070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Noord-Spanje incl. excursie wildwatching – september 2017

Beste Ruud en collega's,

We hebben in de afgelopen jaren veel rondreizen gemaakt en, omdat we de zaken graag van tevoren goed laten regelen, met veel reisbureaus te maken gehad. Ambiance staat zonder meer aan de top van die lijst. Wij wilden onze reis op diverse punten wat aangepast zien en geen moeite was teveel om volledig aan onze wensen te voldoen. Vooral de, niet aflatende, persoonlijke aandacht maakte dat we ons echt klant voelden. Iets wat tegenwoordig helaas nog maar zelden voorkomt maar voor Ambiance Travel als bedrijfspolicy geldt. Super!

En dan de reis zelf. Op onze andere rondreizen waren de hotels doorgaans gewoon "een plek om te slapen" maar op deze trip maken de, met zorg door Ambiance uitgekozen, Hotels (ja, met een hoofdletter) deel uit van de totale beleving. Het is bijna onbeleefd om de schitterende, tot hotel omgebouwde, kastelen en kloosters "hotel" te noemen. Elke keer werden we weer overweldigd door de fantastische locaties waar ook het personeel alleen maar lof verdient. Gastvrij, vriendelijk en servicegericht.

Tel vervolgens, bij de service van Ambiance, geweldige Hotels, de prachtige natuur van de Pyreneeën en de mogelijkheid om plaatsen als Montserrat, Pamplona en Andorra te bezoeken op en dan zal het niemand verbazen, dat wij zowel Ambiance Travel als deze rondreis van harte bij een ieder aanbevelen!

Als extra optie bij de rondreis door de Pyreneeën, die Ambiance Travel voor ons verzorgde, boekten we een wolvenexcursie. Deze wordt verzorgd door een kleine organisatie die wolfwatching organiseert en start in Rianô. Dat lag niet ècht op de route maar sommige dingen moet je gewoon een keer meemaken.

Je gaat s' morgens (06.30) en s' avonds (17.00) op pad dus de volledige excursie neemt al snel 2 x 5 uur in beslag. We verbleven in Hotel Presa in Rianô, een klein lokaal hotelletje dat doet wat het moet doen. Goede bedden en een simpel ontbijtje. In de vroege ochtend zijn we op pad gegaan met Bernardo. Om in de schemer met een 4×4 over smalle bergpaadjes door een park te rijden is op zich al een beleving. Vervolgens zijn we de bergen in gegaan. Wandelend en, omdat bergen nu eenmaal omhoog gaan en vervolgens naar beneden, er planten op groeien en beekjes doorheen stromen dien je als deelnemer, naast goed schoeisel, wel over een redelijke conditie en wandelervaring te beschikken. Het, in alle stilte, met de verrekijker de berghelling afspeuren maakt de spanning alleen maar groter. s' Avonds zijn we met twee gidsen (en dus twee auto's) op pad gegaan. De gidsen hebben onderling contact (via de walkietalkie want 4G is daar niet aan de orde) hetgeen de spotkans verdubbeld. Deze keer konden we in de auto blijven die Maria over zeer smalle bergpaadjes naar boven laveerde. Off road rijden is altijd leuk en spannend, zolang het maar niet met je eigen auto is. Ook daar hebben we, in de volledige stilte, met onze kijkers de berg afgespeurd. ,

Of we wolven gezien hebben blijft ons geheim want dat zou verwachtingen kunnen opwekken terwijl het spotten van wild altijd de grote onzekere factor is tijdens dergelijke trips. Bergen, beekjes, berensporen (jawel!) en vooral de totale stilte maakten deze excursie tot een onvergetelijke beleving!

Hans en Connie van Diggelen

Bel of mail mij terug