070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Puglia september 2023

Beste Ruud en Chloë,

Hartelijk dank voor de geweldige reis die jullie voor ons hebben verzorgd.
We hebben ervan genoten.
Het moet veel werk voor jullie zijn geweest om alles zo precies in te regelen.
Even de reis in chronologische volgorde.
Op de luchthaven keurig opgewacht door chauffeur met twee minibusjes.
De B&B in Lecce was uit de kunst. Die kan ik iedereen aanraden. Hele prettige mensen, zeer schoon enz. (geldt overigens voor alle accommodaties).
Deze ligt in het centrum, zodat alles op loopafstand is.
De eerste excursie zou starten met een wandeling van 1,5 uur door Lecce, gevolgd door een busreis naar Gallipoli en Otranto. De wandeling ging gelukkig niet door als gevolg van een aanrijding van de gids met een Australiër die een rotonde verkeerd om nam. Voor de groep kwam dat niet verkeerd uit, want daar zitten toch wat mensen op leeftijd in, en de dag was dan wat te druk geworden. De rest van de excursie verliep wel prima en de gids Michele bood aan om de wandeling na de busreis alsnog te doen. Daar hebben we vanaf gezien.
De kookworkshop van Gianna bij Cooking Experience was een feestje. Ze heeft de recepten nog aan me gemaild.
Transfer naar Matera verliep vlekkeloos. De chauffeur is drie dagen ter beschikking gebleven. Top.
Broodbakken was heel leuk, leerzaam en lekker. Aansluitende rondleiding door de Sassi van Matera erg leuk. Het Casovo hotel was een schot in de roos. Wat ligt dat prachtig in de grotten en daardoor kregen we ook een prachtig beeld van de verlichte Sassi in de avond. De ene dag zo in Matera was voor ons genoeg. Nog meer wandelen heuvel op en af was voor enkelen te veel geworden.
De resterende dagen in Alerebello waren erg leuk.
Het hotel  Domus Antiqua Residence was wel de minste van de drie, maar door de binnenplaats bood het wel weer veel gezelligheid voor de groep. Het hotel ligt niet zo mooi, aan de verkeerde kant van de spoorbaan, in een industriewijkje. De receptie is mondjesmaat bezet, waardoor er niets te verkrijgen viel. Er was nog onduidelijkheid over het ontbijt. Uiteindelijk kregen we een croissant met een kop koffie of thee.
De excursie in Alberobello was fantastisch. Jeltina is een hele prettige gids, met veel connecties in de stad. Bezoek aan de oliemolen was leuk. De picknick in de tuin van haar huis was een cadeautje. We zijn daar ontvangen alsof we oude vrienden van het echtpaar waren. Dit was heel bijzonder.
Ook de rondleiding door Locorotondo is erg goed bevallen.
Vanuit Alberobello hebben we nog trips gemaakt naar Locorotondo en Monopoli.
Al met al hebben we een geweldige reis gemaakt, waarvoor we jullie graag heel hartelijk willen danken.
Met vriendelijke groet,
Henk Revier, Wateringen
Bel of mail mij terug