070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Zuid-Afrika, golf en safari – september/oktober, 2019

Beste René en Yvo,

Wij hadden een fantastische vakantie in Zuid Afrika, die zonder onoverkomelijke uitdagingen verlopen is. Dit was een onvergetelijke ervaring, waarop wij nog jaren met plezier zullen terugkijken. Het landschap is geweldig en telkens weer anders, de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, de nabijheid van het wild tijdens de safari-rondritten is indrukwekkend, de verblijven waren bijna allemaal van grote klasse en de golfbanen waren goed te bespelen (al liggen er nu wel hier en daar wat extra golfballen naast of in de baan).

Niet alles is volledig zonder rimpels gelopen; zo werd golfresort Entabeni Legend werd 2 dagen voor aankomst gesloten en de huurauto had geen werkende e-tag voor de tolwegen in het noord-oosten. Deze moeilijkheden werden echter snel opgelost of leverden geen extra oponthoud op. Het missende verblijf op Legend was voor aankomst al door de staf omgeboekt naar een alternatief verblijf elders op het wild-reservaat en tolwegen kun je ook gewoon met cash betalen.

Als wij deze reis opnieuw zouden boeken of aan anderen aanbevelen; zouden we met onze opgedane ervaringen de volgende veranderingen of aanbevelingen voorstellen:

  • huur in het noord-oosten een SUV of mini-SUV, want dit rijdt een stuk rustiger op de vele gravelwegen of zandpaden
  • verblijf in ieder geval 1 of 2 dagen in Hermanus om de walvissen ‘s morgens vroeg of in de middag te kunnen zien (september is het seizoen)
  • ga vooral niet naar het golfresort Euphoria Golf and Lifestyle Estate in Mookgophong als je met andere mensen in contact wilt komen en/of lekker wilt dineren (dit was onze 2e uitwijkmogelijkheid ipv Entabeni Legend); de golfbaan is uitstekend, maar het resort is nog in ontwikkeling en grotendeels leeg en het golfrestaurant heeft een beperkt keuzemenu
  • bezoek in Knysna Thesen’s Island voor goede restaurants en leuke boetiekjes en blijf niet alleen hangen bij het Waterfront
  • Hotel Risington Inn is grotendeels vergane glorie, wel met heel enthousiast en gastvrij personeel in het bar/restaurant gedeelte
  • bezoek Harry’s Pancakes in Graskop voor overheerlijke zoete en hartige pannekoekverrassingen (ook vestigingen in Pretoria, Dullstroom en Cullinan)

De topper van deze reis willen wij jullie niet onthouden: Thornybush Serondella Game Lodge. Dit was echt geweldig, van de gastvrije ontvangst (ontvangstcomité met trommels), de ongedwongen sfeer gecreëerd door de gastvrouw en gastheer, het attente personeel, het mooie, ruime gastenverblijf met boeiend uitzicht, de waterpoel met op de eerste avond een luipaard op bezoek, de leerzame En avontuurlijke game drives en bush walk, het heerlijke eten, kortom: onvergetelijk!

Nogmaals hartelijk bedankt voor jullie hulp bij het organiseren van deze reis.

Mvg,

Ada & Arjen Duvekot

Bel of mail mij terug