame, sfeervolle lodge aan de oevers van de Choberivier. Niet alleen is de lodge op een ecologisch verantwoorde manier gebouwd, ook het afval wordt gerecycled en de elektriciteit wordt opgewekt door middel van zonne-energie. Bakwena betekent 'mensen van de krokodil', maar is ook de naam van de grootste stam van Botswana. Het is in 2000 gestart door de eigenaren Jenny en Adam Young, beide ook van de Bakwena stam. Jarenlang hebben zij voor diverse andere luxe lodges en bush camps gewerkt, tot zij de kans kregen om hun eigen lodge te starten. 'Waar mensen het comfort en de luxe vinden die gewend waren om te bieden, tegen een redelijke prijs.'

De lodge heeft eigen voertuigen waarmee game drives in het Chobe National Park worden gemaakt. Uw ervaren gids vertelt u graag alles over de flora en fauna in het park. Ook kunt u aan boord stappen van een boot waarmee u langzaam de Choberivier afzakt, terwijl nijlpaarden en krokodillen u nieuwsgierig gadeslaan. In de bomen spot u bijzondere vogels en grote kuddes olifanten trekken naar de rivier om te drinken en te spelen. Er staan ook fietsen ter beschikking aan gasten die de omgeving op eigen houtje willen verkennen. Het vierlandenpunt bij de grensovergang in Kazungula ligt op slechts anderhalve kilometer van de lodge. Breng ook eens een bezoek aan het lokale dorpje, waar u kennis kunt maken met de bewoners en meer te weten komt over hun dagelijks leven (voor deze excursie wordt een toeslag gerekend). Bakwena Lodge is een uitstekende keuze voor liefhebbers van kleinschalige, persoonlijke accommodaties.

Faciliteiten:
Receptie, loungebar, restaurant, boma, zwembad, fietsen.

Kamers:
Bakwena Lodge beschikt over 15 chalets. De kamers zijn comfortabel, eigentijds met een Afrikaanse ‘touch’ en in frisse tinten gedecoreerd. Alle kamers hebben een buitendouche, zodat u kunt genieten van een douche onder een Afrikaanse sterrenhemel. Er zijn 10 river view chalets, die zoals de naam al zegt, een mooi uitzicht hebben op de Choberivier. Er zijn ook 5 tree top chalets op palen, 3 meter boven de grond, in de toppen van de bomen gebouwd. Voor gezinnen is er een familiekamer met 2 slaapkamers en een gedeelde badkamer. Romantici kunnen terecht in de honeymoon suite.

Bel of mail mij terug