070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis het Onbekende Noord-Spanje – augustus 2018

Beste mevrouw of meneer,

Graag delen wij onze ervaringen met u. De reis door Noord-Spanje was voortreffelijk georganiseerd. Luxe hotels met uitstekende voorzieningen en service. Logistiek klopte alles en dat draagt zeker bij aan een onbekommerde reis. Lopend vanaf het hotel naar het Guggenheim en geen gedoe met metro's of bussen, dat voelde als een enorme luxe.

De samenstelling van de reis was mooi in balans: er was afwisseling tussen stad en streek, en tussen bergen en de kust. Bezienswaardigheden waren prima te bereiken. Het rustige verkeer, ook in de steden, is prettig als je ter plekke niet bekend bent.

Een punt van kritiek is het vervangende hotel Casona de la Torre in Ruente. Dat onderkomen heeft de tand des tijds niet doorstaan. De eigenaar en het personeel zijn uiterst vriendelijk, maar het hotel ruikt muf en het ontbijt is karig. Het voldoet niet aan de verwachtingen.

Een persoonlijke noot: Noord-Spanje is minder beken met internationaal toerisme. Zelfs in populaire badplaatsen gaan veel winkels tussen twee en half vijf dicht, ook diensten die specifiek op toerisme zijn gericht; zoals een pontje dat je vanaf de parkeerplaats naar het centrum brengt. Dat kun je zien als de charme van de streek, maar soms is het ook knap irritant.

Al met al een ontspannen en luxe reis door een prachtig gebied met veel historie, traditie, architectuur en natuur.

Vriendelijke groet,

– uit Haarlem

Bel of mail mij terug