070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Een week verblijf in Madrid – oktober, 2019

Beste Ruud,

Hanna en ik hebben heel erg genoten van de acht dagen in Madrid die je voor ons hebt geregeld.

Allereerst: veel dank voor de goede keuzes die je voor ons hebt gemaakt! In dit geval waren dat slechts de KLM-vluchten en het hotel Palacio San Martín, maar in alle details daarbij was het ons prima naar de zin! Wij keken vanaf ons balkon (aan de “junior suite kamer”) uit over het Monasterio de las Descalzas Reales, de koninklijke barrevoetse nonnen die hun gemiste bruidsschat of erfenis in de vorm van  kunstschatten bij hun intrede cadeau deden. Maar als je verder leest is dit het oude stadspaleis van Keizer Karel V, heel eenvoudige bouw van buiten maar schitterend van binnen.

We vertoefden dus dicht bij Sol, een metrostation met drie lijnen van waar uit alles goed te bereiken is.

Maar let op met die metro als je er vanaf het vliegveld gebruik van zou willen maken: naar het centrum moet je twee/drie (!) lijnen gebruiken, er zijn in de stations veel trappen en weinig roltrappen of liften. Dus met zware koffers namen we toch liever beide keren een taxi; vast tarief € 30.

Madrid heeft de ideale combinatie van heel veel musea, veel mooie winkels, lekkere terrasjes (nog in oktober) en een voortdurende pantoffelparade. Als extra maakten we de nationale feestdag (12 oktober) mee: je zou denken dat dan de musea dicht zijn, maar nee, die zijn dan zelfs gratis.

Met onze heel hartelijke groeten, ook aan je staf,

Hanna en Hans.

Bel of mail mij terug