070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Bezienswaardigheden Oslo

Tussen het Oslofjord en de bossen ligt Olso, de Noorse hoofdstad, die niet mag ontbreken wanneer u een rondreis in Noorwegen maakt. Olso is een zeer populaire vakantiebestemming door de unieke combinatie van het stadleven en de natuur.

Musea
In de stad zijn zeer veel verschillende musea die een bezoekje waard zijn. Enkele voorbeelden van musea zijn het Vikingschip museum, waar u twee 9e eeuwse schepen kunt zien, het Fram Museum, waar het oudste Pool ontdekkingsschip ligt, het nationaal museum van architectuur en het nationaal historisch museum.

Boottour
U kunt deze stad op verschillende manieren bezichtigen één van de mooiste manieren om dit te doen is met een boottocht, zo heeft u vanaf het water een mooi uitzicht op de stad en de talloze omliggende eilandjes van het Oslofjord.

Overige bezienswaardigheden
U kunt in Olso een bezoek brengen aan het Operahuis met de indrukwekkende architectuur bestaande uit marmer en glas. Eén van de meest bezochte attracties van Noorwegen is de skischans van Holmenkollen. Op deze locatie vindt u het oudste skimuseum ter wereld en een uitkijkpost waarvandaan u een mooi zicht heeft over Oslo. In de winter kunt u een bezoek aan Oslo combineren met skiën of langlaufen in de uitgestrekte bossen van de omgeving.

Brengt u ook een bezoekje aan het 13e eeuwse Akershus kasteel en Akershus fort waar u meer te weten komt over de rijke geschiedenis van de Noorse hoofdstad.

Natuur Oslo
Binnen de stad kunt u tot rust komen in één van de mooie stadsparken. U kunt een wandeling maken in het beeldenpark Vigelandsparken, in dit park vindt u 212 beeldhouwwerken. Wanneer u net buiten de stad bent, bevindt u zich echt in de natuur. In de Oslofjord kunt u mooie fietstochten en wandelingen maken en u kunt op verschillende plaatsen zwemmen, vissen of een tocht maken met een kano.

Wilt u een bezoek aan de veelzijdige hoofdstad van Noorwegen niet missen? U kunt de stad zelf bezoeken tijdens onze rondreis in Zuid-Noorwegen met Oslo.

Bel of mail mij terug