070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Noord-Spanje – september, 2019

Beste Yvo,

De reis was prima.

Het hotel in Bilbao (Lopez de Haro) was goed en lag op een prima locatie vlakbij het Guggenheim. Natuurlijk hebben wij pinxto’s gegeten, wij zijn naar de overdekte markt geweest en hebben door de stad gelopen. De stad is prima lopende te doen vanuit het hotel.

Santillana del Mar is leuk, de parador (Parador de Santillana Gil Blas) is erg mooi, maar het dorpje is inderdaad erg toeristisch. Verder is het een klein dorpje, dus hebben wij een lange (!) wandeling naar zee gemaakt en zijn bij het museum geweest (nagemaakte grot). Het was zeker de moeite waard, ondanks dat de echte grot niet meer toegankelijk is. Goed om wel vooraf even het verhaal te lezen, het hotel is gemakkelijk lopend te bereiken.

Gijón was ook de moeite waard, leuke parador op een goede locatie. Ook hier een lange wandeling langs de kust gemaakt (rechts de stad uit, erg mooi!). In Gijón natuurlijk bij een Sidreria geweest, waar Cider wordt geschonken van ‘grote hoogte’. Zelf ben ik geen liefhebber van Cider (ik snap dat wij er azijn van maken ;)), maar leuk is het wel om mee te maken. Verder het oude badhuis bezocht en voor de liefhebber een prima stadstrand, verderop langs de kust wat meer verlaten stranden (hiervoor moet je wel een stuk lopen en dalen/klimmen). Ook het stadscentrum is leuk.

Daarna door naar León. helaas is de parador hier gesloten voor verbouwing. Hierdoor zaten wij in een (vonden wij) niet Ambiance waardig hotel (Conde Luna). Groot, onpersoonlijk, restaurant zat vol, dus moesten wij met regen (enige slechte dag) de stad in voor eten of in de cafetaria die niet veel voorstelde. Vieze vloerbedekking in gangen en gehorig. Leon is verder ook prima lopend te doen, wij hebben de parador wel gevonden en als dat weer klaar is, is dat een prima locatie. Erg mooi!

Hierna door naar Briñas. Heel leuk plaatsje, oude straatjes, erg goed restaurant met fijne bediening en heerlijke vis en steak (weet even de naam niet meer, maar dat weten ze bij Rusticae Hospedería Señorío de Briñas, wel), hotel erg leuk. We zijn naar Haro geweest, waar veel bodega’s zitten en wat in Rioja de capital is. Daarnaast een lange wandeling gemaakt door de wijnvelden. Mooie natuur.

En toen naar San Sebastian. Omdat het film festival was, was er geen hotel meer ebschikbaar in San Sebastian en zaten wij op de berg (hotel Monte Igueldo). Wel mooi uitzicht, maar lopend niet praktisch. Hotel was ook niet bijzonder en zwembad was net een halve week gesloten. Wel aardige mensen. het was beter geweest als wij de reis andersom hadden gedaan en dan in San Sebastian zelf hadden kunnen overnachten. San Sebastian is overigens een erg leuke plaats, mooie stranden, leuke stad, leuke pinxto-barretjes. Zeker de moeite waard!

Van San Sebastian langs de kust naar het vliegveld van Bilbao gereden. Dit is een prachtige route, waarbij wij ook nog leuke plaatsjes hebben ontdekt. Al met al een heerlijke vakantie, maar liever toch andersom gepland, i.v.m. de overnachting in San Sebastian en in Leon graag een ander hotel dan Conde Luna.

Dank jullie wel en groet,

uit Noord-Holland

Bel of mail mij terug