070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis 'Vamos à Andalucia' – september 2016

We zijn al weer een tijdje terug en willen toch nog even reageren op de mooie rondreis die wij gemaakt hebben in september 2016 (Vamos a Andalucia). In ons 1e hotel in Malaga (Molina Lario) lag een keurig pakket klaar met alle routebeschrijvingen/bijzonderheden/tips. Het informatie boek was zeer volledig, soms zelfs iets TE, vooral wat de routes aangingen, dat bracht je wel eens in verwarring, maar over het algemeen klopte alles. Keurige hotels en prima kamers, wij hadden ervoor gekozen om in de steden te verblijven dichtbij de bezienswaardigheden. Dat had zeker voordelen, maar soms was het ook wel een beetje zoeken zo midden in de stad. Het hotel in Zahara de los Atunes (hotel Antonio) was een welkome afwisseling na alle steden.

Van te voren hadden wij het Alhambra laten vastleggen door AmbianceTravel, wat heel prettig was. Het is fantastisch om daar rond te lopen, een must als je daar in de buurt bent. Ook de fietstocht in Sevilla, dit was toch een regelrechte topper. Zo ontzettend leuk omdat je met de gids op plaatsen kwam waar je anders niet geweest was. Wij hadden een gids die perfect Nederlands sprak, ze was wel Spaanse, maar had Nederlands gestudeerd en is ook een poosje in NL geweest.

Ook hebben we zelf “natuurlijk” wat dingen geboekt en geregeld zoals een Flamencoshow (in Sevilla) en het bezoeken van een sherry bodega (in Jerez). En uiteraard de vele kerken/moskeeën/musea niet te vergeten.

Tot slot verbleven wij nog een weekje in Nerja om alle indrukken te verwerken en heerlijk te relaxen. Prachtig hotel (tikkeltje decadent…) een hele mooie tuin het hotel lag vrij hoog en van daaruit kon je met de lift naar het strand/de straat, de lift was echter alleen voor de hotel gasten… zo heerlijk luxe!

Het was een geweldige reis, maar we hebben het ook heel erg warm gehad m.n. in Granada en Cordoba. > 40 graden is iets teveel van het goede!

 

Joke & Inez

Bel of mail mij terug