070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis New England – oktober 2016

Zoals beloofd onze reacties op de rondreis. Onze vlucht had een aanzienlijke vertraging. Meer dan 3 uur. Air Berlin wees onze klacht af. We gaan er mee verder.

De auto stond klaar en was prima ruim en ruimte voor de koffers. We moesten, zoals we al meldden betalen voor de inlevering op een andere plek. Dit is echter bij de inlevering gecorrigeerd. Jullie actie? Of service van de verhuurder. We kregen onderweg een lekke band. Die konden we laten vernieuwen en we kregen uiteraard het geld terug. Maar door alle drukte vergaten we onze TomTom uit de auto te halen. Een vriendelijke mijnheer van Alamo is nog steed aan het zoeken, maar wij hebben de moed eigenlijk al opgegeven.

De accommodatie was heel verschillend. Prachtige luxe hotels en B&B’s.Het nadeel van de B&B’s was de heel kleine kamers die we daar hadden, terwijl er grotere kamers leeg stonden. Vooral Thorhold was passen en meten met onze twee koffers. Wat ons ook tegenviel was daar de gedeelde badkamer. Wat ook tegenviel was Stockbridge. Een authentiek hotel maar overdreven commercieel. En je was volledig op het hotel aangewezen omdat er in het dorp verder nauwelijks iets was.

La Tourelle in Ithaca was mooi, ruim en heel gastvrij. Dan’l Webster in Sandwich was ook leuk met een heel gezellige bar, waar we het TV debat tussen clinton en trump zagen.

Aan de kust van USA moet je niet in het weekend komen dan is het er overvol.In Bar Harbor hadden we de pech dat het heel mistig was en dat er geen boten uitvoeren. Quebec was een prachtige stad, Montreal ook, Toronto is veel amerikaanser, maar heeft een prachtige uitzicht op de CN Tower. De Niagara was uniek, we zijn er met een boot naat toe gevaren. Heel apart. Verder wel ontzettend toeristisch.

Maar daarna Ithaca was prima. Prachtige natuur en weinig tourisme. We zijn daar ook naar het wereldberoemde glasmuseum in Corning geweest. Een ervaring! En als laatste dan nog de walvistocht die we maakten vanuit Barnstable (sandwich).

Een geweldige ervaring was dat. Talloze walvissen gezien!

We hebben ook mooi weer gehad.We vinden onze reis absoluut geslaagd. Dat we thuis even moesten bijkomen van alle ervaringen was een enorm pluspunt. Maar………………..oorspronkelijk kozen we deze reis vanwege de prachtige “Indian Summer”. Maar daar waren we te vroeg voor.

We hadden twee a drie weken later moeten gaan, dan was het helemaal een hoogtepunt geworden.

We zijn onze foto’s aan het “uitpakken”. Als er interesse voor is zullen we de mooiste opsturen. Neem  na dit verhaal  nog maar even contact met ons op.

Groet Nancy en Aloys Brok

Bel of mail mij terug