070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Sicilië en de Eolische eilanden – september / oktober, 2019

Hoi,

Het was, zonder meer,  een prachtige reis, maar best vermoeiend, want Sicilianen en autorijden…

Sicilië is mooi, maar dan met name de stadjes en oudheden. Qua natuur heeft het (vonden wij) niet echt veel te bieden. Vreemd is dat de steden schoon zijn, maar daar buiten, langs de wegen in de bermen en parkeerplekjes, gooien ze overal hun vuilnis(-zakken) gewoon leeg.

De steden en stadjes zijn zonder meer mooi. Palermo heeft veel moois te bieden, maar laat er vooral de auto staan… In Agrigento bezochten we o.a. de tempels, echt prachtig.

Agrigento & Syracuse

Hotels zoals Foresteria Baglio della Luna en zéker ook Borgo Pantano heten bij ons inmiddels al “Ruud de Meer-hotels”, prachtige locaties met fraaie tuinen en (in alle hotels overigens) perfecte service!!

Bij Syracuse bezochten we de Neopolis en het theater. Het hotel (Borgo Pantano) overtrof werkelijk alle verwachtingen. En het ontbijt, onvoorstelbaar. Zoiets hebben we nog nooit gezien.

Taormina

Daarna door naar Taormina. Mijn ‘route langs de kust’pakte even anders uit want die ging ook door een superdrukke stad (Catania?). Het enige dat dan werkt is: “Go with the flow”. ‘Mijn route’ koos dan ook de verkeerde afslag zodat we ons, met te weinig motorvermogen, langs een stijl bergweggetje naar boven moesten sleuren, maar we kwamen er!

Taormina is een enorm leuk stadje, een echte aanrader, maar ook hier geldt: laat de auto beneden staan en pak de kabelbaan naar boven. Voor het eerst in mijn leven heb ik, nadat we het hotel even niet konden vinden en klem kwamen te zitten in een smal éénrichtingsstraatje, de auto geparkeerd en zijn we naar het hotel (Casa Adele) gelopen (500 meter). Daar heb ik de receptionist verteld waar de auto geparkeerd stond en gevraagd of hij hem wilde halen… en ja hoor, geen enkel probleem. Blijkbaar komt het vaker voor. Casa Adale is een leuk hotelletje met super personeel. Leuk stadje met levendig centrum, maar laat die auto beneden staan.

De Etna hebben wij ‘overgeslagen’, ten eerste was het erg warm en wellicht nog belangrijker, het was vanuit Taormina nog een flink stuk rijden en we waren al blij dat we op de heenreis boven waren en hadden ons heilig voorgenomen om de auto alleen nog te gebruiken bij het verlaten van de plaats. Maar geen nood, in Taormina zelf was voor 2 nachten verblijf ook zát te doen.

Eolische eilanden (Lipari)

Vervolgens zijn we naar Lipari gereden, ging prima. Maar Ruud, je had gelijk, met die auto kun je daar hoegenaamd niets, maar -en dit is een handig ‘weetje’- je mag dat ding helemaal niet meenemen tenzij je ten minste 7 dagen op Lipari verblijft. Blijf je korter en ga je toch rijden, dan kán het zijn dat, dat een fikse prent oplevert. Omdat we buiten het seizoen zaten hebben we de gok gewaagd en ‘het rondje’ gemaakt. Gelukkig geen bon, maar zoals gezegd, laat de auto maar in Milazzo. Overigens is er op Lipari niet écht veel te beleven, maar waren we toch aan een paar rustige dagen toe.

Cefalù & Palermo

Vervolgens weer de oversteek terug naar Milazzo en zijn we naar Cefalù gereden. Weer een RdM-hotel (Alberi del Paradiso). Tikkie lastig te vinden, vooral in het donker, maar als je er eenmaal bent dan heb je ook wat. Leuk plaatsje, leuke strandjes en weer superservice. Gratis pendeltje naar het stadje of naar het privéstrand.

En tot slot terug naar Palermo, een lekkere rit gemaakt en inmiddels waren we wel gewend aan het  ‘verkeer-zonder-regels’. Tip: Als je een drukke weg moet oversteken omdat je op de andere baan verder moet, hou dan een Italiaan links van je, die ramt gewoon door en dan kan jij aan de rechterkant gewoon mee oversteken.

Bij Palermo aangekomen hebben wij de auto ingeleverd en even naar Hotel Wagner gelopen (400 meter). Ik had daar al contact gehad met de receptionist over de transfer naar het vliegveld (echt wel het slimste, kost € 60,00 per enkele rit, maar dan kan je de kosten van een nacht valid parkeren (€35,00) vanaf halen, dus het is niet duur en veel relaxter). De receptionist was een vriendelijke Belg die ons, bij aankomst de “Royal Suite” had toebedeeld. Leuk einde van een mooie, gezellige, fraaie, maar best vermoeiende trip.

Groet en bedankt voor alle goede zorgen en service,

Hans en Connie van Diggelen

Bel of mail mij terug