070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis 'Paradores rondreis Klassiek Andalusië' – maart 2017

Beste Anita en collega's,

Wij zijn donderdagnacht teruggekeerd van een heel lekkere reis door Andalusië, volgens jullie plan. Bij deze hartelijk dank voor de goede voorbereiding. En de uitwerking van de gereserveerde hotels en de gereserveerde auto en uitstapjes was ook prima. (Aan het rumoer en de keiharde landing van de gereserveerde Transavia-vlucht kunnen jullie weinig veranderen, maar dat dat prijsvechters zijn kwam wel duidelijk tevoorschijn…)

We blijven fans van de Paradores, daar dineerden we gewoonlijk in-huis. Ons Amigos lidmaatschapskaartje hielp op een paar manieren. In Granada, Villa Oniria, logeerden we comfortabel, maar we aten 's avonds het meest buitenshuis, in de binnenstad die daar zo dichtbij is.

Een aardig aspect van Oniria is dat zij zich over je auto ontfermen: geen zorgen om een parkeerplek te vinden daar in het oude centrum, wel al met al 20 per etmaal kosten. Het parkeren bij de Paradores ging eenvoudig, maar soms ook niet gratis (in Ronda).
We gingen naar Andalusië vooral vanwege de combinatie van de Moorse en de Katholieke architectuur, maar ook de ligging van de meeste Paradores is prachtig, hooggelegen in oude gebouwen (Ronda, Arcos, Carmona).

In Arcos lees je dat de uitbreiding van het gebouw voor de eetzaal slechts op één bouwlaag was gedaan, want als dàt deel van het geheel van de klif afbreekt is er niet zo veel verloren…. De rest van het hotel staat steviger!
Alle personeel waar we mee te maken hadden was heel vriendelijk. De mate waarin ze Engels spreken viel ons tegen, maar dat belemmerde niet ons plezier in de reis.

Hanna en Hans Vos, Amsterdam

Bel of mail mij terug