070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Puglia met verblijf in rustige accommodaties buiten de steden – oktober, 2019

Ola Ruud,

We hebben een prachtige vakantie gehad. Alle hotels waren prima in orde. De plekken waren heel, heel goed uitgekozen om alle variaties van Puglia goed te verkennen. En een prachtige opbouw; plat beginnen en eindigen in de machtige kloven van Matera. Elk gebied een eigen karakter en elke dag gespot en een andere stad of bijzondere plek gezoen.

Je kan je wel afvragen of je de route omdraait als je hetzelfde vluchtschema gebruikt als wij; bv. eerst Matera en eindigen in Corigliano d’Otranto. Nu moesten we heel vroeg opstaan om op tijd bij het vliegtuig te komen incl. inleveren auto etc. Dan ben je wel het dramatische effect van kaal en wijds naar het wilde van Matera kwijt.

Het eerste hotel (Masseria Appidé) is heel rustig, weinig andere gasten in deze tijd van het jaar. Bijzonder afgelegen. Het eten was niet heel bijzonder, dus je moest wel elke avond ergens anders eten; maar dat was redelijk in de buurt (vanaf 5 km), geen probleem, maar een auto is hier wel een absolute must.

Tweede hotel (Villa San Martino), prima gelegen, maar vooral een fantastische uitvalsbasis om de streek te verkennen. Ook hier is de auto wel een must om bij je te hebben; de stad ligt net te ver lopen voor de sportieve wandelaar en fietser, ook omdat de wegen extreem druk of extreem donker waren en dus niet ingericht waren op wandelaars. Goede elektrische mtb’s gehuurd en twee dagen het hele gebied doorgecrosst. Fantastische restaurants buiten de usual suspects.

Het derde hotel (Relais Ridola) is super gelegen. Wij zaten gelukkig aan de goede kant met het mooie uitzicht. Net buiten het drukke centrum van Matera, op prima loopafstand. In Matera is heel veel te doen, de omgeving is ook super.

Nog bedankt voor die mooie indeling. Als je nog meer wilt weten, laat dat maar weten, dan kom ik weer langs voor de koffie.

Groeten,

uit Den Haag,

Bel of mail mij terug