070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis sfeerhotels van Lissabon tot Porto, 14 dgn – mei/juni 2018

L.S.

Op onze rondreis Portugal hebben we gebruik gemaakt van de hotels die AmbianceTravel voor ons heeft uitgezocht en gereserveerd. Het eerste hotel: Lisboa 1908 was een leuk design hotel met modern ingerichte kamers, een restaurant en bar, op een gezellig pleintje met ruim 10 minuten lopen van het levendige centrum van Lissabon. Bij de meeste toeristische attracties waren lange wachtrijen, de hele dag door.

Onze volgende stop was Óbidos, een middeleeuws dorpje. Wij verbleven daar in het hotel Casa de Campo São Rafaél, op 2 km van Óbidos, mooi gelegen tussen de velden , met zicht op het hoger gelegen dorp Óbidos. Het sfeervolle hotel had een zwembad, een tuin en speelruimte voor kinderen. Er was alleen gelegenheid voor ontbijt en eventueel een drankje. Aardige restaurantjes waren nabij de verderop gelegen kerk en in het dorp, beiden niet op loopafstand. De inrichting van het hotel zijn Portugees, de kamers wat gehorig en de bedden kraakten behoorlijk. De douchebak in onze kamer is aan vervanging toe.

Vervolgens hebben wij overnacht in hotel Villa Batalha, nabij Batalha. Hier is alleen de Kathedraal van belang. Het hotel was een goed standaard hotel met binnenzwembad en wellness. Vanuit Batalha Fatima bezocht en de 'Convento Christi' in Tomar, wat zeker de moeite van een bezoek waard is!

In Coimbra hebben wij gelogeerd in Quinta das Lágrimas. Een bijzonder mooi hotel, prachtig ingericht, mooie bibliotheek en kapel, gelegen in een schitterend park met een droevige legende over Pedro en Inez. Het hotel heeft een kleine spa met binnenbad en buiten zwembad. Het restaurant biedt alleen menu's vanaf € 50,00. De gastrobar had een kleine kaart en beperkt aantal zitplaatsen. Door slechte weersomstandigheden was het voor ons niet aantrekkelijk om in het centrum van Coimbra te gaan eten.

In de Douro-vallei zijn we bergopwaarts gereden naar Casa de Casal de Loivos (dit ligt niet in Alijo, maar net boven Pinhão). Dit familiehuis met 6 kamers was schitterend gelegen, heeft een klein buitenzwembad en een terras met uitzicht op de Douro en een eigen kleine wijngaard. De eetkamer heeft 1 grote tafel, waar alle gasten kunnen aansluiten indien men dit wenst voor een 3-gangen diner (table d'hote) en uiteraard voor het ontbijt. Dit was een leuke, prettige ervaring. Wijn of port proeven en een van de vele wijnhuizen bezoeken is een must.

Van daaruit zijn we naar onze laatste bestemming in Porto gereisd. Een gezellige stad aan de Douro, minder druk en vies dan Lissabon.

Vanuit diverse plaatsen hebben we ook de Portugese westkust bezocht, waarvan we erg hebben genoten. De kust is zeer afwisselend, met steile rotsen, zandstranden, veel bos en af en toe zandduinen. Leuke kustplaatsjes met weinig grote hotels.

Ondanks wisselend weer en temperaturen tussen de 12 en max. 20 graden in juni hebben wij ene leuke vakantie gehad in het afwisselende mooie landschap van Midden- en Noord-Portugal. Over het algemeen zijn we heel tevreden geweest over de geboekte hotels, zelf zouden wij waarschijnlijk op minder bijzondere locaties zijn terechtgekomen.

 

Met vriendelijke groet,

M. Wijers

Bel of mail mij terug