070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Zuid-Afrika – Januari 2020: Fantastisch

Wat een fantastische reis naar Zuid Afrika hebben wij gehad. Een  boutique hotel in Kaapstad met enorm gastvrije eigenaren Ursula en Michel. Niets was te gek voor hen. Advies omtrent taxi’s (Ubertjes zijn spotgoedkoop daar en binnen enkele minuten aanwezig; ‘s avonds echt een must!) en adresjes van goede restaurants. Wij hadden een auto gehuurd, die we zouden ophalen op zaterdag 4 januari wat een feestdag bleek te zijn. Volgens de hotel eigenaresse was het niet mogelijk om op die dag in de stad te rijden i.v.m. de optocht. Zij heeft contact gezocht met de verhuurder en geregeld dat wij de auto een dag later konden ophalen. Wij hebben de eerste dag een fietstocht gemaakt met Baja Bikes, een aanrader, je ziet en hoort veel meer over de stad dan met een hop-on-hop-off bus.  In Kaapstad uiteraard Waterfront, de Tafelberg ,  Fort De Goede Hoop, Slave Lodge en alle andere bezienswaardigheden bezocht. Vanuit Kaapstad hebben wij Kirstenbosch, de botanische tuin bezocht. Prachtig! Een rit naar Kaap de Goede Hoop en naar de pinguïns was ook zeker de moeite waard.

Na Kaapstad zijn we enkele dagen in Franschhoek geweest. Mooie, ruime kamers, heerlijk zwembad.  Uiteraard wijnproeverij gedaan. Van te voren hadden we al diner en lunch geboekt bij The Chef’s Warehouse en La petite Colombe. Een waar culinair genoegen! Stellenbosch was ook leuk om te bezichtigen.

Na Kaapstad en de wijnstreek zijn we van Kaapstad naar Durban gevlogen om drie safariparken te bezoeken. Hluhluwe, Mkuze en Kruger. Alle drie heel verschillend. Overal geweldige rangers die heel vertellen en laten zien. Prachtige lodges, fantastisch eten, heel vriendelijke mensen. Met name de het tentcamp in Kruger was heel bijzonder. Je hoorde de hyena, buffels en andere dieren ‘s nachts vlak naast je tent. Ook de walking safari’s daar waren zeer de moeite waard. De ranger laat dan sporen zien die je zelf niet op zou merken en je komt zeer dicht bij o.a. de buffels.

Ook de hotels in Swaziland en Hazyview waren zeer goed. Niets dan lof. Zeer mooi, vriendelijke mensen en heerlijk ontbijt en diner.

Het enige waar we niet zo blij mee waren was de routebeschrijving. Zonder een goede navigatie (wij hadden een TomTom meegnomen waar we zelf alle lodges en hotels al hadden ingezet en maakten verder gebruik van Google Maps) waren we er nooit gekomen. Die routebeschrijvingen hebben het over naar links na zoveel km etc, zonder exact te zijn en zijn gewoon niet bruikbaar.

De volgende keer zouden we wel wat meer rustdagen inbouwen, het was een intensief programma. Dat had wel te maken met onze beperkte tijd, 18 dagen.

Kortom Ambiance Travel bedankt voor het organiseren van deze heerlijke reis met werkelijk fantastische onderkomens. Voor herhaling vatbaar.

M. Schoenmakers

Bel of mail mij terug